Szegénység Magyarországon, ahogyan én látom

0

2008. április 21-éig lehet beküldeni a szegénység bemutatásáról szóló fotókat a Zöld-Híd Alapítvány pályázatára.
A nevezéseket digitálkis formában, e-mail címre várják.

Sajtóközlemény:

A Zöld-Híd Alapítvány „Szegénység Magyarországon, ahogyan én látom” címmel országos fotópályázatot hirdet középiskolai diákok részére

A pályázat céljai:
-A diákok érzékenységének felkeltése a szegénység, mint lokális és globális probléma iránt
-A szegénység, mint összetett fogalom tartalmi rétegeinek feltárása
-A szegénység leküzdésére irányuló tevékenységek ösztönzése
-Ráirányítani a figyelmet a digitális képalkotás lehetőségeire, valamint teret adni az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának

A pályázat kiírója:
Zöld-Híd Alapítvány, Pécs
www.zold-hid.hu

A pályázat célcsoportja:
Középiskolás diákok

Részvételi feltételek:
A pályázaton csak digitális fényképezőgéppel készült, min 300 DPI felbontású színes vagy fekete-fehér fényképekkel lehet részt venni. A fotók nem tartalmazhatnak keretet, dátumot, oda nem tartozó feliratot, szimbólumot. A képeknek alkalmasnak kell lennie nyomtatásban való megjelenésre. A beküldött fotóknak legyen címe. Egy pályázó maximum öt képpel nevezhet, melyek tetszőlegesen alkothatnak sorozatot is. Csak saját készítésű képekkel lehet pályázni, amelyek még nem jelentek meg nyilvánosan.

A pályázati anyagok beadása:
Kérjük a fotókat elektronikus úton a zold-híd@zold-híd.hu e-mail címre elküldeni. A beküldött képek fájlneve a kép alkotójának neve, valamint a kép címe legyen (pl. Kiss Árpád: Falu). A mellékelt levélben legyen feltüntetve a pályázó neve, iskolája, elérhetősége. Beküldött fotókat a kiíró nem küld vissza. A pályázaton való részvétel ingyenes.

Díjak:
1. díj 25 000 HUF
2. díj 15 000 HUF
3. díj 10 000 HUF

Pályázati határidők:
A fotók beküldési határideje 2008. április 18.
Zsűrizés: 2008. április 21.
A pályázat eredményéről minden pályázót elektronikus úton kiértesítünk.

A pályázattal kapcsolatos további információ és jogi feltételek:
Zöld-Híd Alapítvány
7621 Pécs, Széchenyi tér 2.
72/236-236; 20/211-72-21

www.zold-hid.hu

Szerzői jogok:
1. A pályázatra csak olyan képek nevezhetők, amelyeket a pályázó maga készített, és nem jelentek meg nyilvánosan.
2. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben tudomásul veszi, hogy a pályázat kiírója a beérkezett pályaművek felhasználási jogát – ideértve a földrajzi és időbeli határok nélkül történő tetszőleges számú reprodukálás, közlés és kiállítás jogát is – vagyoni ellenszolgáltatás nélkül megszerzi.
3. Tekintettel arra, hogy a pályázaton a kiírás feltételei alapján csak első felhasználásúnak minősülő fotók vehetnek részt, a pályázók tudomásul veszik, hogy szerzői jogdíj őket a pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban nem illeti meg.
4. A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával.
5. A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja.
6. A nyertes pályázók hozzájárulnak, hogy a díjazott pályaműveket a pályázat kiírói ellenszolgáltatás nélkül felhasználhassák a www.zold-hid.hu honlapon, sajtóban, valamint a később, ebben a témában megrendezett kiállításon, illetve a pályázatkiíró bármely kiadványában, kommunikációs anyagában földrajzi és időbeli korlát nélkül, térítésmenetesen felhasználhatja.
7. A pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t be kell mutatnia. A szakmai zsűri tagjai, hozzátartozóik és a pályázatkiíró alkalmazottai valamint hozzátartozóik nem nyújthatnak be pályázatot.
8. A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát.
9. A pályázat kiírójának kizárólagos joga van a Pályázó által készített pályamű egészének vagy valamely azonosítható részének anyagi formában és nem anyagi formában történő bármilyen felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére. Pályázót a felhasználás módjáról és mértékéről nem köteles tájékoztatni. A pályázat kiírójának joga van arra, hogy a képeket számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra másolja.