Epson stand – több monitor, mint nyomtató?

0

Furcsa érzés volt az Epson stand előtt megállni. A híres nyomtatógyártó cég méretes területén szétnézve ugyanis több monitor látszott, mint nyomtató. Persze ennek az is lehetett az oka, hogy a monitorok már jobban szemet szúrnak, mint a lentebb elhelyezett kisebb készülékek. Tény, hogy nem számoltam meg őket egyenként, de mégis az volt az érzésem, hogy nyomtatóból kevesebbet látok.

Legelőször a Hasselblad Masters 2008-as fotópályázatának nyertes alkotásai tűntek fel. No nem is csoda, hiszen szépen kivilágított falakon olyan méretű nyomatokról lehetett megtekinteni a képeket, amik otthon azért – valljuk be – ritkák (hacsak nem a WordPress-nél 😉 ). De mi köze az Epsonnak a Hasselblad pályázatához? Csupán annyi, hogy a képeket Epson nyomtatóval Epson papírra nyomtaták. Csodaszépek voltak, nem vitás. Akit érdekelnek a kiállított képek, s nem elégszik meg a lenti pár fotóval, nyugodtan felkeresheti a Hasselblad oldalát ezen a linken.

A képek megcsodálása után újabb kiadású termékek kutatásába kezdtem, ami persze nem is húzódott sokáig. Az Epson StylusPhoto PX700W és PX800FW a gyártó legújabb készülékei. Mindkét modell multifunkciós képességekkel bír, nyomtat, másol, szkennel, emellett memóriakártyáról fotót nyomtat, CD-DVD-re „fest”, s rendelkezik beépített WiFi és Ethernet vezérlővel is. A nagyobbik típusjelű, PX800FW modell automatikus lapadagolóval, érintőképernyővel és fax képességekkel is kényezteti felhasználóit. Természetesen a mikropiezo fej és a színenként cserélhető tintatartályok itt is a rendszer részét képezik.

Epson StylusPhoto PX700W

Epson StylusPhoto PX800FW

Epson StylusPhoto PX800FW

Az új nyomtatókkal készült képek a szokásos Epson minőséget hozzák, s bár többfeladatú termékekről van szó, a fotónyomtatás egyáltalán nem tekinthető másodlagos szerepnek. De erről részletesebben majd pár hónap múlva számolunk be, szokásos nyomtatótesztjeinknél.