Sony Cyber-shot DSC-T77 és T700

0

Sony Cyber-shot DSC-T77

Sony Cyber-shot DSC-T77

A mai nap két új ultrakompakt digitális fényképezőgépet jelentett be a Sony, melyek a Cyber-shot DSC-T77 és T700 nevet kapták. Mindkét készülék 10,1 megapixel felbontású, Super HAD CCD érzékelőt tudhat magáénak, a képfeldolgozási feladatokat pedig a Sony gépeiben már alapnak számító BIONZ processzor látja el. A készülékekben megtaláljuk a szintén gyártóspecifikus DRO szolgáltatást is, amely az erős kontrasztkülönbségű képrészek világosságának kiegyenlítésével igyekszik nagyobb dinamikaátfogást elérni.

Sony Cyber-shot DSC-T700

Sony Cyber-shot DSC-T700

A 4x optikai zoomátfogásra képes, Carl Zeiss objektívvel szerelt fényképezőgépekben intelligens jelenetfelismerés és új portré, tájkép és makró mód található. A véletlen bemozdítás ellen optikai stabilizátor veszi fel a harcot, de az érzékenység ISO 3200 értékig való emelése is jó szolgálatot tehet. A gépekben mosoly- és arcfelismerés is rendelkezésre áll, külön beállítható felnőtt és gyermek funkcióval.

Sony Cyber-shot DSC-T77

Sony Cyber-shot DSC-T77

A Sony ultrakompakt csúcsmasinájának számító DSC-T700-ban ezen kívül 3,5” képátlójú, 921 000 pixeles érintőképernyős LCD-t találunk, valamint 4 GB beépített memóriát, melyre akár 40 000 kép menthető. Az olcsóbb T77-es modell 3” méretű, szintén érintőképernyős LCD-t és 15 MB beépített memóriát tartalmaz. A DSC-T77 ötféle színváltozatban lesz kapható, melyekhez színben harmonizáló bőrtokokat is kínál a gyártó.

Sony Cyber-shot DSC-T700

Sony Cyber-shot DSC-T77 tokok

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A gyönyörű színekbe könnyű beleszeretni:

A szuperkeskeny, új Cyber-shot™ T77 és Cyber-shot™ T700

Sílusos és karcsú: a DSC-T77

  • Szuperkeskeny, gyönyörű megjelenés 5 különböző színben
  • 10,1 valós megapixel
  • Automatikus mosolyfelismerés
  • Tökéletes portréképek Arcfelismerő és Pislogásmegelőző technológiákkal
  • Carl Zeiss objektív 4-szeres optikai zoommal
  • Optikai SteadyShot az éles, tiszta képekért
  • Nagyméretű, 3”-os érintőképernyős LCD
  • Intelligens jelenetfelismerés az új portré móddal

Fotóalbum a zsebében: a DSC-T700

  • Keskeny, szemet gyönyörködtető megjelenés 5 különböző színben
  • 10,1 valós megapixel
  • 4GB-os belső memória, akár 40.000 kép tárolására
  • Lenyűgöző album funkciók a tárolás, rendezés és megosztás céljaira
  • Automatikus mosolyfelismerés
  • Tökéletes portréképek Arcfelismerő és Pislogásmegelőző technológiákkal
  • Fotóit az extra nagy, 3,5”-os érintőképernyős LCD-n élvezheti
  • Egyszerűsített webes képfeltöltés a web 2-es oldalakon történő megosztásra

A Sony két nagyszerű, T-sorozatú Cyber-shot™ fényképezőgépe bemutatkozik, hogy lenyűgöző tudásukkal csodás képeket készíthessen. Vékony, színes és könnyen hordozható. bármely alkalomra ideális partnerként szolgálnak, a jókedvvel teli éjszakai programoktól a nyaralásokon keresztül a családi eseményekig.

Cyber-shot™ T77: olyan vékony, olyan okos és olyan stílusos

A lélegzetelállító Cyber-shot™ T77 önmaga a bizonyíték, hogy a kevesebb tényleg több, ha gyönyörű képekről van szó. Csak 15mm vékony, így a kiváló vonalvezetésű T77 könnyedén elfér kabátja vagy nadrágja zsebében. Öt, szemet gyönyörködtető színben kapható: fekete, ezüst, pink, zöld és barna.

A csillogó, divatos megjelenést a nagyméretű, 3”-os érintőképernyős LCD teszi még teljesebbé. Az összes funkció elérhető a képernyő egyetlen érintésével, a trükkös beállítások így leegyszerűsödtek, miközben szélesképernyős módban is élvezheti a felvételeket.

A vékony vonalú Cyber-shot™ T77 a Sony megbízható technológiáit rejti, hogy hatékony hátteret adjon a fotózás, megosztás és visszajátszás alkalmaira. Az éles, tiszta képekért a Carl Zeiss Vario-Tessar objektív felelős, kiegészítve a 4-szeres optikai zoomtartománnyal. Ráadásul a T77 a valaha készített legvékonyabb Cyber-shot™, amely 4-szeres optikai zoommal rendelkezik.

A használat még egyszerűbb: a Mosolyfelismerővel lényegesen könnyebb még több vidám pillanatot megörökíteni. Válassza ki a Mosolyfelismerő módot, majd a többit bízza a fényképezőgépre: a Cyber-shot™ T77 automatikusan exponál, ahogy mosolygó arcot lát. A továbbfejlesztett Arcfelismeréssel még kiválóbb eredmény érhető el, mert beállítható, hogy gyermek vagy felnőtt portré készüljön, ahol különös hangsúlyt kap a bőr helyes árnyalata, valamint az expozíciós és fókuszbeállítások.

A vadonatúj Pislogásmegelőző (‘Anti-blink’) technológia lecsökkenti annak a veszélyét, hogy olyan portré készüljön, ahol az alany szeme csukva van. A portré módban két kép készül egymás után, majd automatikusan törlésre kerül az a kép, ahol az alany szeme csukva van.

Az intelligens jelenetfelismerés tovább tökéletesedett. A jelenettől függően állítja be az expozíciós tulajdonságokat a leggyakoribb szituációk esetében, azaz portré, tájkép és makró felvételek készítésekor.

A nagyteljesítményű BIONZ processzort magas érzékenység (maximum ISO 3200) és “Clear RAW Noise Reduction” (RAW zajmentesítés) segíti, hogy beltéri felvételekkor vagy ködös időben is tökéletes legyen az eredmény – vaku nélkül. A dinamika-tartomány optimalizáló (DRO) felelős a képek fényes illetve árnyékos területei közötti egyensúlyért. Ez bonyolult fényviszonyok – mint pl. ellenfényben készülő porter – esetében rendkívül hasznos terméktulajdonság. A fényképezés után az emlékek zenei aláfestéssel megjelenített diavetítésként idézhetők fel. Amennyiben még nagyobb méretű képeket szeretne látni, csak csatlakoztassa a T77-et HD televíziójához, és a nappaliban is élvezheti a csodás felvételeket.

Cyber-shot™ fényképezőgépéhez valódi bőr tok (LCS-THP) is kapható, amely a portól és karcolódástól védi készülékét.

Cyber-shot™ T700: a zsebben hordott fotóalbum

Mostantól igazán egyszerű a precízen összeállított fotóalbumot zsebrevágni. A mindössze 16mm vékony, új Cyber-shot™ T700 akár 40.000 fényképet is képes tárolni beépített, 4GB-os memóriájában.

A Cyber-shot™ T77-hez hasonlóan a T700 5 különböző színben kapható. Választhat a fekete, ezüst, arany, pink és piros színek közül, ízlésének és stílusának leginkább megfelelően.

A fényképezőgép hátulján nem talál egyetlen gombot sem, pusztán a 3,5”-os, szélesképernyős Xtra Fine LCD-t. A felvételeket élethű minőségben képes megjeleníteni, míg az érintőképernyővel a fotóalbum és az egyes beállítások között igen könnyű a navigáció.

A T700 intelligensebb, mint az átlagos fényképalbum. Felvételeit kézreálló mappákban tárolja, így az egyszerű kezelés mellett bármely kép egy szempillantás alatt előkereshető. Amennyiben szabadságon illetve üzleti úton tartózkodik, a fényképezőgép automatikusan felismeri a dátum alapján, a felvétel helyét, így az indexelés után rendkívül egyszerű a fotókat rendszerezni. Az album mód a fotókat csecsemő, gyermek, felnőtt – vagy akár “mosolygó arcok” szerint is listázhatja. Így a fényképek kiválasztása rendkívűl egyszerű, blog oldalra vagy más weboldalra a feltöltés ugyancsak pillanatok kérdése.

A T77-hez hasonlóan a Cyber-shot™ T700 ugyancsak tartalmazza a továbbfejlesztett Mosoly-, és Arcfelismerést, a pislogásmentes technológiát és a finomhangolt, intelligens jelenetfelismerést.

A Cyber-shot™ T77 és T700 2008 szeptemberétől kapható.