Ingyenesen elérhető a HP Smart Web Printing

0

A HP hivatalosan bejelentette Smart Web Printing technológiájának ingyenesen elérhető alkalmazását, amelyet ezentúl minden egyes nyomtató dobozában is mellékelnek, de az internetről is letölthetővé teszik a szoftvert.

Az új gondolkozásmódot kiakalító megoldás segítségével könnyedén kiszűrhetjük egy-egy weboldalról azokat a részeket, melyek konkrétan érdekelnek minket, s ezt követően elegendő csak ezeket az információkat kinyomtatni, vagy elmenteni akár PDF formátumban későbbi feldolgozáshoz.

Sajtóközlemény:

HP Smart Web Printing a webes információk ésszerűbb kezeléséhez

Budapest, 2008. Március 25.– A HP bemutatta ingyen letölthető HP Smart Web Printing szoftverét, ami megváltoztatja az internetezési szokásokat és új eszközt ad a felhasználók kezébe a webes információk szerkesztésére, nyomtatására, tárolására és újrahasznosítására.

A HP minden új nyomtatójának dobozában megtalálható és a cég weboldaláról letölthető, felhasználóbarát szoftverrel könnyű kiválasztani, elkülöníteni és későbbi használatra elmenteni a weboldal kívánt részeit – kivágva a felesleges reklámokat, képeket és szövegeket.

Célzott keresés:
A HP Smart Web Printing felhasználói azonnal eljuthatnak a keresett információhoz. Korábban az információ elmentéséhez vagy ki kellett jelölni az egész oldalt (sokszor nyomát vesztve az eredetileg keresett adatoknak), vagy a szöveget egy másik programba (mondjuk Wordbe) kellett átmásolniuk. A HP Smart Web Printinggel egyszerű és logikus a webes információ kezelése. A felhasználó a HP Smart Select eszközzel kivághatja a kívánt információt, kijelölheti a weboldal bármely részét, és azonnal kinyomtathatja vagy a „Clip Bookba” mentheti a kijelölést. A Clip Book könyvjelzőtárként is működik – a kivágásra kétszer rákattintva a felhasználó rögtön az eredeti webhely megfelelő részére ugorhat. Vagy ha kreatívan szeretné hasznosítani a kivágásokat, teljesen új, önállóan szerkeszthető, menthető és nyomtatható dokumentumot is létrehozhat belőlük. A kész dokumentumot az egyszerűség kedvéért akár PDF-formátumban is hozzácsatolhatja a barátainak, kollégáinak küldött e-mailhez.

A HP Smart Web Printing gyakorlati hasznosítása
A HP Smart Web Printing számos területen jól hasznosítható. Néhány példa:

  • Koncert- vagy menetjegy nyomtatásakor a felhasználónak csak a számára releváns visszaigazolást kell kinyomtatnia, kihagyva a rengeteg felesleges információt.
  • A bloggerek más webhelyekről vagy blogokból összegyűjthetik, és a Clip Bookba menthetik a saját blogjukhoz felhasználni kívánt információkat.
  • Az utazók sok webhelyről összeollózhatják és saját útikönyvbe szerkeszthetik az úti céljukat ismertető szöveget és fotókat. A szöveget átszerkeszthetik és a képeket is saját ízlésük szerint rendezhetik el, sőt akár személyes megjegyzéseket is fűzhetnek hozzájuk – így valódi testre szabott útikalauzt állíthatnak össze. A PDF-ként elmentett anyagot indulás előtt e-mailen elküldhetik útitársaiknak.
  • A diákok az interneten gyűjtött információk felhasználásával készíthetik el házi feladatukat, és a rendszerezett anyagot referenciaként a Clip Bookba menthetik.

Papír- és tinta megtakarítás:
A HP Smart Web Printing segít csökkenteni a webes nyomtatásra jellemző pazarlást, ezzel tintát, papírt és költséget takarít meg. A későbbi felhasználásra szánt oldalak kinyomtatása helyett a felhasználó a Clip Bookba mentheti a kívánt információkat. A szövegrész kiválasztásának és célzott nyomtatásának lehetősége szintén csökkenti a felhasznált papír- és tintamennyiséget.