Olympus μ 1060 Digital

0

Az Olympus bejelentette legújabb μ-szériás ultrakompakt fényképezőgépét a μ 1060-at. Az új modell 1/2,33”-os CCD szenzorán 10 millió pixel kapott helyett. Kis mérete ellenére igen tekintélyes, 7x zoomátfogással rendelkezik, ami kisfilmes értéken 37-260 mm-nek megfelelő látószöget jelent. Az objektív 9 lencsetagból áll, 6 csoportba rendezve, köztük aszférikus elemekkel, melyek jobb képminőséghez segíthetik a készüléket. A gépben Dual Image stabilizátor is található, amely a hagyományos stabilizátorok és a digitális (érzékenység emeléssel dolgozó) rendszer keverékeként segít a bemozdulásmentes képek készítésében.

A μ 1060 működése többnyire automatikus, bár az érzékenység manuálisan is beállítható ISO64-6400 értékek között. A gépet ellátták automata árnyék kompenzációval, arcfelismerő AF rendszerrel, és intelligens auto móddal, amely még a témaprogramok kiválasztását is maga végzi. A képfeldolgozás az Olympus TruePic III processzorra hárul.

Alacsonyabb felbontásban (3 Mpx) 9 kép/mp-es sorozatot is készíthetünk a géppel, mozgókép módban pedig 640 x 480 pixeles a legnagyobb felbontás, 30 kocka/mp-es sebességgel és hangfelvétellel. A videó felvételnél Pre-Capture szolgáltatás is választható, mely a felvételi gomb lenyomása előtti pillanatokat is rögzíti, így nem maradunk a fontosabb eseményekről.

A készülék hátulján egy 3” képátlójú HyperCrystal LCD kijelző található, mely 230 000 pixel felbontású. Alaptartozéka egy lítium-ion akkumulátor, de külön megvásárolt hálózati adapterről is üzemeltethető. A képek és videók a 41,1 MB-os belső memóriában, vagy xD kártyákon tárolhatók. Adapterrel Micro SD kártya is használható.

Az Olympus μ 1060 ezüst és rózsaszín színváltozatban augusztus 30-án, fehér és smaragdzöld színben egy héttel később kerül forgalomba.

Az Olympus μ 1060 főbb tulajdonságai:

  • 10 megapixeles CCD szenzor
  • 7x optikai zoom (37-260 mm ekv.)
  • Dual Image stabilizátor
  • ISO64-6400 érzékenység
  • Arcfelismerő technológia
  • Árnyék kompenzáció
  • Intelligens Auto mód
  • 9 kép/mp sorozat (3 megapixelen)
  • 640 x 480 pixeles mozgókép, 30 kocka/mp + hangfelvétel
  • 3” képátlójú LCD (230e pixeles)
  • xD kártya kompatibilitás
  • Lítium-ion akkumulátor
  • 2,5 cm vastag fémház

Sajtóközlemény:

A remekmű újjászületése
Az Olympus µ 1060: Elegancia és erő 7x-es optikai zoommal

Hamburg, 2008. augusztus 25. – Az időtálló konstrukcióval és lenyűgöző új funkciókkal, például ultra gyors felvételi üzemmóddal rendelkező Olympus µ 1060 elegáns és kompakt társ. A szabadságot biztosító 7x-es optikai zoom (37-260 mm*) közel hozza a témát, míg az integrált Kettős képstabilizáló rendszer megakadályozza a fényképezőgép bemozdulása által okozott életlenséget, így mindig éles képek készíthetőek. A nagyméretű, 7,6cm/3,0” átmérőjű HyperCrystal LCD, valamint a továbbfejlesztett technológiák – köztük a Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia, Árnyékkompenzáló technológia és az új, izgalmas Intelligens automata üzemmód – teszik a 10 megapixeles Olympus µ 1060-at kívánatos modellé. A készülék 2008 szeptemberében jelenik meg az üzletek polcain.

A remekmű
A µ 1060 7x-es optikai zoomjával (37-260 mm*) a felhasználó közelebb kerülhet a témához, és bővítheti lehetőségeit – legyen az egy szabadtéri baráti összejövetel vagy egy idegen város felfedezése. A csillogó ezüst, éjfekete és cián zöld színekben kapható, attraktív kivitelezésű fém burkolat eleganciát sugároz, és könnyedén csúsztatható zsebbe, vagy kézitáskába. A képek megkomponálása és ellenőrzése során az extra nagyméretű, 7,6 cm/3,0” átmérőjű HyperCrystal LCD kijelző mindig kiváló megjelenítést garantál. Kettős képstabilizáló gondoskodik a képek élességéről – nagymértékű nagyításban is. Az elegendő ISO fényérzékenység beállításnak köszönhetően tompább beállításokra is van lehetőség, például egy romantikus, holdfényes vacsorához. Extrém helyzetekben jól jön a modell 9fps** sebességű sorozatfelvétel teljesítménye.

Automatikus tökéletesség
Türelemjáték a végtelen beállítási lehetőségekkel? A µ 1060 itt lép színre. A továbbfejlesztett Arcfelismerő technológiát, Árnyékkompenzáló technológiát és az új, Intelligens automata üzemmódot alkalmazó, praktikus modell segíti a felhasználót a professzionális fotósokra jellemző eredmények elérésében – gyakorlottságtól függetlenül. A Beállítás előnézet funkció bizonyos szintű kreatív vezérlési szabadságot kölcsönöz a fényképezőgépnek azáltal, hogy a felhasználó a különböző hatásokat előnézetben megtekintheti közvetlenül az LCD kijelzőn. Más fontos tulajdonságokat, mint például a természetes színreprodukciót, képzaj csökkentést és gyorsabb feldolgozási sebességet is jelentős mértékben javítja a nagyteljesítményű TruePic III képfeldolgozó processzor.

Természetes
A µ 1060 modellel bárki gyönyörű pillanatfelvételeket készíthet. Támaszkodjon a fényképezőgépbe integrált útmutatóra, amely azonnali magyarázattal szolgál a fényképezőgép menüjéből elérhető különböző funkciókhoz. A világító gomboknak köszönhetően a fényképezőgép gyenge fényviszonyok mellett is egyszerűen kezelhető. A 39 nyelven elérhető menü gyakorlatilag bárki számára használhatóvá teszi a fényképezőgépet saját anyanyelvén. A belső memória és az xD-Picture Card kompatibilitás – és a mellékelt tartozék segítségével elérhető microSD kompatibilitás – bőséges megoldást biztosít a tárolókapacitás bővítéséhez. A fájlkezelés és képszerkesztés otthoni számítógépen sohasem volt olyan szórakoztató és egyszerű, mint a mellékelt Olympus Master szoftverrel.

Az új, elegáns és nagyteljesítményű Olympus µ 1060 2008 szeptemberében jelenik meg csillogó ezüst, éjfekete és cián zöld színekben.

Olympus µ 1060 – fő jellemzők:

  • A kompakt fém vázba zárt, kivételes 7x-es optikai zoommal (37-260 mm*) kompakt fémvázban bármilyen felvétel rögzíthető a nagyszerű tájképektől az izgalmas közeli felvételekig
  • A kettős képstabilizáló rendszer megakadályozza az életlenséget
  • A 7,6 cm/3,0″ átmérőjű HyperCrystal LCD kijelző ragyogó napsütésben is kiváló előnézeti lehetőséget biztosít
  • Tökéletes képek egyszerűen – Az Intelligens automata üzemmód érzékeli az öt leggyakrabban előforduló kompozíciót, és ezeknek megfelelően automatikusan végzi el a beállításokat, beleértve az élességet és az expozíciót is
  • A továbbfejlesztett Arcfelismerő technológia akár 16 személy arcának felismerésére, élességének és expozíciójának tökéletes beállítására alkalmas, plusz a kép egyéb területein is javítja az expozíciót
  • Ne maradjon le egyetlen pillanatról sem a 9fps sebességű sorozatfelvétel üzemmód jóvoltából**
  • 10 megapixel a poszter méretű nyomtatáshoz
  • A TruePic III képfeldolgozó processzor gyorsabb adatkezelést és jobb képminőséget biztosít
  • Továbbfejlesztett panoráma funkció látványos panorámaképek*** készítéséhez
  • Őrizze meg emlékeit hanggal rögzíthető filmfelvételen (VGA felbontás, 30 fps sebesség)
  • Film előfelvételi üzemmód
  • xD-Picture Card és microSD memóriakártyákkal kompatibilis

* 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva
** 3,0 megapixeles üzemmódban
*** Olympus xD-Picture Card memóriakártyával
A microSD az SD Card Association bejegyzett védjegye.

HyperCrystal
A kiváló minőségű, teljesen áteresztő technológiával készült LCD kijelzők alsó részén elhelyezett plusz réteg visszaveri a külső fényforrásokból érkező fényt. Ez javítja az LCD fényerejét, így akár a közvetlen napfényben megjelenített képek is élesek, és a hagyományos kijelzőkhöz képest jobb kontraszttal jelennek meg. Különösen nagy látószöget is lehetővé tesznek becsillanás és árnyék nélkül, így a képek több szögből is megkomponálhatóak és egyszerre több személlyel megoszthatóak.

Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. A továbbfejlesztett arcfelismerő technológia akár 16 arcot is képes érzékelni.

Árnyékkompenzáló technológia
A sötét részeket tartalmazó képek expozícióját javító technológia. Az emberi szemhez hasonlóan működő szenzor alkalmazásával a kompozíciók sötét részeit (pl. fa árnyéka) a fényképezőgép azonosítja, majd beállítja az expozíciót. Az eredmény egy realisztikusabb és részletes kép.

Kettős képstabilizáló
Ez a kétszeres védelmet biztosító speciális funkció segíti a fényképezőgép bemozdulása és a gyorsan mozgó témák által okozott életlenség elkerülését. Magas ISO érzékenységet és CCD alapú mechanikus képstabilizátort alkalmaz, amelynek beépített gyro-szenzora érzékeli a fényképezőgép mozgását, és ennek megfelelően állítja be a CCD-t.

BrightCapture technológia
Gyenge fényviszonyok mellett jobb eredmények elérésére kifejlesztett technológia. Kétféle módon működik: 1) A szenzor minden rendelkezésre álló pixel információját felhasználja a kép megjelenítéséhez az LCD kijelzőn, amely a hagyományos típusokhoz képest négyszer világosabb, így gyenge fényviszonyok mellett is egyszerűbbé teszi a komponálást. 2) Bizonyos üzemmódokban emeli az érzékenységet (egyes esetekben csökkenti a felbontást), ami jól exponált felvételeket eredményez pontos színreprodukcióval, nagy kontraszttal és felbontással, akár a vaku használata nélkül is. A BrightCapture technológiát alkalmazó üzemmódok a Gyertyafény, Éjszakai üzemmód és Felvétel rendelkezésre álló fénynél.

TruePic III képfeldolgozó processzor
Az Olympus legújabb generációs képfeldolgozó rendszere. Automatikusan javítja a képminőséget: a színreprodukciót (árnyalat, színtelítettség és fényerő), a képélességet (kevesebb zaj, jobb élreprodukció) és a feldolgozási sebességet.

Intelligens automata üzemmód
Az „intelligens” AUTO üzemmód az Arcfelismerés és az Árnyékkompenzáló technológia alkalmazásával lehetővé teszi öt gyakran előforduló kompozíció automatikus érzékelését, így manuális beállítások nélkül is tökéletes felvételek készíthetőek.

Film előfelvételi üzemmód
Lehetővé teszi rövid (hét másodperces) filmfelvételek készítését úgy, hogy az exponáló gomb teljes lenyomása előtti két másodpercet is felvehetjük. Ilyen módon megörökíthető a fontos pillanat már az exponáló gomb megnyomása előtt. Az optikai zoom és az autófókusz funkció a felvétel teljes ideje alatt elérhető.

Beállítás előnézet
Lehetővé teszi különböző beállítások előnézetét a felvétel elkészítése előtt. Így a felhasználó biztos lehet abban, hogy a rögzített felvétel tökéletes lesz. A kép osztott ablakban jelenik meg az LCD kijelzőn valós időben, így egyszerűen összehasonlíthatóak a különböző opciók, és elkészíthető a lehető legjobb felvétel.

Beépített Panoráma üzemmód
Ez az üzemmód 130°-os panorámaképek azonnali megkomponálását teszi lehetővé a fényképezőgépben. A képernyőn megjelenő útmutatásnak megfelelően a különálló képek rögzítésével izgalmas panorámaképek illeszthetőek össze bármilyen tájkép vagy égbolt realisztikusabb és emocionálisabb megörökítéséhez. Ez az üzemmód kizárólag xD-Picture Card memóriakártyával használható.

microSD kompatibilitás
A fényképezőgéphez mellékelt speciális tartozék jóvoltából a fényképezőgép az xD-Picture Card memóriakártyákon kívül microSD memóriakártyákkal is kompatibilis.