Hamarosan: Sigma DP2 és SD15

0

Két fényképezőgépét fogja hamarosan frissíteni a Sigma.

A közel két éve bejelentett Sigma SD14 és Sigma DP1 bizony megérett a felfrissítésre, hiszen ezen gépek néhány gyermekbetegségtől szenvedtek, egyébiránt viszont képminőségük remek volt.
A két modell utódjai az SD15 és DP2 lesznek.
Jelenlegi információink szerint az új fényképezőgépek ugyanazon szenzor köré épülnek majd, mint elődeik. A Foveon egyelőre nem készített új képérzékelőt, így marad a 2652×1768 pixeles, háromrétegű X3.

Sigma DP2

Sigma DP2

A Sigma DP2 új, TRUE II nevű (Three-layer Responsive Ultimate Engine) képfeldolgozó processzora minden bizonnyal nagyobb sebességre lesz képes, mint elődje.
Legnagyobb változás az új optika, amely a korábbi 28 mm-nek megfelelő 16,6 mm-es, f/4 fényerejű változat helyett már 24,2mm-es, f/2,8 fényerejű lesz, így az APS-C szenzorméreten 41 mm-nek megfelelő látószöget biztosít. Kevésbé lesz tehát naglyátószögű a gép, de közelebb is lesz az 50 mm-es alapobjektívek látószögéhez, s nem utolsó sorban a fényerő is 1 blendével javul.
Meglepő módon az LCD-n nem történik látszólag változás, legalábbis a 2,5″-os méret megmarad, valamint a 230e szubpixeles felbontás is.
A fényképezőgép adatlapja hírünk alatti linkről érhető el.

Sigma SD15

Sigma SD15

A Sigma SD15 szintén az új TRUE II képfeldolgozó processzort kapja frissítésül.
Az SD15 – a DP2-vel szemben – új LCD-t is kap, méghozzá 3″ képátlójút.

A tükörreflexes fényképezőgépről további részletek sajnos egyelőre nem ismertek.