4 GB memóriával: Sony Cyber-shot DSC-T2

0

A Sony bejelentette ultrakompakt méretű, rejtett kialakítású optikával ellátott DSC-T sorozatának legújabb tagját.

A Sony Cyber-shot DSC-T2 az eddigi sorozatot folytatja. Rejtett optikája 3×-os zoomátfogású, gyújtótávolsága kisfilmes rendszerbe átváltva 38-114 mm-nek felel meg.
A kis méretű gépből nem sajnálták a memóriát, beépített flash adattára 4 GB-os (!), így 8 Mpixeles fotókból több, mint 1200 db-ot, VGA felbontású videóból pedig több, mint 45 percet képes tárolni.

A fényképezőgép további érdekessége a 2,7″ képátlójú érintőképernyő, amin keresztül a beállítások is könnyedén elvégezhetők, de akár a kész fotókra is készíthetünk különböző feliratokat, rajzokat.

A Sony DSC-T2 egy még nem végleges, forgalmazás előtti változata már járt nálunk, a további részleteket exkluzív cikkünkben olvashatják.

A Sony Cyber-shot DSC-T2 főbb jellemzői:

  • CCD: 8,3 Mpixel, 1/2,5″
  • ISO80-3200 érzékenység
  • Objektív: 3x-os zoomátfogás, 38-114 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,5-4,3 fényerő, 1 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • Ultrakompakt kialakítás, fém burkolat
  • LCD: 2,7″ 230e pixel, érintésérzékeny
  • 640×480 pixeles videórögzítés memóriakapacitásig
  • több pontos automatikus élességállítás, arcfelismerés, kézi tárgytávolság beállítás (5 lépés)
  • 4 GB belső memória, MemoryStick Pro Duo kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (280 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Minden emlékét magával viheti: a Cyber-shot T2 szuperméretű fotógyűjtemények tárolását teszi lehetővé

  • 8,1 valós megapixel BIONZ képfeldolgozó
  • Nagyméretű, 4 GB-os belső memória Album funkcióval
  • 2,7″-os Clear Photo LCD érintőképernyő
  • Egyszerű blogolást és feltöltést kínáló Sharemark technológia és hordozható Picture Motion Browser szoftver
  • Full HD kimenet és PhotoTV HD megjelenítési üzemmód
  • Montázskészítési lehetőséget kínáló ‘scrapbook’ funkció
  • Dupla elmosódásgátló Super SteadyShot optikai képstabilizátorral és ISO 3200-as nagyfokú érzékenységgel
  • Fémház divatos színekben

A feltűnő, új Sony Cyber-shot T2-n egy egész élet értékes emlékei őrizhetők közvetlenül a kezünk ügyében, és könnyen magunkkal vihetők akár a zsebben, akár egy kézitáskában.

Ötféle színváltozata – fekete, kék, zöld, rózsaszín, fehér – és modern stílusa kiemeli a tömegből. Tágas belső memóriája és könnyen használható album funkciói tökéletes választássá teszik digitális képgyűjtemények mindenkori tárolására, napjaink hálózati kultúrája számára pedig felkínálja a képek egyszerű feltöltésének lehetőségét a blogokra és fotók megosztására szolgáló weboldalakra.

Kiváló minőségű felvételkészítés
A T2 kiváló minőségű, 3-szoros optikai zoommal rendelkező Carl Zeiss objektívje, 8,1 valós megapixeles felbontása, valamint nagysebességű BIONZ képfeldolgozója garantáltan gyönyörű fotókat eredményez. Dupla elmosódásgátló technológiája még gyenge megvilágítás esetén is gondoskodik a kép tisztaságáról, míg az Arcfelismerő funkciónak köszönhetően szebb portrék készíthetők a családról, barátokról. A Mosolykereső használatakor pedig csak akkor oldódik ki a zár, ha a kép alanya mosolyog – ezáltal emlékei közt több lesz a boldog arc.

Fantasztikus látvány
A T2 nagyméretű, 2,7”-os érintőképernyőjén fantasztikus tisztasággal jeleníthetők meg a felvételek. Ha pedig még nagyobb képet szeretne látni, csatlakoztassa készülékét bármilyen BRAVIA televízióhoz vagy más HD-képes monitorhoz, melyen akár zenei aláfestéssel is élvezhető a lélegzetelállító, nagyfelbontású diavetítés. [Megj.: ehhez az opcionális HD-kábel használata szükséges.] A PhotoTV HD üzemmód bámulatos minőségben jeleníti meg az állóképeket az új generációs Sony BRAVIA televíziókon.

A képek nézegetésének izgalmas, új módjaként a Scrapbook funkcióval ügyes képmontázsok hozhatók létre az érintőképernyőn, melyekhez kívánság szerinti háttértémák adhatók.

Nagyméretű belső tár
Tágas, 4 GB-os belső flash memóriájának köszönhetően a T2 mintegy 1250 csúcsminőségű felvétel számára biztosít kényelmes tárhelyet. VGA-felbontásban ugyanez több mint 40 000 kép számára elegendő, ami valóban egy egész élet emlékeit magába foglalhatja. A felvételek automatikusan indexet kapnak és albumokba kerülnek, amely még a legnagyobb digitális fotógyűjtemény esetén is gyors és egyszerű keresést tesz lehetővé.

Egyszerű nézegetés és képfeltöltés
A fényképezőgépen tárolt felvételek akkor is egyszerűen kezelhetők, illetve átméretezhetők, ha éppen nincs a közelben számítógép. Sőt, képei a készülék gyárilag telepített Picture Motion Browser szoftver hordozható verziója segítségével fel is tölthetők fotóblogokra, vagy olyan képmegosztó weboldalakra, mint például a Flickr.

Európában a Cyber-shot T2 2007. novemberében kerül a boltokba.