Olympus ultrakompaktok: mju-820, mju-830, mju-1200

0

Az Olympus 3 új egyszerű fényképezőgépet jelentett be, amelyek mindegyikét időjárásálló kivitelben készítette.

Olympus mju-820

Olympus mju-820

Olympus mju-820

Olympus mju-820

A mju-820, mju-830 és mju-1200 mindegyike TruePic III képfeldolgozó processzorral rendelkezik, támogatják az árnyékok finomítására és világosítására használható Shadow Adjustment technológiát, a nagy érzékenységű Bright Capture üzemmódot, valamint az arcfelismerést mind az élességállítás, mind a fénymérés tekintetében.

Olympus mju-830

Olympus mju-830

Olympus mju-830

Az új modellek 8 és 12 Mpixel felbontásúak, optikájuk 5×-ös illetve 3×-os átfogású. Videófelvételt mindegyik készülékkel 640×480 pixeles felbontásban, 30 kép/mp frissítéssel készíthetünk, s a mju-820 és mju-1200 modelleknél van lehetőség panoráma képeink gépen belüli összefűzésére is.

Érdekes, ötletes és hasznos új szolgáltatás a Perfect Shot Preview, amelyet az FE-290 kivételével mindegyik új Olympus fényképezőgép támogat. A Perfect Shot Preview segítségével több kép közül választhatjuk ki azt, amelyik számunkra a legjobban sikerült. Ennek során az élőképen láthatunk expozíció-kompenzáció sorozatot, különböző fehér-egyensúly értékeket, a fénymérési módok eltérő hatását, vagy akár gyújtótávolság változtatásának eredményét is, melyet követően az LCD-n kiválaszthatjuk a nekünk tetszőt, s ennek megfelelő beállítással fog elkészülni a fotó.

Olympus mju-1200

Olympus mju-1200

Szintén az FE-290 kivételével az összes új Olympus kompakt rendelkezik az ún. Perfect Fix funkcióval, amely a kész képek utólagos javítását teszi lehetővé a digitális képstabilizálással (Digital Image Stabilisation Edit, ez a szenzor stabilizált mju-830-nál természetesen felesleges, s így nem is áll rendelkezésre), az alulexponált kép világosításával, illetve a vörösszemek korrekciójával.

Az Olympus mju-820, mju-830 és mju-1200 főbb jellemzői:

  • CCD:
    • mju-820: 1/2,3″, 8 Mpixel
    • mju-830: 1/2,3″, 8 Mpixel, szenzor stabilizálás
    • mju-1200: 1/1,72″, 12 Mpixel
  • Érzékenység:
    • mju-820: max. ISO3200
    • mju-830: max. ISO1600
    • mju-1200: max. ISO6400
  • Objektív:
    • mju-820: 5×-ös zoomátfogás, 36-180 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,3-5 fényerő
    • mju-830: 5×-ös zoomátfogás, 36-180 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,3-5 fényerő
    • mju-1200: 3×-os zoomátfogás, 35-105 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-4,7 fényerő
  • Átnézeti kereső nincs
  • Stílusos, időjárásálló burkolat
  • LCD:
    • mju-820: 2,7″ HyperCrystal, 230 pixel, 140 fokos betekintési szög
    • mju-830: 2,5″ HyperCrystal, 230e pixel, 140 fokos betekintési szög
    • mju-1200: 2,7″ HyperCrystal, 230e pixel, 140 fokos betekintési szög
  • 640×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp)
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés; kézi élességállítás nincs
  • xD kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Sajtóközlemény:

5x több izgalom
Az Olympus µ 820: Látványos zoom

Hamburg, 2007. augusztus 23. – Idén ősszel az Olympus újabb elegáns és nagyteljesítményű fényképezőgépet mutat be. Az Olympus µ 820 egy valóra vált álom. Impresszív, 5x-ös optikai zoom jellemzi. Az elegáns, időjárásálló* fém váz fekete, ezüst, vörös és kék színben kapható. Az izgalmas színek és a nagyobb nagyítás csak a bevezetés: A hatalmas, 6,9 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelzőnek köszönhetően ideálisan használható a képek megkomponálására és megjelenítésére. A µ 820 modellel búcsút inthet az életlen és alulexponált arcoknak: az arcfelismerő technológia végigpásztázza a kompozíciót, és a legjobb eredmény elérése érdekében optimálisan beállítja az expozíciót és az élességet. Mindemellett a 8,0 megapixel jóvoltából egyetlen részlet sem vész el.

Küzdje le az esőt és a távolságot
A fekete, ezüst, vörös és kék színben kapható, vékony, időjárásálló* fém vázba zárt µ 820 a forma és funkció kombinációja. Az attraktív, vékony vonalvezetésű burkolattól az igen hasznos fröccsenésálló tulajdonságáig – ez a fényképezőgép tökéletesen használható akár esőerdei túrán, vagy más alkalommal, hiszen soha nem lehet tudni, mit hoz az élet. Az 5x-ös optikai zoom (36-180 mm-nek felel meg) és az 5.6x-es digitális zoom kombinációjával olyan nagyítás érhető el, ami az események középpontjába visz. Az összesen 8,0 megapixeles, felbontásnak köszönhetően minden egyes felvétel a lehető legnagyobb részletességgel örökíthető meg.

Nagyobb teljesítmény
A számos újítás együtt kiváló eredményt garantál. Az emberi arcok legpontosabb és legélesebb leképezéséről az arcfelismerő technológia gondoskodik, ami beállítja az optimális expozíciót és élességet. Mindeközben az árnyékkompenzáló technológia biztosítja, hogy a háttérben az árnyékos területek valósághűen jelenjenek meg a képeken. A BrightCapture technológia az ISO érzékenység növelésével tovább javítja a képminőséget gyenge fényviszonyok között. A nagyteljesítményű TruePic III képfeldolgozó rendszer javítja a színreprodukciót és csökkenti a képzajt, miközben növeli a fényképezőgép adatfeldolgozási sebességét. A hatalmas, 6,9 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelzőn hihetetlenül kényelmes a képek megkomponálása, elkészítése és megjelenítése.

Az egyszerűség könnyedsége
A 20 expozíció-vezérlési program, köztük Portré, Éjszakai felvétel és Sport üzemmód, lehetővé teszi a különböző felvételi körülményeknek megfelelő beállítások elvégzését. A Mosoly üzemmód képes felismerni mikor mosolyog a fotóalany, majd a megfelelő pillanatban automatikusan kioldja a zárat. A fényképezőgép funkciói gyakorlatiasságot és szórakozást biztosítanak: a vörös szemek javítása közvetlenül az LCD kijelzőn végezhető el; A arckifejezést szerkesztő funkció lehetővé teszi az arcok mulatságos torzítását; míg az élesítés funkció fokozatosan életleníti a képet az arctól távolodva. A 25 (többek között magyar) nyelven elérhető menü gyerekjátékká teszi a navigációt. A belső memória és az xD-Picture Card memóriakártya nyílás jóvoltából a tárolókapacitás bármikor szabadon bővíthető.

A szórakoztató és elegáns Olympus µ 820 2007. augusztusában kerül kereskedelmi forgalomba.

Olympus µ 820 – fő jellemzői:

  • 5x-ös optikai zoom (35 mm-es megfelelője 36-180 mm), 1:3.3-5.0 – elképesztő tájképek és izgalmas közeli felvételek készítésére – plusz 5.6x-es digitális zoom
  • Nagyméretű, 6,9 cm/2,7” átmérőjű HyperCrystal LCD (230 000 pixeles felbontás) világos kijelzővel, amely ragyogó napsütésben is jól látható
  • Az arcfelismerő technológia jóvoltából tökéletesen exponált és éles képek készíthetőek
  • •Az árnyékkompenzáló technológia növeli a kép árnyékos területeinek fényét
  • A fekete, ezüst, bordó és kék színben kapható, időjárásálló* alumínium váznak köszönhetően minden időben tökéletes társ
  • 8,0 megapixeles felbontású poszter méretű nyomtatás
  • A magas ISO beállítás csökkenti az életlenséget
  • Gyenge fényviszonyok mellett jobb minőségű felvételek készíthetőek a BrightCapture technológiának köszönhetően
  • A 20 expozíció-vezérlési program (pl. Mosoly, Éjszakai felvétel, Sport) a legjobb eredményt garantálja különböző feltételek mellett
  • Őrizze meg emlékeit hanggal rögzíthető filmfelvételeken
  • A TruePic III képfeldolgozó processzor gyorsabb adatkezelést és jobb képminőséget biztosít
  • Szuper Makró felvétel (3 cm távolságról)
  • Szerkesztő funkciók (arckifejezés szerkesztés, vörös szemek javítása és élesítés)
  • Belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • 25 (többek között magyar) nyelven elérhető menü
  • Olympus Master 2.03 szoftver és Muvee Pack próbaverzió, LI-42B akkumulátor

* Az IEC 529 IPX4 szabványának megfelelően időjárásálló

Függelék

HyperCrystal LCD
A félig áteresztő technológiával készült LCD kijelzők alsó részén elhelyezett plusz réteg visszaveri a külső fényforrásokból érkező fényt. Ez javítja az LCD fényerejét, így akár a közvetlen napfényben megjelenített képek is élesek, és a hagyományos kijelzőkhöz képest háromszor nagyobb kontraszttal jelennek meg. 170°-os látószöget is lehetővé tesznek becsillanás és árnyékhatás nélkül, így a képek több szögből is megkomponálhatóak és egyszerre több személlyel megoszthatóak.

Arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely az arcot fő témaként azonosítja a kompozíción. Ennek megfelelően az élességet automatikusan az arcra állítja, és beállítja az optimális expozíciót is. Az eredmény a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép.

Árnyékkompenzáló technológia
A sötét részeket tartalmazó képek expozícióját javító technológia. Az emberi szemhez hasonlóan működő szenzor alkalmazásával a fényképezőgép azonosítja a kompozíciók sötét részeit (pl. fa árnyéka), majd beállítja az expozíciót. Az eredmény egy realisztikusabb és részletes kép.

Magas ISO érzékenység
A fényképezőgépen speciális üzemmód áll rendelkezésre, amelynek aktiválásával a fényképezőgép automatikusan növeli az ISO érzékenységet, ami rövidebb záridő alkalmazását teszi lehetővé – így elkerülhető a fényképezőgép bemozdulása, vagy a gyorsan mozgó témák által okozott életlenség.

BrightCapture technológia
Gyenge fényviszonyok mellett jobb eredmények elérésére kifejlesztett technológia. Kétféle módon működik: 1) A szenzor minden rendelkezésre álló pixel információját felhasználja a kép megjelenítéséhez az LCD kijelzőn, amely a hagyományos típusokhoz képest négyszer világosabb, így gyenge fényviszonyok mellett is egyszerűbbé teszi a komponálást. 2) Bizonyos üzemmódokban emeli az érzékenységet (egyes esetekben csökkenti a felbontást), ami jól exponált felvételeket eredményez pontos szín reprodukcióval, nagy kontraszttal és felbontással, akár a vaku használata nélkül is. A BrightCapture technológiát alkalmazó üzemmódok a Gyertyafény, Éjszakai üzemmód és Felvétel rendelkezésre álló fénynél.

TruePic III processzor
Az Olympus legújabb generációs képfeldolgozó rendszere. Automatikusan javítja a képminőséget: a színreprodukciót (árnyalat, színtelítettség és fényerő), a képélességet (kevesebb zaj, jobb élreprodukció) és növeli a feldolgozási sebességet.

5x-ös zoom és kettős képstabilizáció a nagyobb szabadságért
Az Olympus µ 830: Elegancia és teljesítmény

Hamburg, 2007. augusztus 23. – A konstrukció és funkciók prémium kombinációja ellenállhatatlan tulajdonságokkal ruházza fel az Olympus µ 830 modellt. Az 5x-ös optikai zoom funkcióval (35 mm-es megfelelője 36-180 mm) a fotós ráközelíthet a témára anélkül, hogy el kellene mozdulnia. A kettős képstabilizáló rendszer dupla védelmet nyújt a fényképezőgép bemozdulása által, nagyobb nagyításban gyakrabban előforduló életlenség ellen. A kettős képstabilizáló magas ISO érzékenység beállítást, és mechanikus képstabilizátort alkalmaz. Mindemellett a praktikus, időjárásálló*, ezüst és fekete színben kapható alumínium váz elegáns védelmet nyújt váratlan időjárási viszonyok esetén. Nem kell abbahagyni a fotózást, akkor sem ha elbújik a nap. Az arcfelismerő technológia jóvoltából a portréfotók mindig garantáltan élesek és tökéletesen exponáltak.

Fotózás bárhol, bármikor, bárhogyan
A fényes ezüst és fekete színben kapható, időjárásálló* alumínium vázba zárt µ 830 zord időjárási viszonyoktól sem riad vissza. Kirándulás közben utolérte a zápor, vagy kifröccsen a víz a medencéből, miközben fotózik? Ez a modell ilyen helyzetekben is helytáll. 8,0 megapixel gondoskodik a legapróbb részletek megörökítéséről is, míg az 5x-ös optikai zoom (36-180 mm-nek felel meg) rugalmasabb felvételkészítési lehetőséget kínál – különösen, amikor a fotós számára kihívást jelent, hogy a témához közelebb kerüljön.

Teljesen felszerelve
Az arcfelismerő technológia biztosítja, hogy a képeken az arcok mindig lenyűgözően élesek és optimálisan exponáltak legyenek. Mindeközben az árnyékkompenzáló technológia automatikusan beállítja a megfelelő expozíciót a kép árnyékos részein, így az eredmény egy jelentősen jobban kiegyensúlyozott és realisztikus kép. A modell kettős képstabilizáló rendszerével búcsút inthetünk az életlenségnek: a magas ISO beállítás és a mechanikus képstabilizátor kombinációja kettős védelmet nyújt a fényképezőgép bemozdulásának hatási ellen.

A nagyméretű 6,4 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelzőn akár közvetlen napfényben is egyszerűen megkomponálhatóak és ellenőrizhetőek a felvételek a BrightCapture technológiának köszönhetően, amely növeli az LCD kijelzőn megjelenített képek, filmek és előnézeti képek fényerejét. Az új TruePic III képfeldolgozó processzor élethűbb színreprodukciót, kevesebb képzajt és gyorsabb feldolgozási sebességet biztosít.

Valóban egyszerű
A 22 expozíció-vezérlési program, köztük Éjszakai felvétel és Gyertyafény üzemmód használatával nem okoz gondot a megfelelő beállítások gyors elvégzése, gyakorlatilag bármilyen feltételek mellett. A 25 nyelven elérhető menünek köszönhetően a készülék anyanyelven használható, míg a belső memóriának és az xD-Picture Card memóriakártya nyílásnak köszönhetően a tárolókapacitás bármikor bővíthető. A fényképezőgéphez mellékelt Olympus Master szoftver alkalmas a képfájlok számítógépes kezelésére és archiválására – míg a Muvee Pack próbaverzióval a fotókból fényképes „filmek” készíthetőek.

Az elegáns és időjárásálló* Olympus µ 830 2007. októberében jelenik meg.

Olympus µ 830 – fő jellemzői:

  • •5x-ös optikai zoom (35 mm-es megfelelője 36-180 mm), 1:3.3-5.0 izgalmas közeli felvételek készítésére
  • •A kettős képstabilizáló rendszerrel elkerülhető az életlenség
  • •Az időjárásálló* alumínium váznak köszönhetően minden időben tökéletes társ
  • •Az arcfelismerő technológia jóvoltából tökéletesen exponált és éles képek készíthetőek
  • •8,0 megapixeles felbontású poszternyomtatás
  • •6,4 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelző (230 000 pixeles felbontás), amely ragyogó napsütésben is jól látható
  • •A BrightCapture technológiának köszönhetően gyenge fényviszonyok mellett jobb minőségű felvételek készíthetőek
  • •A 22 expozíció-vezérlési program a legjobb eredményt garantálja különböző feltételek mellett
  • •Az árnyékkompenzáló technológia növeli a kép árnyékos területeinek fényét
  • Őrizze meg emlékeit hanggal rögzíthető filmfelvételeken
  • A TruePic III képfeldolgozó processzor gyorsabb adatkezelést és jobb képminőséget biztosít
  • •Belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • •Nagysebességű USB
  • •25 (többek között magyar) nyelven elérhető menü
  • •Világító gombok
  • •Olympus Master 2.03 szoftver és Muvee Pack próbaverzió, LI-42B akkumulátor

Az IEC 529 IPX4 szabványának megfelelően időjárásálló

Függelék

Kettős képstabilizáció
Ez a kétszeres védelmet biztosító speciális funkció segíti a fényképezőgép bemozdulása és a gyorsan mozgó témák által okozott életlenség elkerülését. Magas ISO érzékenységet és CCD alapú mechanikus képstabilizátort alkalmaz, amelynek beépített gyro-szenzora érzékeli a fényképezőgép mozgását, és ennek megfelelően állítja be a CCD-t.

Arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely az arcot fő témaként azonosítja a kompozíción. Ennek megfelelően az élességet automatikusan az arcra állítja, és beállítja az optimális expozíciót is. Az eredmény a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép.

Árnyékkompenzáló technológia
A sötét részeket tartalmazó képek expozícióját javító technológia. Az emberi szemhez hasonlóan működő szenzor alkalmazásával a fényképezőgép azonosítja a kompozíciók sötét részeit (pl. fa árnyéka), majd beállítja az expozíciót. Az eredmény egy realisztikusabb és részletes kép.

HyperCrystal LCD
A félig áteresztő technológiával készült LCD kijelzők alsó részén elhelyezett plusz réteg visszaveri a külső fényforrásokból érkező fényt. Ez javítja az LCD fényerejét, így akár a közvetlen napfényben megjelenített képek is élesek, és a hagyományos kijelzőkhöz képest háromszor nagyobb kontraszttal jelennek meg. 170°-os látószöget is lehetővé tesznek becsillanás és árnyék nélkül, így a képek több szögből is megkomponálhatóak és egyszerre több személlyel megoszthatóak.

BrightCapture technológia
Gyenge fényviszonyok mellett jobb eredmények elérésére kifejlesztett technológia. Kétféle módon működik: 1) A szenzor minden rendelkezésre álló pixel információját felhasználja a kép megjelenítéséhez az LCD kijelzőn, amely a hagyományos típusokhoz képest négyszer világosabb, így gyenge fényviszonyok mellett is egyszerűbbé teszi a komponálást. 2) Bizonyos üzemmódokban emeli az érzékenységet (egyes esetekben csökkenti a felbontást), ami jól exponált felvételeket eredményez pontos szín reprodukcióval, nagy kontraszttal és felbontással, akár a vaku használata nélkül is. A BrightCapture technológiát alkalmazó üzemmódok a Gyertyafény, Éjszakai üzemmód és Felvétel rendelkezésre álló fénynél.

TruePic III processzor
Az Olympus legújabb generációs képfeldolgozó rendszere. Automatikusan javítja a képminőséget: a színreprodukciót (árnyalat, színtelítettség és fényerő), a képélességet (kevesebb zaj, jobb élreprodukció) és növeli a feldolgozási sebességet.

Sajtóközlemény:

Valóságos felbontóerő
Az Olympus µ 1200: Elegancia és leleményesség

Hamburg, 2007. augusztus 23. – Az Olympus bemutatja a µ 1200 modellt. Hihetetlen, 12 megapixeles felbontóképességet és számos élen járó újítást alkalmaz, például arcfelismerő technológiát, ami gondoskodik az emberi arc megfelelő exponálásáról és élességéről. Az árnyékkompenzáló technológia érzékeli a sötét területeket a kompozíción, és optimalizálja az expozíciót, így realisztikusabb képet eredményez. Az elegáns µ sorozat új tagja időjárásálló*, fekete fém vázzal kapható, ami védelmet nyújt az elemi erőkkel szemben. A hatalmas, 6,9 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelzőn a képek megkomponálása és megjeleníthetése egyszerű és szórakoztató – közvetlen napfényben is. Az új TruePic III képfeldolgozó processzor gondoskodik a színek valósághű reprodukciójáról, a kiváló zaj csökkentéséről, és a gyorsabb feldolgozási sebességről.

Bajnok konstrukció
A gyöngyház fekete színű, időjárásálló* fém váz eleganciát sugároz, és ideális társsá teszi a µ 1200 fényképezőgépet. Örökítse meg baráti társaságát a medence mellett, és rögzítsen minden részletet a 12 megapixeles felbontóerővel. Egyszerűen készíthetőek előnézeti képek a hatalmas, 6,9 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelzőnek köszönhetően, amely tökéletes képet biztosít.

A BrightCapture technológia gyenge fényviszonyok esetén világosítja a képet, míg 3x-os optikai zoom (35 mm-es megfelelője 35-105 mm) és 5x-ös digitális zoom segíti a téma közelítését, helyzetváltoztatás nélkül. A Szuper Makró üzemmód bővíti az alkotási lehetőségeket, akár 1 cm távolságról is készíthetünk fotókat! Az új, nagyteljesítményű TruePic III képfeldolgozó processzor már csak ráadás: realisztikus színreprodukciót biztosít, jobb zajcsökkentési értékkel bír, és növeli a feldolgozás sebességét, aminek köszönhetően a µ 1200 fényképezőgéppel még kellemesebb a fotózás.

Különleges technológiák
Ez az elegáns és nagyteljesítményű kompakt modell kizárólag a legmodernebb technológiákat alkalmazza: a magas ISO beállítás növeli a fényérzékenységet, így még ragyogóbb képek készíthetőek akár gyenge fényviszonyok mellett is. Az árnyékkompenzáló technológia érzékeli a kompozíció árnyékos részeit, és ezeken a helyeken automatikusan optimalizálja az expozíciót, ennek köszönhetően bármilyen fényviszonyok között realisztikusabb képek készíthetőek. Az arcfelismerő technológia érzékeli, majd automatikusan élesre állítja, és megfelelően exponálja az arcokat, így jelentősen jobban képezi le az emberi arcot.

Irányítás alatt
A 20 expozíció-vezérlési program, köztük Éjszakai és Sport üzemmód, egyszerű és gyors beállítási lehetőséget kínál a kezdő felhasználók számára, szinte bármilyen feltételek mellett. Mosoly üzemmódban a zár automatikusan kiold, ha érzékeli a fotóalany mosolygását. A „Perfect Fix” gombbal utólag javítható az életlenség és a vörös szemek közvetlenül a fényképezőgép LCD kijelzőjén. A 25 (többek között magyar) nyelven elérhető menü jóvoltából a fényképezőgépet az európai felhasználók nagy része anyanyelven kezelheti, miközben a belső memória és az xD-Picture Card memóriakártya nyílás abszolút bővíthetővé teszi a tárolókapacitást. Ez a modell LI-42B akkumulátorral, Olympus Master szoftverrel és Muvee Pack próbaverzióval kapható – ami különösen egyszerűvé teszi a felvételek kezelését, archiválását és visszanézését.

Az Olympus µ 1200 2007. októberében kerül forgalomba.

Olympus µ 1200 – fő jellemzői:

  • Maximális részletesség 12 megapixeles felbontásban
  • Nagyméretű, 6,9 cm/2,7” átmérőjű HyperCrystal LCD kijelző, amely ragyogó napsütésben is jól látható
  • Az arcfelismerő technológia jóvoltából tökéletesen exponált és éles képek készíthetőek
  • Az időjárásálló*, fekete fém váznak köszönhetően minden időben tökéletes társ
  • 3x-os optikai zoom (35 mm-es megfelelője 35 – 105 mm) 1:2.8-4.7 izgalmas közeli felvételek készítésére, 5x-ös digitális zoom
  • A magas ISO beállításoknak köszönhetően kevesebb az életlenség
  • Jobb felvételek gyenge fényviszonyok mellett a BrightCapture technológiának köszönhetően
  • A 20 expozíció-vezérlési program a legjobb eredmény elérését garantálja különböző feltételek mellett
  • Őrizze meg emlékeit hanggal rögzíthető filmfelvételeken
  • A TruePic III képfeldolgozó processzor gyorsabb adatkezelést és jobb képminőséget biztosít
  • Az árnyékkompenzáló technológia növeli a kompozíció árnyékos területeinek fényerejét
  • Útmutató funkció
  • „Perfect Fix” gomb pl. az ellenfény, vagy a vörös szemek javítására
  • Belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • 25 (többek között magyar) nyelven elérhető menü
  • Olympus Master szoftver és Muvee Pack próbaverzió és LI-42B akkumulátor

AZ IEC 529 IPX4 szabványának megfelelően időjárásálló

Függelék

HyperCrystal LCD
A félig áteresztő technológiával készült LCD kijelzők alsó részén elhelyezett plusz réteg visszaveri a külső fényforrásokból érkező fényt. Ez javítja az LCD fényerejét, így akár a közvetlen napfényben megjelenített képek is élesek, és a hagyományos kijelzőkhöz képest háromszor nagyobb kontraszttal jelennek meg. 170°-os látószöget is lehetővé tesznek becsillanás és árnyék nélkül, így a képek több szögből is megkomponálhatóak és egyszerre több személlyel megoszthatóak.

Arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely az arcot fő témaként azonosítja a kompozíción. Ennek megfelelően az élességet automatikusan az arcra állítja, és beállítja az optimális expozíciót is. Az eredmény a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép.

Magas ISO érzékenység
A fényképezőgépen speciális üzemmód áll rendelkezésre, amelynek aktiválásával a fényképezőgép automatikusan növeli az ISO érzékenységet, ami rövidebb záridő alkalmazását teszi lehetővé – így elkerülhető a fényképezőgép bemozdulása, vagy a gyorsan mozgó témák által okozott életlenség.

BrightCapture technológia
Gyenge fényviszonyok mellett jobb eredmények elérésére kifejlesztett technológia. Kétféle módon működik: 1) A szenzor minden rendelkezésre álló pixel információját felhasználja a kép megjelenítéséhez az LCD kijelzőn, amely a hagyományos típusokhoz képest négyszer világosabb, így gyenge fényviszonyok mellett is egyszerűbbé teszi a komponálást. 2) Bizonyos üzemmódokban emeli az érzékenységet (egyes esetekben csökkenti a felbontást), ami jól exponált felvételeket eredményez pontos szín reprodukcióval, nagy kontraszttal és felbontással, akár a vaku használata nélkül is. A BrightCapture technológiát alkalmazó üzemmódok a Gyertyafény, Éjszakai üzemmód és Felvétel rendelkezésre álló fénynél.

TruePic III processzor
Az Olympus legújabb generációs képfeldolgozó rendszere. Automatikusan javítja a képminőséget: a színreprodukciót (árnyalat, színtelítettség és fényerő), a képélességet (kevesebb zaj, jobb élreprodukció) és növeli a feldolgozási sebességet.

Árnyékkompenzáló technológia
A sötét részeket tartalmazó képek expozícióját javító technológia. Az emberi szemhez hasonlóan működő szenzor alkalmazásával a fényképezőgép azonosítja a kompozíciók sötét részeit (pl. fa árnyéka), majd beállítja az expozíciót. Az eredmény egy realisztikusabb és részletes kép.

Útmutató funkció
A fényképezőgép különböző üzemmódjainak és menüopcióinak általános és ajánlott felhasználására vonatkozó rövid leírást jelenít meg közvetlenül az LCD kijelzőn. Mindez egyszerűbbé teszi a felvételkészítést, és ritkábban lesz szükség a felhasználói kézikönyvre – ami valódi előnyt jelent a fotósok számára utazás közben, vagy azoknak, akik rövid elméleti összefoglalást szeretnének anélkül, hogy használati útmutatókat kellene magukkal vinni.