Természet és Hagyomány – fotópályázat

0

A Tündérképző egyesület, a Magyar Hagyományőr Világszövetség és a Mefiszto Művészeti Magazin fotopályázatot írt ki a 20. Tavaszi emlékhadjárat tiszteletére. A pályázatra két kategóriában – „Ünnepre fordult a természet” és „Itt ringatták bölcsőm, itt születtem” – várják a nevezéseket, fekete-fehér vagy színes papírképek formájában.

Beküldési határidő: 2008. március 22.

Cím: Természet és Hagyomány – fotópályázat
Kiíró: Tündérképző egyesület, Magyar Hagyományőr Világszövetség, Mefiszto Művészeti Magazin
Határidő: 2008.03. 22.
Tárgymutató: fotópályázat, természet, hagyomány
Pályázhat: bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül

A Tündérképző egyesület, a Magyar Hagyományőr Világszövetség és a Mefiszto Művészeti Magazin fotopályázatot hirdet a 20. Tavaszi emlékhadjárat tiszteletére. Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás 2008. március 30-án lesz 15 órai kezdettel a jászberényi Déryné Művelődési Központban. A beérkezett fotókból rendezett kiállítás megtekinthető 2008. március 30. és április 14-e között. Az ünnepélyes díjátadás és eredményhirdetés a 20. Tavaszi Emlékhadjárat előünnepsége lesz.

A pályázat témája:
1. kategória: „Ünnepre fordult a természet” természetfotó pályázat.
Tájképeket, természetfotókat, természettel kapcsolatos rendezvényeken készült képeket, természettel való együttélést bemutató alkotásokat, eseményfotókat várunk. A kiírók előnyben részesítik a Magyarországon illetve a Kárpát-medencében készült felvételeket.
2. kategória: „Itt ringatták bölcsőm, itt születtem” a magyar hagyományokat bemutató fotópályázat.
Ebben a kategóriában a magyar hagyományokat, hagyományőrzőket bemutató fotókat, portrékat, a hagyományőrző rendezvényeken készült eseményfotókat, a tárgyi alkotó népművészetet, népzenét, néptáncot bemutató alkotásokat várjuk.

Részvételi feltételek:

  • A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül.
  • Fekete-fehér és színes papírképek egyaránt beküldhetők.
  • A pályázatra csak olyan képek nevezhetők be, amelyeket a pályázó maga készített.
  • A pályáztatók nyomtatóval készült képeket is elfogadnak.
  • Egy pályázó maximum 2 képet, ill. sorozatot (egy sorozat egy műnek számít – legkevesebb 3, legtöbb 6 képből állhat) adhat be.
  • Beküldendő papírképek mérete13x18 cm. paszpartut, hordozóanyagot a kiírók nem kérnek.
  • Valamennyi fotó hátoldalán kérjük olvashatóan szerepeljen a kép címe és jeligéje. A kiírók javaslata, hogy a címet és a jeligét öntapadós papírra írják rá és azt ragasszák a kép hátoldalára.
  • A beküldött fotókat tartalmazó boríték tartalmazza a nevezési díj befizetési bizonylatának (rózsaszín csekk vagy átutalási számla) másolatát.
  • A boríték hátoldalára rá kell írni a pályázó nevét, címét, telefonos elérhetőségét és/vagy e-mail címét valamint a képek címét és jeligéjét. Ennek hiányában a kiírók a beküldött fotókat kizárják a versenyből.
  • A beküldött fotókat a kiírók nem küldik vissza!
  • A pályázaton részt vevők hozzájárulnak, hogy alkotásaik bemutatásra kerüljenek a médiában illetve a pályázatban érintett weblapokon megjelenjenek.

Nevezési díj: 1000- Ft, melyet rózsaszín csekken az alábbi címre kérjük befizetni: Tündérképző egyesület. Budapest, 1157 Kőrakás park 62. fszt. 1. vagy átutalással a Tündérképző egyesület nevére az Ella bank 17000019-11698263 számlaszámra (a befizetési bizonylat másolatát kérjük a borítékba rakni!).

Díjak kategóriánként:
I. díj: 10.000- Ft + 3.000-Ft értékű ajándékcsomag és egy éves tárlat a nyertes képeiből a Mefiszto Művészeti Magazinban.
II. díj: 5.000-Ft + 3.000-Ft értékű ajándékcsomag és egy hónapos tárlat a nyertes képeiből Mefiszto Művészeti Magazinban.
III. díj: 3.000-Ft + 3.000-Ft értékű ajándékcsomag.
IV-X. díj: 3.000-Ft értékű ajándékcsomag.
Mindkét kategóriában az I-X helyezést elért pályaművek bemutatásra kerülnek a Tündérképző egyesület, a Magyar Hagyományőr Világszövetség és a Mefiszto honlapján. A kiállítás legjobb képei közel 1 évig megtekinthető a Tündérképző társhonlapján.

Pályázati naptár:
A fotók beküldésének határideje: 2008. március 22.
Elbírálási idő: 2008. március 23-29.
Ünnepélyes eredményhirdetés és kiállításmegnyitó: 2008. március 30. 15 óra, Jászberény, Déryné Művelődési Központ, Jászberény, Lehel vezér tér 33.
A pályaművek tárlata: 2008. március 30-tól április 14-ig, Jászberény, Déryné Művelődési Központ valamint 2008. április 21-től 2009. április 21-ig a Tündérképző társhonlapján.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás: Tündérképző egyesület,
Éva Ilona 06-1-410-0047, 06 70 314-5911. www.tunderkepzo.hu