BenQ T850: simogatni való ultrakompakt

0

A BenQ bejelentette 8 Mpixeles, érintőképernyős T850 jelű digitális fényképezőgépét, mely a gyártótól származó információk szerint a világ legvékonyabb 8 Mpixeles ultrakompakt gépe.
Az ISO1600 érzékenységgel is használható modell 3×-os zoomátfogású Pentax SMC optikát kapott. Az élességállítást arcfelismeréssel kombinálva is elvégezhetjük, valamint készíthetünk mosoly-érzékeny fotókat, amely során akkor készül felvétel, ha a képen látható személy mosolyra fakad.
A BenQ T850 kezelését az érintőképernyő és az azt kiszolgáló szoftver együttesen könnyítik meg. Ezeknek köszönhetően a legalapvetőbb funkciókhoz mindössze meg kell érinteni a kijelzőt, más funkciókhoz pedig simítani, vagy körkörösen „rajzolni” kell a képernyőre.

A bruttó 21.000 Ft-os ajánlott fogyasztói áron kapható gép már megrendelhető Magyarországon is.

Sajtóközlemény:

A világ legvékonyabb 8 megapixeles fényképezőgépe

A BenQ bemutatta a világ legvékonyabb 8 megapixeles fényképezőgépét, az 1600 ISO érzékenységű, 3x optikai zoom-os, PENTAX smc lencsével felszerelt T850-es modellt. A 14,9 mm-re karcsúsított kompakt T850 sikkes rozsdamentes acél burkolata az egyszerűséget és a modern technológiát. A kivételes hatékonyságú felhasználóbarát kivitelezést az intuitív fényképezési és képszerkesztő funkciók teszik lehetővé, melyeket a TFT LCD-képernyőn körkörösen elrendezett érintőgombokkal érhetünk el. Emellett szinte minden fényképező funkció három egyszerű ujjmozdulattal érhető el: érintéssel, körözéssel vagy simítással. A T850-es típus azzal tűnik ki az érintőképernyős fényképezőgépek közül, hogy fotó- és videófelvételek megtekintéséhez elég egyetlen természetes „simítás” a kijelzőn. A funkciókhoz hozzátartozik a „Mosolyvadászat”, az automatikus arckövetés, a Z-világosítás, az emelt szintű fotótechnika, az írás és illesztés vagy a Quick Bar, amelyek a T850-est tökéletes társsá teszik a digitális fotózásban.

Ragadd meg a pillanatot!
Spontán, egyszeri, megismételhetetlen. Ezek a tulajdonságok határozzák meg a megörökítésre érdemes különleges pillanatokat. Ugyanezek jellemzik a T850-et is: a vezérlők és menük olyannyira egyszerűek, hogy nem maradunk le egyetlen képről sem. Nem kell egymás után nyomogatnunk a gombokat a menüben való navigáláshoz. A T850-es fényképezőgépnél a bonyolult kezelési műveleteket minimalista, logikus megközelítéssel egyszerűsítették le. A kerek érintőgombokat (éppen akkorák, mint az ujjbegy) gyorsan a megfelelő beállításhoz viszik a felhasználót, hogy a pillanat ne csak emlék legyen. Mi több, a T850 Quick Bar menüsávja még ennél is gyorsabb elérést biztosít a fotózáshoz szükséges funkciók 80 százalékához. Az átgondoltan megtervezett érintőikonok világosan ábrázolják funkciójukat, segítik a gyorsabb megértést, elérést és egyszerűbb használatot.

A könnyű navigálás és képszerkesztés záloga: érint, köröz, simít
A már elkészített felvételeket könnyedén visszanézheti és javíthatja a képernyőn végzett három ujjmozdulattal. A fókuszpont áthelyezéséhez nem kell mást tennie, mint egyszerűen megérinteni a kívánt pontot a képernyőn, és a T850-es automatikusan újrafókuszálja a képet, és áthelyezi annak középpontját. A kép egy adott részének fölnagyításához csak kört kell rajzolnia a képrészlet köré az ujjával, és a T850 azonnal 12-szeres nagyításban mutatja a bekarikázott részletet. Mi több, a képlevágás üzemmódban el is mentheti új képként a nagyítást. Nem okoz nehézséget a visszajátszás sem, a fényképező képes fölismerni a simító mozdulatot a képernyőn. A képek visszanézése során, ha ujjával jobbról balra simítja meg a képernyőt, a következő, ha pedig balról jobbra, akkor az előző kép jelenik meg. Ha videó- vagy audiótartalmat játszik le, a lejátszósáv megérintésével mozoghat előre, így nem szükséges a tartalom lejátszását mindig az elejéről kezdeni. A T850-es modellt emelt szintű fotótechnikai funkciókkal rendelkezik. Az érintőképernyőre szabad kézzel írhat, és vicces bevágásokat, rajzokat illeszthet a képekhez. A felhasználók többféle szövegbuborék, háttér vagy keret közül választhatnak felvételeik szerkesztése során.

Felhasználóbarát kényelmi szolgáltatások
Minimalista megközelítése és egyszerű kezelhetősége ellenére a T850-es készülék számos jól átgondolt funkcióval segíti a tökéletes fényképek készítését. Az ISO 1600-as fényérzékenységnek köszönhetően a felhasználók félhomályban is fényképezhetnek vaku nélkül. A „Z-világosítás” pedig lehetővé teszi a kép megvilágításának módosítását a felvétel elkészítése után is. A T850-es modell „Smile Catch” üzemmódja minden futó mosolyt megörökít gyors egymás utáni expozíciókkal, amelyeket a zárgomb újbóli megnyomásával lehet leállítani. Más gyártók hasonló funkcióval rendelkező gépei legfeljebb hat egymás utáni felvételt készítenek. A BenQ T850 „12 Burst” funkciója 12 képet készít egy másodperc alatt, melyet akciófelvételeknél hasznosíthatunk! Éles, tiszta és határozott karakterű képet garantál a Super Shake-Free beállítás és az automatikus arckövetés, amely egyszerre akár kilenc arc finombeállítását is képes elvégezni, tehát tökéletes a több embert ábrázoló jeleneteknél. A T850-es 30 előre beállított felvételi módjainak skáláján a szabvány, automatikus és video mód mellett olyan különleges beállítások is találhatók, mint „múzeum”, „parti”, „tengerpart” és „tűzijáték”.

A BenQ DC T850 digitális kamera már rendelhető Magyarországon. Ajánlott bruttó végfelhasználói ára: 21.000 Ft.
További információt tudhat meg a termékről a www.benq.hu oldalon.

A BenQ-ról:
A BenQ Corporation a digitális eszközök vezető gyártója, mely nagy tapasztalattal rendelkezik a mobilkommunikáció, vizuális megjelenítés és a hálózatépítő technológiákban. A BenQ egyedülállóan széles és mély termékkínálattal rendelkezik, és termékeket összefogó és integráló technológiákat kínál az “Enjoyment Matters” jelszó alatt. Termékei közé tartoznak a projektorok, laptopok, LCD kijelzők, LCD tv-k, digitális kamerák, mobiltelefonok és számítógép perifériák. A BenQ Corporation éves bevétele 2007-ben 1.8 milliárd amerikai dollár volt.