Stabilizátoros Leica ultrazoom

0

A Négyharmados érzékelőszabványt használó fényképezőgépeken 28-300 mm kisfilmes gyújtótávolságnak megfelelő látószöget várhatunk a legújabb, LEICA D VARIO-ELMAR 14-150mm/F3.5-5.6 ASPH./ MEGA O.I.S objektívtől. Ebben az optikában debütál a Leica XS autofókusz, amelytől gyorsabb és csendesebb élességállítást várhatunk. A képminőség javítása érdekében négy aszférikus és egy ED lencse található az objektívben és nem spórolták le a becsillanást és a szellemképet kiküszöbölő többszörös bevonatot, valamint a jobb háttérelmosást adó köralakú apertúrát sem. Az optika közelpontja a teljes tartományban 50 cm, ami 0,36x-os maximális nagyítást tesz lehetővé.

Az új ultrazoom várhatóan 2007 novemberében kerül a hazai boltokba.

Optika
Gyújtótávolság 14-150 mm
Legszűkebb blende F22
Felépítés 15 lencsetag 11csoportban
Fókusz rendszer AF (XS-Extra csendes)
Rekesz 7 lamellából (köralakú)
Közelpont 50 cm (a teljes tartományban)
Legnagyobb nagyítás 1:2,78 (35 mm ekv.)
Szűrőmenet 72 mm
Méretek (átmérő × hossz) 78,5 mm × 90,4 mm
Tömeg 520 gramm

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Rövidesen megkezdődik a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez kifejlesztett új Leica teleobjektíves zoomobjektív, a LEICA D VARIO-ELMAR 14-150mm/F3.5-5.6 ASPH./ MEGA O.I.S. értékesítése

A Panasonic a mai napon mutatja be speciálisan a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez tervezett új Leica D nagyátmérőjű tele zoomobjektívét. Az új LEICA D VARIO-ELMAR 14-150mm/ F3.5-5.6 ASPH./ MEGA O.I.S. objektív különösen széles, 14-150mm-es (35 mm-es megfelelője: 28-300 mm) zoomtartományt biztosít, és megfelel a négyharmados rendszernek, így nagymértékben kompatíbilis más fényképezőgép modellekkel. A piacon várhatóan 2007. novemberétől lesz kapható.

Az új objektív lényegesen nagyobb tele tartományt biztosít, mint a korábban piacra dobott LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50mm/ F2.8-3.5 ASPH. / MEGA O.I.S., mégis kompakt kivitelű és kis tömegű. Az aszférikus lencsék ugyanakkor tovább javítják az optikai teljesítményt a torzítás minimálisra csökkentésével, még 28 mm-es beállításnál is.

Az új LEICA D VARIO-ELMAR objektívet felszerelték a Panasonic Mega O.I.S. optikai képstabilizáló rendszerével, melynek révén könnyen készíthetők nagyon közeli teleobjektíves felvételek állvány használata nélkül is. Ha az objektívet az újonnan bemutatott Lumix DMC-L10 digitális tükörreflexes fényképezőgéppel, a Lumix DMC-L1 vagy a LEICA DIGILUX 3 termékekkel együtt használják, használható az objektív rekeszállító gyűrűje is, így könnyen készíthetők egyéni beállítású felvételek. Az objektív a Kontraszt AF-rendszert is támogatja, amelyet újonnan építettek be a DMC-L10 modellbe.

A kibővített, 28-300 mm-es gyújtótávolság tartomány, a Mega O.I.S. optikai képstabilizátor és a rekeszállító gyűrű révén a LEICA D VARIO-ELMAR 14-150mm/F3.5-5.6 ASPH./ MEGA O.I.S. objektív tökéletes eszköz kristálytiszta, kifejező képek készítéséhez, változatos fotótémák és a legkülönbözőbb körülmények esetén is.

1. Az első Leica D objektív 300 mm*-ig terjedő gyújtótávolsággal

Ez a nagy teljesítményű, nagy átmérőjű 10,7-szeres zoomátfogást kínáló teleobjektív (35mm-es megfelelője 28-300 mm) megfelel a négyharmados szabványnak, és 11 csoportban elrendezett 15 lencsetagot számlál, köztük négy aszférikus lencsével. Rendelkezik a Mega O.I.S. optikai képstabilizátorral is, amelyet a Panasonic az ilyen kiemelkedő teljesítményű teleobjektívek elengedhetetlen tartozékának tart. A Mega O.I.S. segítségével kiküszöbölhető a remegő kéz okozta elmosódás – ez a probléma különösen teleobjektíves felvételeknél jelent nagy gondot – így kristálytiszta, csodálatos zoomos felvételeket készíthet akár állvány nélkül is.

Az új LEICA D VARIO-ELMAR objektívet kifejezetten a digitális tükörreflexes fényképezőgépek számára tervezték, és megfelel a Leica minőségre és teljesítményre vonatkozó szigorú követelményeinek. Nagy felbontást biztosít minden pozícióban alacsony torzítással, és kiemelkedő zoomátfogást nyújt, miközben éppolyan kompakt kivitelű, mint egy normál zoomobjektív.

2. Mega O.I.S. – A Panasonic továbbfejlesztett technológiája a kézremegés okozta elmosódással szemben

Kiemelkedő stabilizáló teljesítményével a Panasonic Mega O.I.S. rendszere lehetővé teszi, hogy hosszabb záridőket is biztonságosan alkalmazhasson. Annak érdekében, hogy a kézremegést megfelelően érzékelni és korrigálni lehessen, a Panasonic Venus Engine LSI érzékelőjét az objektívbe építették be. Ez a továbbfejlesztett képstabilizátor lehetővé teszi, hogy állvány használata nélkül is tiszta, éles fotókat készítsen teleobjektíves felvételek és rossz megvilágítás esetén is.

3. Négy aszférikus lencse és egy ED-lencse gondoskodik a kiemelkedő optikai teljesítményről

Az új LEICA D VARIO-ELMAR 14-150mm objektívben négy aszférikus lencse és egy ED (extra alacsony fényszórású) lencse is található, amelyek gondoskodnak a kiemelkedő optikai teljesítményről. A teljes 28-300 mm-ig terjedő tartományban nagy felbontású, magas kontrasztarányú felvételeket biztosít, amelyek a kép minden pontján tiszták és élesek. A négy aszférikus lencse egyike nagy átmérőjű, 30 mm-es ún. konkáv-meniszkusz lencse – tömeggyártása nehezen megoldható a hagyományos üvegsajtolási módszerekkel. Az ED-lencse lecsökkenti a kromatikus aberrációt, így hozzásegíti a felhasználót, hogy pontos, élethű közeli felvételeket készítsen minimális színáteresztéssel.

4. Az első Leica D objektív Extra Csendes (XS) technológiával

Az új objektívnél a Leica első alkalommal alkalmazta az Extra Csendes (XS) technológiát, melynek révén az autofókusz vezérlése gyors, csendes és pontos. A szuperszonikus rezgés segíti megvalósítani a csendes, zökkenőmentes működést, miközben a rendszer nagy forgatónyomatéka kivételes érzékenységet, pontosságot és fókuszstabilitást eredményez. Ez a motortípus ideális a szuper-telobjektíves zoommal ellátott fényképezőgépek objektívjénél.

5. 50cm-es minimális élességállítási távolság a teljes zoom tartományban

Az új objektív, amelynek még a teljes zoom alkalmazásánál is 50 cm a legkisebb élességállítási távolsága, 0,36x (35mm-es rendszer szerint) maximális fotográfiai nagyítást tesz lehetővé. A Mega O.I.S. kézremegés korrekcióval ötvözve lehetővé teszi, hogy akár teleobjektív beállítás mellett is kiemelkedő makró felvételeket készítsen, állvány használata nélkül is.

6. Rekeszállító gyűrű az egyszerű, egyéni beállításokhoz

Ha a Lumix DMC-L10 vagy DMC-L1 modellekkel együtt használják, az új objektív a fókusz- és zoom beállító gyűrűk mellett a rekeszállító gyűrűt is a keze ügyébe helyezi. Ezzel éppolyan egyszerűen, kényelmesen készíthet egyéni elképzelései szerint fotókat, mint egy hagyományos, filmes tükörreflexes fényképezőgéppel.

7. Kör alakú rekesznyílás

A rekesz hét diafragmája biztosítja azt a kör alakú nyílást, amelynek révén nagyobb rekesznyílásnál a gyújtótartományon kívül eső képrészletek látványos módon összemosódnak.

8. Többszörös lencsebevonat csökkenti minimálisra a szellemképek és becsillanás kialakulását

Az új lencserendszer többszörös bevonattal ellátott lencsetagokat tartalmaz, amelyek minimálisra csökkentik a szellemkép és a becsillanás előfordulását, így hozzájárulnak ahhoz a magas szintű optikai teljesítményhez, amely megfelel a Leica szigorú követelményeinek.

9. Kontraszt AF-rendszer támogatása

Az új DMC-L10 fényképezőgépre szerelve az objektív támogatja az új kontraszt AF-rendszert, így a felhasználó olyan funkciókat is igénybe vehet, mint például az arcfelismerés.

*A design és a műszaki paraméterek előzetes bejelentés nélkül módosíthatók.

*A Leica a Leica Microsystems IR GmbH bejegyzett védjegye.

*A LEICA D VARIO-ELMAR objektívek gyártásánál olyan mérőberendezéseket alkalmaznak, amelyek megfelelnek a Leica Camera AG vállalati minőségi előírásain alapuló minőségbiztosítási rendszereknek.