Frissült S50-es család: Nikon Coolpix S52 és S52c

0

A Nikon bejelentette a Coolpix S52 és S52c modelleket, melyek 9 Mpixeles felbontású CCD-vel szereltek, így legnagyobb felbontásban 3456×2592 pixeles képeket készíthetünk.

A stílusos, fém burkolatú vázba épített fényképezőgépben 3×-os zoomátfogású objektív dolgozik. Az S52c modell vezetéknélküli WiFi (IEEE 802.11b/g) hálózaton képes az internetre továbbítani a képeket, így bárhol is legyünk a világban, ha vezetéknélküli hálózatot találunk, máris megoszthatjuk ismerőseinkkel legfrissebb képeinket, anélkül, hogy számítógép elé kellene ülni. Ezt leszámítva a két készülék azonos képességű.

A Nikon Coolpix S52 és S52c modellek elődjeikhez képest (S51 és S51c) leginkább csak felbontásukban és belső memóriájuk méretében változtak.

Nikon Coolpix S52

Nikon Coolpix S52

Nikon Coolpix S52

Nikon Coolpix S52

Nikon Coolpix S52

Nikon Coolpix S52

A Nikon Coolpix S52 és S52c főbb jellemzői:

  • CCD: 9 Mpixel, 1/2,5″
  • ISO100-3200 érzékenység
  • Objektív: 3x-os zoomátfogás, 38-114 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,3-4,2 fényerő, 4 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • ultrakompakt kialakítás, fém borítás
  • LCD: 3″ 230e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés
  • automatikus élességállítás van, kézi élességállítás nincs
  • 38 MB belső memória, SD/SDHC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (200 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás, S52c esetén IEEE 802.11 b/g WiFi támogatás is

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Nikon Coolpix S52c

Nikon Coolpix S52c

Nikon Coolpix S52c

Nikon Coolpix S52c

Nikon Coolpix S52c

Nikon Coolpix S52c

Sajtóközlemény:

Az S52c és S52 digitális fényképezőgépek remekül ötvözik a stílust és a technológiát
Az új modellek új előnyöket és Wi-Fi kompatibilitást kínálnak

Amszterdam, Hollandia, 2008. április 10. – A Nikon Europe ma bejelentette az S52c és S52 nevű új modelljeit. Mindkettő a sikeres COOLPIX S sorozatú digitális fényképezőgépek családjának tagja. Az új modellek elegáns kialakításában a stílus és a sokoldalúság könnyű használhatósággal ötvöződik, megtestesítve a Nikon iparág-vezető innovációs és minőségi szabványait. A fényképezőgépek azokat a stílusérzékeny vásárlókat célozzák, akik egyszerre szeretnének elegáns és gazdag funkcionalitású készüléket. Mindkét modell felbontása 9 megapixel, így tiszta, éles képeket készítenek; a helytakarékos, függőlegesen szerelt NIKKOR objektív pedig 3x zoommal és VR képstabilizátorral rendelkezik. Az S52c a Wi-Fi támogatással rendelkező Nikon COOLPIX gépek hagyományait is tovább viszi, felhasználói az interneten keresztül azonnal megoszthatják friss képeiket a világ bármely részén élő ismerőseikkel.

„A Nikon saját EXPEED technológiája gyors képfeldolgozást és reagálást garantál” – mondta Kazuhiro Okano, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős aligazgatója. „A COOLPIX S52 pedig a stílus és a technológia egyedi kombinációját kínálja. Mindent megtettünk azért, hogy e modellek kiváló minőségű külső kialakítása méltó legyen a gépek innovatív, fejlett funkcióihoz. Bízunk abban, hogy a rendelkezésre álló színskálából a hölgyek és urak egyaránt megtalálják a nekik kedves változatot, valamint biztosra vesszük, hogy a fejlett funkciók iránt érdeklődők kedvelni fogják az S52c Wi-Fi funkcióját. ”

COOLPIX S52c
Kifinomult hullámvonalas kialakítása, sima görbületei és gyönyörű külső borítása révén az S52c használata már önmagában is élvezet. A kis méret és tömeg ellenére az S52c tele van remek funkciókkal. A 9,0 megapixeles felbontás, az EXPEED képfeldolgozó koncepció és a lencsetag-mozgatásos rázkódáscsökkentéssel felszerelt 3x Zoom-NIKKOR objektív garantálják a kiváló képminőséget. A készített felvételek egy gombnyomásra, azonnal megoszthatók a beépített Wi-Fi támogatásnak köszönhetően. Az internetet használók kiaknázhatják a my Picturetown előnyeit is. A Nikon saját fotó- és videotár-szolgáltatása legfeljebb 2 GB ingyenes tárolási és megosztási lehetőséget biztosít a fényképek és videók számára. A közelben állókkal pedig a nagyméretű, 7,62 centiméteres, széles megtekintési szögű és nagy kontrasztú, ezért jól látható LCD-monitoron is megoszthatók a felvételek. Az S52c három egyedi Nikon beépített technológiát is tartalmaz; ezek az Arc-Prioritásos AF, a Beépített vörösszemhatás-korrekció és a D-Lighting. Gyenge fényben a gép nagy ISO érzékenysége segíti a fényképezést. Összefoglalva, az S52c kiválóan alkalmas arra, hogy emberekről és csoportokról készítsünk vele felvételeket, beltéri és kültéri helyszíneken egyaránt. Az új modellel videót is lehet rögzíteni, a gyakori helyzetekben való fotózást pedig 15 optimalizált motívumprogram könnyíti meg. Rendelkezésre áll a makró mód is, amelyben már 4 centiméter távolságban levő témára is lehet élességet állítani.

COOLPIX S52
Az S52 ugyanazokat az izgalmas funkciókat kínálja, mint az S52c, azzal az eltéréssel, hogy az internet közvetlen használatát nem igénylő fotósok számára készült. Emiatt az S52 valamivel kisebb is (mindössze 93 mm széles). A modell két színben (ezüst és fekete) kapható (az értékesítés helyétől függően ez változhat).

Mindkét fényképezőgép kényelmes, felhasználóbarát kezelőszervekkel rendelkezik. A fejlett funkciók könnyen elérhetők a menükön keresztül, amelyek könnyen és jól használhatók a monitoron.