Blue-ray korongra rögzítő videokamerák

0

Hitachi DZ-BD7H

A japán Hitachi hamarosan két új, Full HD felbontású videokamerával gazdagítja kínálatát, melyek a legfrissebb, Blue-ray médiaformátumra mentik a rögzített adatokat.

A Hitachi DZ-BD7H egy hibrid kamkorder, amely 30 GB-os merevlemezre és 8 cm Blue-ray korongra is képes menteni. A merevlemezre mintegy négy órányi Full HD (1920 x 1080), vagy nyolc órányi HD (1440 x 1080) minőségű videót vehetünk fel. A videokamera képes az adatok másolására is a két formátum között.

A Hitachi DZ-BD70 csupán annyiban különbözik előző társától, hogy nem tartalmaz merevlemezt. A felvételeket csak 8 cm-es BD lemezre menthetjük, amelyre nagyjából egy óra teljes felbontású videó fér. Ez így is kb. ötször annyi adat, amennyit egy hasonló méretű DVD lemezre rögzíthetünk. A meghajtó egyébként visszafelé kompatibilis, tehát támogatja az írható DVD lemezeket is.

Mindkét modellbe a Hitachi 5,3 megapixeles CMOS szenzorát szerelték, amely 2,07 megapixeles mozgókép és 4,32 megapixeles állókép felvételre képes. A minőségi képekért és a nagy adatmennyiség gyors feldolgozásáért a gyártó Picture Master Full HD processzora felel.

A készülékeket egy 10x optikai zoomátfogású objektívvel szerelték fel, mely többrétegű bevonatot és aszférikus lencsetagot is tartalmaz. Az objektívet kiegészíti még egy beépített ND (szürke szűrő) filter is.

A Hitachi DZ-BD7H és DZ-BD70 japánban már augusztus végétől kapható, a világ többi részén pedig októberben kerül forgalomba. Várható fogyasztói áruk kb. 190 000 és 160 000 yen lesz (kb. 300 000 és 250 000 forint).