Pretec csúcs CF-ek: 48 GB vagy 333× sebesség

0

333×-os sebességű CF kártya

miCARD, SD adapterben

A Pretec bejelentette óriási kapacitású, 48 GB-os CompactFlash kártyáját, amely 233×-es sebességre képes (35 MB/s). A csúcskártyát természetesen csúcsgépekbe szánják, főként olyan alkalmazásokban, ahol igen nagy fájlok írására van szükség (nagy felbontás, gyors sorozatok).

Ezzel egyidőben a 333×-os sebességű (50 MB/s) memóriakártyáit is bejelentette a gyártó, amely egyelőre 2 és 24 GB közötti kapacitással készül.

A Pretec másik érdekessége az S-Diamond flash memória széria, amelynek képviselői a világ első miCARD adattárolói. A miCARD memória az MMC Association által szorgalmazott új flash formátum, mely egyben a világ jelenlegi legkisebbje. Mérete jóval kisebb, mint az elterjedt SD kártyáké, és 40%-al alulmúlja a miniSD-t is (21 x 12 x 1,95 mm). A miCARD hadapterrel hagyományos SD/MMC foglalatban is használható lesz. Kapacitásának elméleti maximuma 2048 GB, de persze a jelenlegi Pretec modellek még nem érik el ezt az álomméretet. A 2008 harmadik negyedévében boltokba kerülő első darabok 128 MB és 8 GB kapacitásúak lesznek.