Sony Cyber-shot DSC-W300

0

Közel 14 Mpixeles felbontása van a Sony legújabb Cyber-shot ultrakompakt fényképezőgépének, a DSC-W300-nak.
A gépbe 3×-os zoomátfogású objektívet építettek, mely kisfilmes formátumban 35-105 mm-es gyújtótávolságúnak feleltethető meg. 9 pontos AF rendszerét arcfelismerés egészíti ki, mely akár 8 arc egyidejű kezelését is lehetővé teszi. Az exponálást a megszokott gombnyomáson kívül az alany mosolygása is kiválthatja. A mosolyra való érzékenységet +-1 egységgel állíthatjuk.

Opcionális kábel segítségével HD felbontású videókimenetet is használhatunk. A diavetítés során különböző képáttűnési effekteket és zenei aláfestés is választható.

A Sony Cyber-shot DSC-W300 főbb jellemzői:

  • CCD: 14 Mpixel, 1/1,7″
  • ISO80-3200 érzékenység
  • Objektív: 3x-os zoomátfogás, 35-105 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-5,5 fényerő, 5 cm makró közelpont
  • ultrakompakt kialakítás, titánium burkolat
  • LCD: 2,7″ 230e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés
  • 9 pontos automatikus élességállítás, arc- és mosolyfelismerés, 4 kézi tárgytávolság lehetősége
  • 15 MB belső memória, MemoryStick Pro Duo kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (300 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Kemény vonzódás: a titánborítású Cyber-shot W300 elegánsan tűri a karcolásokat

  • Kiváló képminőséget biztosító 13,6 valós megapixel
  • Karcálló titánbevonat
  • Továbbfejlesztett Arcfelismerés BIONZ motorral, Mosolykereső és Dinamikatartomány-optimalizáció
  • Intelligens jelenetfelismerés
  • 3-szoros optikai zoom, Carl Zeiss Vario-Tessar objektív
  • Gyenge megvilágítás mellett is tiszta felvételeket biztosító Super SteadyShot képstabilizátor és ISO 6400-as rendkívül nagyfokú érzékenység
  • 2,7”-os (230 képpontos) Clear Photo LCD
  • PhotoTV HD BRAVIA televíziókkal kompatibilis HD-kimenet

Minden idők legkeményebb és műszakilag legfejlettebb W-sorozatú Cyber-shot fényképezőgépe. A keskeny és szép W300 olyan karcálló titánbevonattal rendelkezik, amely mintegy 5-ször keményebb, mint a galvanizált alumínium. Egyszerű megjelenése a legújabb Sony-technológiák egész sorát rejti, melyek minden felhasználó számára jobb képek készítését teszik lehetővé.

Rendkívül nagy, 13,6 valós megapixel felbontása még A3-as vagy ennél nagyobb méretű nyomtatás esetén is részletgazdag képet eredményez. A teljesítményének további garanciája a 3-szoros optikai zoommal rendelkező Carl Zeiss Vario-Tessar objektív.

A W300 kiváló tisztasággal rögzíti a gyengén megvilágított témákat, melyeknél más fényképezőgépek már szenvednek. Maximális érzékenysége eléri a hihetetlen 6400-as ISO-értéket, amely a Sony saját Clear RAW zajcsökkentésével és Super SteadyShot képstabilizálójával kiegészítve állvány nélkül biztosítja a félhomályos, alkonyati jelenetek tökéletes megörökítését.

A Cyber-shot termékcsalád új jellemzőjeként az EX High-Speed sorozatfelvételi üzemmód akár 5 képkocka/mp-es sebességű felvételkészítést is lehetővé tesz – ami például mozgalmas sportesemények fényképezésénél nagy előnyt jelent.

Továbbfejlesztett Arcfelismerő technológiájának köszönhetően a W300 képes szabályozni az expozíciót és a bőrtónus beállítását, s ezáltal nagyszerű portrékészítést biztosít. Arckövetési sebessége most még gyorsabb és automatikusan megkülönbözteti egymástól a gyermek- és felnőttarcokat. A másik Sony-találmány, a Mosolykereső addig késlelteti a zár kioldását, amíg a fénykép alanya el nem mosolyogja magát. Így minden fotóról garantáltan boldog arcok tekintenek vissza!

Ugyancsak a BIONZ processzor működteti a Dinamikatartomány-optimalizálót, úgy szabályozva az expozíciót, hogy ellenfényben is – amikor az árnyékos és a túl fényes felületek részletei gyakran elvesznek – természetes eredmény jöjjön létre.

A nagyméretű, fényes, 2,7”-os Clear Photo LCD kiemelkedő felbontást (230 ezer képpont) és ezzel még kültéri használat esetén is kényelmes felvételkészítést és visszajátszást kínál. A kiegészítő optikai képkereső a megszokottság érzését biztosítja a digitális váltás kezdői számára.

A készülék HD-kimenete segítségével az emlékek bármely HD-képes kijelzőn nagy méretben is feleleveníthetők, és a HD-diavetítés kívánság szerint többféle zenei aláfestéssel és vizuális effektussal gazdagítható. PhotoTV funkcióval ellátott HD-képes BRAVIA televízióhoz csatlakoztatva (az opcionális adapter kábel segítségével) a képek fantasztikus minőségben, rendkívüli valószerűséggel élvezhetők.

Az emlékek rendezését és elérését számos képkezelő funkció segíti, a készüléken belüli retusálás pedig számítógép nélkül is lehetővé teszi a felvételek utólagos korrigálását.

A W300 használata még a digitális fotózás újoncai számára is zseniálisan egyszerű: az intelligens jelenetfelismerő rendszer például számos fényképezési szituációban kiküszöböli a különböző jellemzők találomra történő beállítását, míg a kezdő fotósok minden bizonnyal értékelni fogják a képernyős funkciókalauzt is, valamint az Egyszerű üzemmódot, amely a képminőség feláldozása nélkül veszi le a legtöbb előkészületi tennivaló gondját a felhasználó vállairól.

Kereskedelmi forgalmazás
Európában az új Cyber-shot W300 április végétől kerül a boltokba.