Négy új kompakt fényképezőgép a Nikontól

0

S560

A Nikon Coolpix S560 képérzékelője 10 megapixeles, a gépbe szerelt objektív pedig kisfilmes értéken 34,8-174mm-nek megfelelő látószöget ad, vagyis 5x optikai zoomátfogású. Közelfényképezésnél 10 cm-re közelíthető meg a fotótéma, normál fókuszmódban pedig 60 cm-ig merészkedhetünk. A Nikon most bejelentett kompakt fényképezőgépeiben már egytől-egyig megtaláljuk a stabilizátort. Nem maradt ki közülük az S560 sem. Ebben a gépben CCD-shift rendszerű stabilizátor található.

A főként automata működésű gép érzékenysége kézileg is szabályozható, mégpedig max. ISO 3200-ig. Ha nem akarunk vesződni a témamódok kiválasztásának „tortúrájával” nyugodtan rábízhatjuk az automatikára, ahogy a például a vörösszemek eltávolítását, vagy a mosoly-prioritásos expozíció indítást is. A gépben ezen kívül D-lighting és arcfelismerő AF is található.

A hátsó kijelző mérete átlósan 2,7”, felbontása pedig 230 000 pixel. A belső memória 44 MB-os, ezen felül pedig SD memóriakártyák használhatók. A géphez mellékelt a gyártó egy lítium-ion akkumulátort és egy töltőt is. Egy feltöltéssel kb. 160 felvételt készíthetünk.

S610 és S610c

Nikon Coolpix S610

Nikon Coolpix S610

A Nikon adatlapja szerint a most bejelentett S610 és S610c fényképezőgép a világ jelenlegi leggyorsabb készenléti idejű, nagylátószögű kompaktja. A két készülék mindössze egy lényeges téren különbözik egymástól A C-jelű modellt beépített WPS kapcsolattal (védett Wi-Fi) látták el.

Nikon Coolpix S610C

Nikon Coolpix S610C

Mindkét gép 10 megapixeles felbontású, és 4x optikai zoomátfogású objektívvel szerelték, mely 28mm-nek megfelelő nagylátószög tartományból indul. Az objektív kiegészítője az optikai stabilizátor, mely a véletlen bemozdítás ellen nyújt segítséget. Az érzékenységet legfeljebb ISO3200-ig emelhetjük, a fotózásban pedig az arc-, és mosolyfelismerő, az automata témaválasztó funkció, a D-lighting szolgáltatás és a szoftveres vörösszem csökkentő mód is segít. Az S610 és S610c modelleket 3” képátlójú LCD kijelzővel szerelik. Alaptartozékuk egy lítium-ion akkumulátor és egy töltő, melyek segítségével 290 kép készíthető egy töltéssel. A fotók a készülékek 45 MB-os belső memóriájába, vagy külön megvásárolható SD kártyákra menthetők.

Nikon Coolpix S610

Nikon Coolpix S610c

S710

A Coolpix S710 is kapott egy „leg”-et. Ez a világ jelenlegi legkisebb 14 megapixeles, fémvázas fényképezőgépe. A nagy felbontás mellé 3,6x zoomátfogás dukál, amely kisfilmes értéken 28-101mm-nek megfelelő látószöget jelent. A készülék akár automata, akár manuális módokban is használható. Ilyen például a Rekesz és záridő előválasztás, vagy a kettőt együtt kínál M-mód. Automata módokban számos témaprogram közül választhatunk, melyeket a gép képes önállóan is kiválasztani. Szintén a fotózást segíti az arc- és mosolyfelismerő funkció, a D-lighting szolgáltatás, vagy a szoftveres vörösszem szűrés.

A Coolpix S710 egyik érdekessége, hogy érzékenysége ISO12800-ig emelhető, bár magasabb érzékenységi fokozatokban legfeljebb csak 3 megapixeles felbontás választható. Az adatok a gép 42 MB-os belső memóriájába, vagy SD kártyákra menthetők, melyeket külön vásárolhatunk meg.

Az S710 hátulján egy 3” méretű, 230ezer képpontos LCD kijelző található. A gép alaptartozéka egy akkumulátor (lítium-ion) és a hozzá való töltő. Egy töltéssel kb. 250 fénykép készíthető. A kis fémvázas készülék mindössze 24 mm vastag, tömege pedig alig haladja meg a 150 grammot.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

COOLPIX MINDENKINEK

A Nikon négy stílusos kompakt fényképezőgépet mutatott be, amelyek között mindenki talál kedvére valót

Amszterdam, Hollandia, 2008. augusztus 7. – A Nikon Europe örömmel jelenti be négy új COOLPIX kompakt digitális tükörreflexes fényképezőgépét: a S610, a S610C, a S710 és a S560 modellt. Az új gépek mindenki ízlésének és szükségleteinek megfelelnek. A S610 és a S610C egyaránt hihetetlenül gyors, kategóriájukban a világ legrövidebb indítási idejével*, 10 tényleges megapixel felbontással és nagy látószögű 4x-es zoommal. A S610C támogatja a vezeték nélküli helyi hálózati csatlakozást, így a képek egyszerűen feltölthetők az internetre. A S710 hatalmas, 14,5 tényleges megapixeles felbontással és egy sor nagy teljesítményű funkcióval büszkélkedik: akár 12 kép/mp sebességű sorozatfelvételre képes, érzékenység-tartománya ISO 12 800 egyenértékig állítható, így még a legnehezebb felvételi körülmények között is éles és részletgazdag képeket készít. A S560 kiválóan hordozható, hiszen kategóriájában a világ legkisebb modellje, 5x-ös zoom objektívjével, a Mosoly móddal és más fejlett funkcióival pedig tökéletes családi gépnek számít. Valamennyi új modell kiaknázza a Nikon saját EXPEED képfeldolgozási rendszerét és a kiváló minőségű NIKKOR objektívek lehetőségeit. Mind a négy gép tartós fémvázat kapott, és különféle színekben, a szemeket vonzó formájú designnal kerül a piacra.

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Ez a négy új COOLPIX fényképezőgép a stílus, a design és a minőség élvonalát képviseli, mindegyikük kiemelkedő képminőséget kínál. A S560 barátságos árával, a S710 kivételes minőségével és teljesítményével, a Q07117 kapcsolódási és megosztási lehetőségeivel, a S610 pedig figyelemre méltó sebességével hódít. Bármi legyen is az Ön preferenciája, valamelyik COOLPIX bizonyosan megfelel neki.”

S610C és S610

A stílusos kialakítás mellett a S610C és S610 a kategória legrövidebb indítási idejével* is büszkélkedik. Könnyű kezelhetőségük jóvoltából a modellek gyorsan kiismerhetők. Mindkét gép fejlett funkciókat kínál, például – a Nikon COOLPIX modellek közül elsőként – az Automatikus motívumprogram-választót. Ebben a beállításban a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a megfelelő motívumprogramot, például a portré, a tájkép, az éjszakai vagy a közeli módot. A mozgó témák, például gyermekek vagy háziállatok fotózása rendkívül egyszerű az Aktív gyermek mód használatával, amely automatikusan megtartja a mozgó téma élességét. A Mosoly mód automatikusan elkészíti a képet, amikor a portréalany mosolyog, így ön soha többé nem maradhat le a szeretetteljes mosolyokról. A S610C a világ első kompakt fényképezőgépe, amely kompatibilis a WPS (Védett Wi-Fi beállítás) szabvánnyal. Ez könnyű és biztonságos kapcsolódást kínál Wi-Fi útválasztókhoz, és lehetővé teszi a digitális képek online tárolását és megosztását a Nikon my Picturetown szolgáltatásán keresztül.

A kisméretű, elegáns, éles kontúrokkal tagolt alumínium váz vonzó megjelenést kölcsönöz a gépeknek. A képek pontos és könnyű komponálását nagyméretű, 7,62 centiméteres TFT-monitor és négy, a képek elmosódását gátló funkció segíti: A lencsetag-mozgatásos rázkódáscsökkentés (VR), a nagy ISO érzékenység (Legfeljebb ISO 3200 egyenértékig), valamint a Legjobb kép kiválasztása és a Mozgásérzékelés funkció. A S610C fekete színben lesz kapható szeptember [TBD]-től, 319 eurós javasolt kiskereskedelmi áron. A S610 ezüst és vörös színben lesz kapható augusztus 29-től, 299 eurós javasolt kiskereskedelmi áron.

S710

A S710 kiváló minőségű, nagy teljesítményű digitális fényképezőgép 14,5 megapixeles felbontással. 3,6x-es optikai zoomja 28 mm-es nagy látószögre képes, négy expozíciós módja (P/S/A/M) pedig lehetővé teszi, hogy a fotós eldöntse: maga szabályozza a fényképezőgép beállításait, vagy a gépre és az automatikus motívumprogram-választóra bízza a feladatot. Négy elmosódásgátló funkció garantálja, hogy a képek mindig, még mozgó téma esetén is élesek legyenek: a lencsetag-mozgatásos rázkódáscsökkentés (VR), a nagy, ISO 12 800 egyenértékig beállítható érzékenység, valamint a Legjobb kép kiválasztása és a Mozgásérzékelés funkció. Az Arc-prioritásos AF funkciónak köszönhetően a gép egyszerre 12 arcot is felismer a képen, így a csoportképek mostantól mindig kiválóak lesznek. A nagyméretű, 7,62 centiméteres, széles megtekintési szögű, tükröződésgátló bevonattal ellátott TFT-monitoron egyszerű a jól sikerült képek kiválasztása. A gép külső megjelenése erőt sugall, váza rendkívül tartós, rozsdamentes acélból készült. Fejlett funkciói és remek hordozhatósága révén ez a modell azok számára ideális, akik kisméretű, remek képeket készítő és elegáns stílusú fényképezőgépet keresnek. A S710 fekete, ezüst és vörös színben lesz kapható szeptember közepétől, 329 eurós javasolt kiskereskedelmi áron.

S560

A S560 vonzó árú, kiváló minőségű kompakt digitális fényképezőgép. 10 tényleges megapixeles felbontással, 5x NIKKOR zoom objektívvel és nagyméretű, 6,86 centiméteres, széles megtekintési szögű TFT-monitorral rendelkezik. Tervezésekor a könnyű használhatóság volt az elsődleges szempont, a gép számos funkcióval teszi könnyebbé a fotós életét. A nagy érzékenységnek köszönhetően szinte minden helyzetben lehet fényképezni vele. Az automatikus motívumprogram-választó automatikusan kiválasztja a megfelelő beállításokat, például portré, tájkép vagy épp gyors akció fotózásakor. Mosoly módban a gép érzékeli az emberi arcot a képen, beállítja a megfelelő élességet, majd automatikusan kioldja a zárat, amikor a portréalany mosolyog. Még egy pislogásra figyelmeztető jelzés is megjelenik, ha a portréalany esetleg pislog a felvétel elkészítésekor. A kiváló minőségű alumínium váz három színben kapható: ezüst, piros és fekete. A S560 augusztus végétől lesz kapható 249 eurós javasolt kiskereskedelmi áron.

* A 28 mm-es (35 mm-es formátumban kifejezve) zoom objektívvel és optikai rázkódáscsökkentéssel felszerelt kompakt digitális fényképezőgépek között (augusztus 7-én, a Nikon Corporation kutatásának eredménye szerint).