DSLR Remote Pro és Multi-Camera szoftverek

0

Megjelent a Breeze Systems népszerű DSLR Remote Pro szoftverének legújabb, 1.6-os verziója. A frissítés első számú újdonsága a Photobooth mód, amely az eseményfotózásra koncentrál és az elkészített képsorozatot automatikusan továbbítja a nyomtatónak. Az új változat már támogatja a Canon EOS 1Ds Mark III-mat is, beleértve a gép élőképes felvételi módját, amelyet automata élességállítással és képsorozattal, vagy hosszú záridős (Bulb) beállításban is használhatunk a készülék összes képformátumával.

A program egyéb élőképet támogató típusoknál (40D, 1D Mark III) is támogatja az élőkép módot, a többi Canon vázat pedig egyéb szolgáltatásaival használhatjuk. Az EOS D30 és D60 modelleket már nem támogatja a szoftver. A DSLR Remote Pro 1.6 Windows operációs rendszerekre érhető el 95 dollárért, amelyért egy éves frissítés is jár. 15 napos próbaverziója ingyenesen letölthető a fejlesztő weboldaláról.

A cég másik újdonsága a DSLR Remote Pro Multi-Camera, és a PSRemote Multi-Camera szoftver, melyek szintén számítógépes távvezérlésre használhatók, de egyszerre akár 25 Canon gép irányítása is megoldható velük. A Pro változat Canon DSLR-ekhez, a PSRemote verzió pedig PowerShot szériás kompaktokhoz alkalmazható. Mindkét szoftver 15 napos próbaváltozata letölthető az alábbi linkről. A demó verzió legfeljebb 4 gépet támogat.