Ezüstkép fotópályázat

0

Elsősorban hagyományos, ezüst alapú technikával készült képeket várnak a szervezők, de elfogadják a digitális technikával létrehozott fotográfiákat is. A kiállítással egybekötött fotópályázatra 2008. március 17-ig lehet nevezni min. 30×40 cm-es papírképpel.

Sajtóközlemény:

A pályázat célja a kortárs fotóművészet népszerűsítése, a felfedezett és még felfedezésre váró fotográfusok bemutatása, valamint a Falk ART Fórum rendezvényén keresztül egy találkozóra invitálni a művészeket, a művészetkedvelőket, a műgyűjtőket és minden fotográfia iránt érdeklődőt. A rendezők ezúton is szeretnék felhívni a figyelmet a fényképészet szerepére a kortárs művészetben, és a fotópályázattal támogatni a klasszikus hagyományokat megőrző fotóművészetet.

A pályázat kiírója:
FALK ART FÓRUM (a továbbiakban FAF)
Antik és Modern Művészeti Fesztivál
1055 Budapest, Falk Miksa u. 18-20.

A pályázat témája:
Kortárs fotográfia

Pályázati kategóriák:
1. BUDAPESTI ÉPÜLETEK – külső és belső ábrázolása vagy azok környezete
2. AZ ALKOTÓ EMBER – alkotó és előadóművészek munka közben (pl. képzőművészek, táncművészek, színészek, zenészek)

Díjak (kategóriánként):
1. díj 80 000 HUF
2. díj 50 000 HUF
3. díj 20 000 HUF

Minden díjazottat a szervezők egy darab Ezüst kanállal is megjutalmaznak.

Pályázati naptár:
Beadás kezdete: 2008. január 31.
Beadás vége: 2008. március 17. hétfő 18 óra
Zsűrizés időpontja: 2008. március 18-20.

Nevezési díj:
2000 HUF/kép, melyet, a Trimly Kft. 10402142-50484854-52481013 számú számlájára kell átutalni, vagy postai csekken befizetni. A megjegyzés rovatba kérjük feltűntetni: „Fotópályázat nevezési díja”.

Nevezési lap a www.falkart.hu oldalon találják

Pályázati anyag beadása:
A pályázati anyagot postai úton a FalkARTFórum (FAF) 1055 Budapest, Falk Miksa u.18-20. címre kell küldeni. A kép(ek) hátoldalán a következőket kérjük feltűntetni: a Pályázó jeligéje, kategória és a kép címe. A kitöltött nevezési lapo(ka)t külön borítékban kell mellékelni. A borítékon csak a Pályázó jeligéje szerepelhet. A pályázati anyagot személyesen a B55 Galériában, Budapest, V. Balassi Bálint u. 25. (bejárat a Balaton u. felől) Tel.: (06-1) 354-1350 Hétfő-péntek 12-18 óráig lehet beadni.
A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a palyazat@falkart.hu címre lehet küldeni.

A pályázatai feltételek:

  1. Pályaműként csak olyan kép küldhető be, amely más pályázaton még nem vett részt.
  2. Egy pályázó maximum 5 egyedi képpel pályázhat.
  3. Beadható képméret: min. 30×40, max. 50×70 cm.
  4. A zsűri a kivitelezési technikára nem tesz kikötést, de reméli a hagyományos ezüst alapú papírképek minél nagyobb számú beérkezését.
  5. Minden egyes kép hátoldalán kérjük feltűntetni: a jeligét, a kép címét és a választott kategóriát.
  6. A képeket, egy lezárt borítékba helyezett kitöltött nevezési lappal együtt a határidő lejártáig kérjük beküldeni. A borítékra kérjük ráírni: FAF Fotópályázat.
  7. A határidő lejárta után érkező pályázatokat a zsűri nem veszi figyelembe.
  8. A postázás, szállítás során bekövetkező sérülésekért, a rendező nem vállal felelősséget, ezért kérjük a pályázókat, fordítsanak figyelmetaképekvédelmére!
  9. A pornográf, a gyűlöletkeltésre alkalmas, vagy személyek vallási meggyőződését sértő képeket a zsűri automatikusan kizárja!
  10. Pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésnél a felelősség a beadó fotográfust (pályázót) terheli, beleértve a jogsértés anyagi felelősségét is.
  11. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeit térítésmentesen felhasználják. A díjazott képek – külön díjazás nélkül – a díjfelajánló FAF tulajdonába kerülnek.
  12. A rendező FAF vállalja, hogy a beérkezett pályaművekből – a zsűri által – kiválasztott 55 képből a budapesti B55 Galériában kiállítást rendez, illetőleg a képeket eladásra kínálja. Ezért kérik a Pályázókat, hogy a nevezési lapon az ezzel kapcsolatos részt figyelmesentöltsékki!

A kiállításra kerülő képek szerzőit a rendezők emléklappal ajándékozzák meg, melyet a kiállítás megnyitóján a B55 Galériában vehetnek át.
A kiállított képek 2008. április 05–12.-ig lesznek megtekinthetők.
A ki nem állított képeket a szerzők a Budapest, V. Falk Miksa u 18-20 címen, április 12.-ig vehetik át. Az el nem vitt képeket a rendező tovább nem tárolja.

A Zsűri tagjai:
Hász András – fotográfus, a zsűri elnöke
Tasnádi László – fotográfus, képzőművész
Szipál Martin – fényképész
Kolovratnik Krisztián – színművész
Berki Beáta – fényképész

A zsűri döntése szerint, a rendezők 2008. március 21.-én honlapjukon közzéteszik a díjazottakat, és a kiállításra kerülő képek szerzőit, illetve azokat e-mailben értesítik, majd a Falk ART Fórum rendezvényén 2008. április 05-én a B55 Galériában eredményt hírdetnek, és témakörönként az első három helyezettet díjazásban részesítik, egyben megnyitják a fotókiállítást. A zsűri illetve a szervezők fenntartják a jogot, hogy amennyiben a pályázatra beérkező anyag nem felel meg minőségi elvárásainak úgy a kiállítást nem tartják meg.

Minden pályázónak eredményes munkát kívánunk!