Pimp Your Cam

0

Érdekes csomagot hozott tegnap délután a postás a szerkesztőségbe. Egy A4-es borítékba volt betéve egy láthatóan nem A4-es borítékhoz tervezett doboz. Majdnem olyan volt, mint amibe egy fényképezőgép is elférne, de a küldés módja egyértelművé tette, hogy az egész nem ér 1-2 ezer forintnál többet. A csomagot az Olympus hazai képviselete küldte. Kíváncsian nyitottam ki, és legnagyobb meglepetésemre mégiscsak egy fényképezőgép került elő belőle. Vagy legalábbis annak látszott. A kísérő levélbe beleolvasva természetesen azonnal kiderült, hogy a kis zacskóban valójában csak egy makett van. Az Olympus célja az volt, hogy nekünk, újságíróknak is demonstrálja, hogy miről is szólt a néhány napja bejelentett, limitált µ 1020 sorozat.

Olympus: Pimp your Cam

A fehér színű fényképezőgép mellé a gyártó három matricát mellékel, amivel a fehéren is mutatós µ 1020 előlapja tehető egyedivé. A matricákkal Matei Apostoles, egy fiatal román művész alkotásai tehetők fel a gépre.

A fényképezőgépek ilyen jellegű díszítése nem túl gyakori (nem is emlékszem, hogy más kínálna-e ilyet), pedig sokkal jobb ötletnek tartom, mint ugyan abból a modellből 6-8 színt kiadni. Persze a különböző színű festés sokkal professzionálisabb megoldás, de több vele a kereskedő baja (emiatt nyilván nem is tart minden színből), és vásárlás után a szín már nem módosítható.

Persze a matrica ragasztásnak is megvannak a maga hátrányai, de ügyes kezű hobbifotósok akár saját maguknak is készíthetnek díszítést, ha megunták azt a három dizájnt, amit az Olympus a gép mellé ad.