Jártamban-keltemben II: Táskák

0

Photokinás kalandozásaim során néhány táskagyártóba is belebotlottam. Ilyen volt például a Crumpler, Hama, HPRC, Lowepro, Orkio, Tamrac, Case Logic. Először azt hittem valami idétlen pihenőhely, ahol kartonból kivágott figurákkal fotóztathatjuk magunkat, Azután láttam, hogy ez egy táskagyártó standja, méghozzá a Crumpleré. A stand tökéletesen visszaadta az ausztrál cég eszmeiségét, és weboldalának hangulatát, ami valami olyasmi, hogy még véletlenül se vedd magad komolyan! Csupán a lényeg a táskák sikkadtak el a nagy ökörködésben. A „fotózzuk le magunkat kövér pankrátornőként” akció bejött mindenkinél, a táskák meg hátul unatkoztak a falon.

Színes, szagos Crumpler stand

„Dugd a fejed a lyukba!”

Árválkodnak

Már megint a Hama! Az állványoknál már szó volt a cégről, de lényegében minden mást is gyárt, ami fotós kiegészítő. Egyik fő vonaluk a fényképezőgép és videókamera táskák. Ezen a téren is hasonló a törekvésük, vagyis, hogy ne csak olcsó gyártóként ismerjék a nevüket, hanem félprofi, profi cikkek forgalmazójaként is. Ebben segítheti őket a Defender táskasorozat, amelyet már a Pixinfón is bemutattunk.

Hama Defender széria…

…a profizmus felé

A HPRC termékeket csak szegről-végről ismertem, de elég jól kinéző sorozatot mutatott be a cég. A gyártó csak víz és ütésálló tokokkal foglalkozik, profik számára, akik mostoha körülmények között is biztonságban szeretnék tudni felszerelésüket. A por és korrózió ellen is védő termékeik egyik legújabbja a 3500-as hátitáska, amely -40 – +80 Celsius fokig biztosít hatékony védelmet a beltartalma számára.

HPRC ellenállók

A hazai vásárlók egyik kedvelt terméke a Lowepro. Szinte minden területre, így a fotósoknak is gyárt jó minőségű hordalkalmatosságokat. A standja elég nagy volt, de a konkurenciához hasonlóan elég unalmas. Nagyjából egy táskaboltra hasonlított, vagy százféle termékkel a polcokon. A gyártó a fiatalok felé is nyitni próbál, mivel az unalmas, fekete, szürke (esetleg bordó-kék) színek mellett könnyedebb megjelenésű termékeket is kezd piacra dobni. Ilyen a nyáron bejelentett Terraclime széria, amely több mint 95%-ban újrahasznosított anyagokból készül, divatos pasztellszínekben.

Előlről Lowepro stand

Hátulról táskaüzlet…

Oldalról is…

Az Orkioról még csak nem is hallottam, de rögtön megfogott a vidám, kicsit rajzfilmes hangulatú standjuk. Nem csoda, hiszen táskáikkal is inkább a fiatal korosztályt célozták meg. Rengeteg szín és minta sorakozott a taiwani gyártó termékein, nagyon trendi szabással. Szóval ha netán itthon is elérhető lesz valamikor, biztos zabálni fogják.

Az Orkio stand a kartúnnetvörkről ugrott le.

Hát nem trendi?

Szintén a nagy nevek közé tartozik az amerikai Tamrac, akik ötlettelenségben nem maradtak el a Loweprotól, mivel szintén táskaboltot nyitottak a standjukon. A cég elég sok lehetőséget kínál a laptopot is gyakran használó fotósoknak. Kiállították az új Expedition és Adventure hátizsákokat, melyek mindkettőre megoldást nyújtanak.

Tamrac áruda

A Case Logic kisebb táskákban, és főleg tokokban utazik, de kínálatában megtaláljuk a laptop táskákat is. Szerény standjukon ők valami egész mást valósítottak meg: kis táskaboltot rendeztek be.

Szerény Case Logic táskabolt