Új vízálló modell: Olympus mju-790 SW

0

Az Olympus mju-790 SW az SW sorozat legújabb változata, mely a család összes tagjának a gép veszélyeztetése nélkül nyugodtan odaadható. A legújabb modell ugyanis vízálló, ütésálló, fagyásálló, por- és homokálló. Az ütésállóságot 1,5 méteres magasságból történő leejtésre, a vízállóság 3 méteres mélységig, a fagyásállóságot pedig -10 °C fokig garantálja a gyártó.

A gépben 7 Mpixeles CCD rögzíti a felvételeket, erre 3×-os zoomátfogású rejtett optika vetíti a képet. A vízben, illetve víz felett történő váltakozó fotózás megkönnyítése érdekében vízlepergető bevonattal látták el az optika frontlencséjét.
A váz hátlapjára 2,5″-os LCD-t építettek.

A szolgáltatások között digitális képstabilizálás és arcfelismerő AF is szerepel, valamint lehetséges az árnyékos területek világosítása is a Shadow Adjustment technológia segítségével. Gyenge fényben az élességállítást AF segédfény könnyíti meg, a fotózást pedig a nagy érzékenységű Bright Capture üzemmód.

Új szolgáltatás a Perfect Shot Preview, amelyet az FE-290 kivételével mindegyik új Olympus fényképezőgép támogat. A Perfect Shot Preview segítségével több kép közül választhatjuk ki azt, amelyik számunkra a legjobban sikerült. Ennek során az élőképen láthatunk expozíció-kompenzáció sorozatot, különböző fehér-egyensúly értékeket, a fénymérési módok eltérő hatását, vagy akár gyújtótávolság változtatásának eredményét is, melyet követően az LCD-n kiválaszthatjuk a nekünk tetszőt, s ennek megfelelő beállítással fog elkészülni a fotó.

Szintén az FE-290 kivételével az összes új Olympus kompakt rendelkezik az ún. Perfect Fix funkcióval, amely a kész képek utólagos javítását teszi lehetővé a digitális képstabilizálással (Digital Image Stabilisation Edit), az alulexponált kép világosításával, illetve a vörösszemek korrekciójával. Az Olympus mju-790 SW 5 féle színben lesz megvásárolható: ezüst, fekete, narancs, kék és lime zöld.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Szépség és erő
Az Olympus µ 790 SW: Mindenhová Önnel tart

Hamburg, 2007. augusztus 23. – Az ellenálló µ család legújabb, 1,5 méteres magasságig ütésálló* és 3 méteres mélységig vízálló** tagja bármilyen aktív életmóddal lépést tart. Nem kell kétszer meggondolni, hogy fotózzunk-e egy hegymászó túra alkalmával, vagy engedjünk-e a gyereknek, hogy képet készítsen egy pikniken. A µ 790 SW akár vízparton is használható, és a tengeri élővilág csodái is megörökíthetőek könnyűbúvárkodás közben. Négy kifejező színben kapható (ezüst, fekete, narancssárga és kék). Ez a vonzó külsejű fényképezőgép számos izgalmas újítást is alkalmaz, mint például az arcfelismerő technológia – amely úgy javítja a fotóalanyok expozícióját és élességét, hogy érzékeli a kompozíciókban az emberi arcokat, és automatikusan ennek megfelelően optimalizálja a beállításokat.

Elegancia és tartósság
A jó megjelenés és nagy teljesítmény nyerő kombinációját képviselő µ 790 SW magára vonzza a tekinteteteket. A 3 méteres mélységig vízálló**, 1,5 méteres magasságig ütésálló* és -10 fokig fagyálló modell szélsőséges körülmények közötti használatra készült. Vigye magával síelni, vagy bármilyen extrém helyre – a µ 790 SW verhetetlen. A négy színben kapható – ezüst, fekete, narancssárga és kék – elegáns, fém váz még szórakoztatóbbá teszi ezt a csillogó csodát. 7,1 megapixeles felbontóképességének köszönhetően az apró részleteket is megörökíti, továbbá alkalmas a képek utólagos számítógépes kivágására. A 3x-os optikai zoom (38-114 mm-nek felel meg) praktikus, belső hajtogatott fényútjának köszönhetően nem tartalmaz kiálló részeket.

Innovatív összeállítás
A legmodernebb képalkotó technológiák a µ 790 SW nem csak komoly jellemzőinek köszönhetően meggyőző – hanem a vele készíthető irigylésre méltó fotók tekintetében is. Az arcfelismerő technológia végigpásztázza a kompozíciót, majd automatikusan élesre állítja és optimálisan exponálja a fotóalany arcát. A magas ISO beállítás fokozza a fényérzékenységet, ami – a BrightCapture technológiával kombinálva – jelentősen jobb eredményt biztosít gyenge fényviszonyok mellett. Az új, nagyteljesítményű TruePic III képfeldolgozó processzor valósághű színreprodukciót, jobb zajcsökkentési teljesítményt, és nagyobb feldolgozási sebességet biztosít. Mindemellett a képek szinte teljesen ugyanazt adják vissza, amit a szem lát – akár árnyékban is. Az árnyékkompenzáló technológia azonosítja a kompozícióban az árnyékos területeket, és ezeken a helyeken intelligens módon beállítja az expozíciót, így még realisztikusabb eredményt garantál.

Ösztönös konstrukció
A 23 expozíció-vezérlési program, köztük négy víz alatti üzemmód segíti a megfelelő beállítások elérését szinte bármilyen feltételek mellett. Mindeközben a 25 (többek között magyar) nyelven elérhető menüben gyakorlatilag bárki egyszerűen navigálhat a kiválasztott nyelven. A belső memória és az xD-Picture Card memóriakártya nyílás lehetővé teszi a memóriakapacitás egyszerű bővítését. A beépített víznyomásmérő mindig pontos információt szolgáltat a vízmélységről. Az opcionálisan beszerezhető PT-041 búvártokkal, akár 40 méterrel a vízfelszín alatt is fotózhatunk.

Az elegáns és tartós Olympus µ 790 SW 2007. szeptemberében kerül forgalomba.

Olympus µ 790 SW – fő jellemzői:

  • Bárhová, bármikor elvihető, mivel 1,5 méteres magasságig ütésálló*
  • Izgalmas víz közeli és víz alatti felvételek készíthetőek, mivel 3 méteres mélységig vízálló**
  • Az arcfelismerő technológiának köszönhetően a képeken az arc tökéletesen exponált és éles, valamint a kép egyéb részei is optimálisan exponáltak
  • 6,4 cm/2,5” átmérőjű HyperCrystal LCD kijelző (230 000 pixeles felbontás), amely erős napsütésben is jól látható
  • A magas ISO beállításoknak köszönhetően kevesebb életlenség
  • 7,1 megapixeles felbontású poszter méretű nyomtatás
  • A 3x-os optikai zoom (35 mm-es megfelelője 38-114 mm) 1:3.5-5.0 lenyűgöző portréfotók készítésére alkalmas, optikailag hajtogatott fényúttal és vízlepergető lencsebevonattal
  • Jobb felvételek gyenge fényviszonyok mellett a BrightCapture technológiának köszönhetően
  • A 23 expozíció-vezérlési program a legjobb eredmény elérését garantálja különböző feltételek mellett
  • Őizze meg emlékeit hanggal rögzíthető filmfelvételeken
  • A TruePic III képfeldolgozó processzor gyorsabb adatkezelést és jobb képminőséget biztosít
  • Búvárfotózás 40 méteres mélységnek megfelelő nyomásig, opcionálisan megvásárolható PT-041 búvártokkal
  • Az árnyékkompenzáló technológia növeli a kompozíció árnyékos területeinek fényét
  • Fém burkolat négy színen (ezüst, fekete, narancssárga és kék)
  • Egyérintéses segédfény és LED-es makró segédfény
  • Belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • 25 (többek között magyar) nyelven elérhető menü
  • Olympus Master 2.03 szoftver és Muvee Pack próbaverzió, LI-42B akkumulátor és töltő

* Az Olympus teszteredményeinek megfelelően.
** Az IEC 529 IPX8 szabványának megfelelően

Függelék

Arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely az arcot fő témaként azonosítja a kompozíción. Ennek megfelelően az élességet automatikusan az arcra állítja, és beállítja az optimális expozíciót is. Az eredmény a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép.

HyperCrystal LCD
A félig áteresztő technológiával készült LCD kijelzők alsó részén elhelyezett plusz réteg visszaveri a külső fényforrásokból érkező fényt. Ez javítja az LCD fényerejét, így akár a közvetlen napfényben megjelenített képek is élesek, és a hagyományos kijelzőkhöz képest háromszor nagyobb kontraszttal jelennek meg. 170°-os látószöget is lehetővé tesznek becsillanás és árnyék nélkül, így a képek több szögből is megkomponálhatóak és egyszerre több személlyel megoszthatóak.

BrightCapture technológia
Gyenge fényviszonyok mellett jobb eredmények elérésére kifejlesztett technológia. Kétféle módon működik: 1) A szenzor minden rendelkezésre álló pixel információját felhasználja a kép megjelenítéséhez az LCD kijelzőn, amely a hagyományos típusokhoz képest négyszer világosabb, így gyenge fényviszonyok mellett is egyszerűbbé teszi a komponálást. 2) Bizonyos üzemmódokban emeli az érzékenységet (egyes esetekben csökkenti a felbontást), ami jól exponált felvételeket eredményez pontos szín reprodukcióval, nagy kontraszttal és felbontással, akár a vaku használata nélkül is. A BrightCapture technológiát alkalmazó üzemmódok a Gyertyafény, Éjszakai üzemmód és Felvétel rendelkezésre álló fénynél.

TruePic III processzor
Az Olympus legújabb generációs képfeldolgozó rendszere. Automatikusan javítja a képminőséget: a színreprodukciót (árnyalat, színtelítettség és fényerő), a képélességet (kevesebb zaj, jobb élreprodukció) és növeli a feldolgozási sebességet.

Árnyékkompenzáló technológia
A sötét részeket tartalmazó képek expozícióját javító technológia. Az emberi szemhez hasonlóan működő szenzor alkalmazásával a fényképezőgép azonosítja a kompozíciók sötét részeit (pl. fa árnyéka), majd beállítja az expozíciót. Az eredmény egy realisztikusabb és részletes kép.