ACDSee Photo Editor 2008

0

Az ACDSee terméknév talán a nagy múltra visszatekintő képnézegető és katalogizáló szoftver kapcsán lehet ismerős bárki számára, de az ismert programnak évek óta létezik egy képszerkesztésre kihegyezett változata is, melynek új verzióját mutatta be most a fejlesztő. Az ACDSee Photo Editor 2008 – elődeihez híven – nem a profik, hanem az otthoni PC-k egyszerű képjavító alkalmazása lehet. Az új változat a következőkben kínál többek a korábbiaknál:

  • Gyorsabb számítási idők.
  • Még több egyedi eszköz és beállítás a képméretezéshez, vágáshoz és maszkoláshoz.
  • Gyors web optimalizáció és kiterjedt nyomtatási beállítások.
  • A művészi képhatások bármikor a képhez rendelhetők, módosíthatók, vagy törölhetők.
  • „Trim and shape” (körbevág és alakít) funkció, a dizájn sablonok használatának leegyszerűsítéséhez.
  • Továbbfejlesztett „journaling” és szöveg görbítési lehetőségek.

Az ACDSee Photo Editor használatához nincs szükség komoly előtanulmányokra, vagy számítógépes grafikusi háttérre. A szoftver számos sablont kínál, melyet profi grafikusok terveztek és ezeket személyre szabva, teljesen egyedi eket is létrehozhatunk. A program összesen 70 különleges hatást kínál, mint például a szépia, vagy az Gauss elmosás. A fejlesztők különös gondot fordítottak a fejlett szöveg kezelésre, így a fotókat ezentúl gyorsabban és még több lehetőséget használva feliratozhatjuk. Nagy hangsúlyt fektettek a könnyű használhatóságra is. A beépített „How-to” (Hogyan csináljuk) opció bármely eszköz használatán végigvezet.

A Photo Editor 2008 tökéletesen együttműködik az ACDSee 10 Photo Managerrel. A két szofver közös csomagban is megvásárolható 79,98 dolláros áron. A képszerkesztő 49,99 dollárért szerezhető be, de aki csak kipróbálni szeretné, a fejlesztő honlapjáról letöltheti a 30 napos, ingyenes próbaverziót.