Lencsevégen Szentendre – fotópályázat

0

Szentendre Város Önkormányzata fotópályázatot hirdet, melyre csak digitális fényképezőgéppel készült képeket várnak, minimum 800×600 pixeles felbontásban. Elsősorban a kreatív megoldásokat részeítik majd előnyben.

Beadási határidő: 2008. április 15.

Sajtóközlemény:

„Lencsevégen Szentendre”
– Üdvözlet az utókornak

Ön mit gondol Szentendre városáról? Milyen itt élni? Mi teszi Szentendrét egyedivé? Szeretnénk az Ön szemén keresztül látni Szentendrét. Mondja el, mit lát szépnek a városban. Mutassa meg Ön miért szereti Szentendrét?
Mindezt képekben és a Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégia szellemiségében.
(Letölthető: http://www.szentendre.hu/index.php?akt_menu=1124 )
Legyen a fotósunk, engedje meg, hogy lássuk az Ön szemével Szentendrét.
Mutassa meg milyen Ön szerint a „zöld város”, az „okos város”, a „kultúra városa”, a „megújuló város” és az „együttműködő város”!
A zsűri elsősorban az egyedi látásmódot biztosító fotókat részesíti előnyben.
A témakörök értelmezésénél a pályázat kiírói kreatív elképzelést várnak a nevezőktől.

A fotópályázat kiírója
Szentendre Város Önkormányzata

A pályázat célkitűzései
A cél szűkebb környezetünk megörökítése és a fotózás népszerűsítése. Szeretnénk, ha a képeket beküldők igyekeznének megmutatni Szentendre természeti szépségeit, építészeti emlékeit valamint az itt élő embereket, mindezt a Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégia szellemében.
A fotópályázat célkitűzése ráirányítani a figyelmet a város és a közösség fontosságára, az együttműködésben rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire, egyúttal teret adni az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának.

Pályázati és részvételi feltételek

  1. A pályázaton csak digitális fényképezőgéppel készült, minimum 800 x 600 pixel terjedelmű fényképekkel lehet részt venni. (Nem csak színes képet várunk!) A képnek nyomtatásban való megjelenésre alkalmasnak kell lennie, mérete legalább 9×13 cm. A kép nem tartalmazhat keretet, dátumot, vagy más, nem oda tartozó feliratot, szimbólumot.
  2. Csak saját készítésű képpel lehet pályázni.
  3. A beküldött fotónak legyen címe.
  4. A pályázók egyenként összesen 24 db képet (2007. január 1. után készített képet) küldhetnek be, kategóriánként maximum 8 db képet. Sorozat esetében a sorozatban szereplő képek mindegyike külön képnek számolandó. Egy pályázó több kategóriában is küldhet be pályázatot.
  5. A beküldött fotó a Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégia (szellemiségét mutassa be, ezért kérünk a fotóhoz mellékelni max. egy féloldalas leírást arról, a stratégiákban megfogalmazott tételek melyik pontjához és hogyan kapcsolódik a beküldött fotó.
  6. A fotókat kérjük, szíveskedjenek nyomtatva és e-mailen is megküldeni számunkra. A beküldött képek fájlneve a kép alkotójának neve, illetve a kép címe legyen (pl.: Kiss Geza_Vizespohar).
  7. A pályázaton való részvétel ingyenes, kortól és foglalkozástól függetlenül mindenki pályázhat.

Meghirdetett kategóriák

  1. A zöld város
  2. Az okos város
  3. A kultúra városa
  4. A megújuló város
  5. Az együttműködő város

Pályázati anyagok beadása
A pályázati anyagot kinyomtatva egy jeligével ellátott, zárt borítékkal kérjük megküldeni postán a 2000 Szentendre, Városház tér 1-3. számra Kammerer Zsófia részére. A borítékra kérjük rávezetni: „Fotópályázat – Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégia” – 2008. TILOS A ZSŰRI ÜLÉSE ELŐTT FELBONTANI! A postára adással egyidőben kérjük a képeket elektronikus úton a kammerer@ph.szentendre.hu email címre is megküldeni.
A jeligés, zárt borítékban kérjük szíveskedjen egy különálló borítékban elhelyezni a készítő nevét, az elkészített alkotás témakörét, címét, a kép állomány nevét, az alábbi példának megfelelően:
Alkotó neve vagy jeligéje:Kovács Gábor
Kategória: Zöld Város
Cím: Virágos kert
Állománynév: DSCP0001.JPG

Értékelés
A pályamunkákat egy hattagú zsűri értékeli.
A pályázat során összesen 1 nyertest hirdetünk, ill. 3 helyezést osztunk ki kategóriától függetlenül.
A zsűri fenntartja a jogot arra, hogy egy-egy helyezést ne ítéljen oda, vagy pontegyelőség esetén arra, hogy többen részesülhessenek díjazásban, illetve, hogy különdíjat adjon ki.

Díjak
1. díj Önálló kiállítás a Városházán és egy egyéves belépő a MűvészetMalomban Szentendre Új Kulturális Központ felajánlásában
2. díj Egyéves ingyenes szentendrei múzeumbelépő a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága felajánlásában
3. díj 2 db ingyenes mozibérlet a P’Art Mozi felajánlásában

Szerzői jogok

  1. A pályázatra csak olyan képek nevezhetők, amelyeket a pályázó maga készített.
  2. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben tudomásul veszi, hogy a pályázat kiírója a beérkezett pályaművek felhasználási jogát – ideértve a földrajzi és időbeli határok nélkül történő tetszőleges számú reprodukálás, közlés és kiállítás jogát is – vagyoni ellenszolgáltatás nélkül megszerzi.
  3. Tekintettel arra, hogy a pályázaton a kiírás feltételei alapján csak első felhasználásúnak minősülő fotók vehetnek részt, a pályázók tudomásul veszik, hogy szerzői jogdíj őket a pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban nem illeti meg.
  4. A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával.
  5. A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja.
  6. A nyertes pályázók hozzájárulnak, hogy a díjazott pályaműveket a pályázat kiírói ellenszolgáltatás nélkül felhasználhassák a www.szentendre.hu honlapon, a helyi sajtóban valamint a később, ebben a témában megrendezett kiállításon, illetve Szentendre Város Önkormányzata bármely kiadványában, kommunikációs anyagában földrajzi és időbeli korlát nélkül, térítésmenetesen felhasználhatja.
  7. A pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t be kell mutatnia. A szakmai zsűri tagjai, hozzátartozóik és Szentendre Város Önkormányzatának alkalmazottai valamint hozzátartozóik nem nyújthatnak be pályázatot.
  8. A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát.
  9. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy MANIPULÁLT FOTÓ NEM KÜLDHETŐ BE! Nem számít a fotó manipulálásnak:
    • A kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép alakjának megváltoztatása.
    • A teljes kép egyenletes, minimális színkorrekciója. A kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása.
    • A színes felvételek fekete-fehérré alakítása.
    • Analóg felvételeknél a szkennelési hibák (karcolás, porszem, koszpötty) kiretusálása.

    A fotók manipulálásának számít:

    • Képelemek kiretusálása.
    • A kép egyes részleteinek különálló, markáns színkorrekciója.
    • Digitális effektek alkalmazása.
    • Képek egybemásolása, montírozása.
  10. A pályázat kiírójának (Szentendre Város Önkormányzata) kizárólagos joga van a Pályázó által készített pályamű egészének vagy valamely azonosítható részének anyagi formában és nem anyagi formában történő bármilyen felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére. Pályázót a felhasználás módjáról és mértékéről nem köteles tájékoztatni. A pályázat kiírójának (Szentendre Város Önkormányzata) kizárólagos joga, hogy a pályaműveket átdolgozza, illetve hogy erre másnak engedélyt adjon. A pályázat kiírója (Szentendre Város Önkormányzata) a felhasználási engedélyt harmadik személyre szabadon átruházhatja, illetve harmadik személynek további engedélyt adhat a tervek felhasználására. A pályázat kiírójának (Szentendre Város Önkormányzata) joga van arra, hogy a terveket kép- vagy hangfelvételen rögzítse, illetve, hogy azokat számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra másolja.

Határidők
A képeket 2008. április 1.-ig várjuk, az ez után érkezett pályázatokat elfogadni nem áll módunkban. Zsűrizés: 2008. április 15-ig. Eredményhirdetés: 2008. április 22-én .

További információ kérhető
Dr. Tóth Eszter Barbara
toth.eszter@ph.szentendre.hu
Kammerer Zsófia
kammerer@ph.szentendre.hu
26/503-398

Várunk minden olyan Szentendrével kapcsolatos fotót, amely tartalmában, mondanivalójával illeszkedik a meghirdetett kategóriákhoz.

Örömteli fotózást és sikeres versenyzést kíván:
Dr. Dietz Ferenc
Polgármester