VIII. Nemzetközi Magyar Fotópályázat – 2008

0

Magyar fotósokat nemzetközi szinten népszerűsítő kiállításhoz várnak fotókat a Magyar Fotóművészek Világszövetsége, a Magyar Művelődési Intézet és a Képzőművészeti Lektorátus által szervezett VIII. Nemzetközi Magyar Fotópályázatra.
A nevezéseket papírképként várják, ajánlott méret A/4.

Sajtóközlemény:

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége együttműködve a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátussal, fotókiállítást rendez 2008. szeptember 19. és október 4. között Budapesten, a határainkon túl élő és alkotó, magukat magyar nemzetiségűnek valló fotográfusok, továbbá a Magyar Fotóművészek Világszövetsége tagjai részére. A tárlat célja bemutatni és népszerűsíteni mindazon magyar alkotók munkásságát, akik a Kárpát medencében, vagy azon is túl gazdagítják az egyetemes fotókultúrát. Ugyanakkor művészeti tevékenységükkel kapcsolatokat teremtenek a különböző országok és népek között és gyarapítják fotókulturális nemzeti örökségüket.

Életkortól és foglalkozástól függetlenül, bárki részt vehet a pályázaton, aki nem magyar állampolgár, viszont magyar nemzetiségűnek vallja magát, bárhol is él a nagyvilágban. A magyar állampolgárok közül, csak az MFVSz tagjai pályázhatnak. Egy szerző maximum öt fekete-fehér, vagy színes papírképet adhat be, tetszőleges megosztásban. Képsorozottal pályázni nem lehet. A fotók hosszabbik oldalának legkisebb mérete 24 cm, legnagyobb mérete 35 cm lehet. Az ajánlott képméret A4, azaz 210×297 mm. A fotók témája és műfaja kötetlen, bármilyen technikával készülhetnek és a felhasznált fotográfiai kifejezőeszközök tekintetében sincs korlátozás. A rendezők azonban fenntartják maguknak a válogatás jogát a beküldött képanyagból.

A zsűri javaslatára öt alkotó 20-20 ezer Ft értékű tárgyjutalomban részesül, amelyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közművelődési Főosztálya ajánlott fel a legtehetségesebb pályázóknak. Az alkotásokat postán lehet beküldeni, vagy a megadott címen személyesen beadni. A fotók hátoldalán szerepeljen az alkotó neve, címe, vagy annak a fotóklubnak, alkotócsoportnak a neve és címe, ahová más fotográfusok pályázataival együtt visszapostázhatók, vagy visszaküldhetők egy csomagban a képek. A rendezők körültekintéssel kezelik a fotókat, de az esetleges sérülésekért, jogtalan eltulajdonításból eredő károkért felelősséget és kártérítési kötelezettséget vállalni nem tudnak. Nevezési lap kitöltése kötelező, amely igényelhető az MFVSz címéről, vagy letölthető a www.mafosz.hu honlapról, a fotópályázatok menüpontból. A kiállított és a ki nem állított képeket együtt, legkésőbb 2009. szeptember 30-ig kapják vissza az alkotók, hacsak másként nem rendelkeznek (pl. személyes vagy megbízott általi átvétel). Az alkotások beküldésével a szerzők hozzájárulnak ahhoz, hogy a fotókiállítás népszerűsítése érdekében szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, időbeli és térbeli korlátozás nélkül jelenjenek meg a sajtóban felvételeik, a szerzők nevének feltüntetésével.

Az eredményeket kizárólag a Fotósélet hírlevélben hozza nyilvánosságra, amelyet e-mailben küldünk el mindenkinek. De később megtekinthetők a www.mafosz.hu weblapon is.

A kiállítás időpontja: 2008 .szeptember 19-től október 3-ig.

További információk kérhetők Győri Lajostól a (00-36) (1) 225-6033-as telefonszámról (hétköznap reggel 7-10 óra között) vagy e-mailen: gyoril@mmi.hu

A fotók beküldési (beadási) címe: Magyar Fotóművészek Világszövetsége, 1011 Budapest, I. ker., Corvin tér 8. II. em. 408.
A kiállításon nem szereplő művek visszaadásának időpontja: személyes átvétel esetén bármikor (előzetes időpont egyeztetéssel), de csak 2008. október 10. után.

A kiállításon szereplő művek, valószínűleg ismét egy évig vándorolnak a Kárpát-medencében. Ezért visszaadásuk várható időpontja: 2009. szeptember 30.