Helyi hős – fotópályázat középiskolásoknak

0

A Nemzeti Sírkert fotópályázatot hirdetett jeles személyekhez köthető témák fotózására. A pályázaton 14 és 18 év közötti fiatalok nevezhetnek.

Sajtóközlemény:

Helyi hős

A pályázat tárgya
Kutassatok a honlap oldalain olyan elhunyt ismert, jeles személyiség után, akinek élete, munkássága vagy akárcsak egy róla szóló történet iskolátokhoz, szülővárosotokhoz, falutokhoz köthető. Ha találtatok ilyen múltbéli hírességet, fényképezzétek le azt a tárgyat, épületet, alkotást vagy helytörténeti emléket, amely hozzá kapcsolódik és küldjétek el nekünk a fotókat.
A legérdekesebb kapcsolatot felkutató és azt a legeredetibb formában bemutató pályázatot díjazzuk.

A pályázás feltételei

Kik pályázhatnak?
Egyénileg vagy csapatban bárki, aki már 14. életévét betöltötte, de még nem múlt el 18 éves. Csapat pályázata esetén az életkori megkötés a csapat minden tagjára vonatkozik.
A pályázat elkészítésében felkészítő tanári közreműködés is megengedett.

Hogyan lehet pályázni?
A pályázati anyag tartalmaz:

  • legalább 1, de legfeljebb 3 darab jpg vagy gif formátumú fotót, minimum 800*600 pixel felbontásban, legfeljebb 500 kbyte méretben
  • egy szöveges leírást, amely a fotó tárgyáról ír részletesebben (milyen helyi kapcsolódást jelenít meg a kép, fűződik-e hozzá valamilyen történet) word formátumban, legfeljebb két oldalban

Hova és meddig kell beküldeni a pályázatot?
A pályázati anyagot egy e-mail-ben kérjük beküldeni a palyazat@nemzetisirkert.hu címre. A tárgy mezőbe kérjük beírni a játék nevét: „Helyi hős”, valamint a jelentkezési lap beküldésekor válasz e-mailben kapott kódot.
A pályázat elküldése előtt ki kell tölteni az online Jelentkezési lapot

A pályázatok beküldési határideje 2007. november 16., 24:00 óra.

Eredményhirdetés és díj
Az alkotásokat a Fiumei úti Nemzeti Sírkert vezetősége és a honlap szerkesztősége bírálja el. A nyertesek nevét a www.nemzetisirkert.hu honlapon tesszük közzé.
Eredményhirdetés: 2007. november 30.

A pályázaton egy győztest hirdetünk, a nyertes pályázat díja egy digitális fényképezőgép bruttó 50.000,- Ft értékben. A legjobb pályamunkák felkerülnek a Nemzeti Sírkert honlapra.

Információ
A pályázattal kapcsolatban munkanapokon 10:00 – 16:00 óráig felvilágosítást ad:
Kiss Huba
ALICE Csoport Kft.
1012 Budapest, Logodi u. 34/b.
Tel: 1-225-05-75 / 76
Fax: 1-225 83-19
Mail: huba.kiss@alice-csoport.hu

Általános részvételi feltételek
1. A pályázók a pályázatra történő jelentkezéssel annak feltételeit elfogadják.
2. A bírálók döntését a pályázók elfogadják, azzal kapcsolatban semmilyen kifogás nem támasztható.
3. A díj a törvényileg előírt nyereményadót tartalmazza, így az a nyertest semmilyen módon nem terheli.
4. A pályázat díja készpénzre nem válthatóak.
5. A Fiumei úti Sírkert fenntartja a jogot, hogy a honlapon csak az általa megfelelő színvonalúnak ítélt alkotásokat állítja ki.
6. A pályázó a pályázati anyag benyújtásával az alkotással kapcsolatos minden jogáról lemond. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy az alkotásokat kiadványban, más kiállításon vagy különböző médiumokban megjelenteti.