Fotózz!hu – 5 évesek lettünk

0

Ma öt éve, hogy 2003. október 1-én elindult az Index Digicam mellékletének képértékelő oldala a Fotózz!hu. Az első napokban még családias hangulatú közösségi oldal regisztrált felhasználóinak száma egy hónapon belül elérte az 1000 főt.

Az első komolyabb frissítés két évvel az indulás után, 2005 novemberében érkezett, amikor több újdonsággal és a szabályrendszer újragondolásával sikerült megújítani a rendszert.

Az elmúlt 5 év alatt az oldalra közel 46 ezer felhasználó regisztrált, közülük hatezer jelenleg is aktív (az elmúlt egy hónap belépései alapján). Ezalatt az idő alatt több mint 145 ezer kép és 1,6 millió értékelés került fel az oldalra. A második verzió indítása óta a regisztrált tagok is publikálhatnak szakmai cikkeket, amire eddig 70 alkalommal volt példa.

A számok mellett azonban sokkal fontosabb az a tény, hogy a Fotózz!hu felhasználói közül sokan értek el remek eredményeket hazai és külföldi fotópályázatokon, és a közösség számtalan fotóművészt is a tagjai között tudhat. Több ezren lehetnek azok is, akik a Fotózz!hu aktív tagjaként szerettek bele a fényképezésbe, és sajátították el a fotózás alapjait vagy rejtett trükkjeit.

A Fotózz!hu, mint a legnagyobb hazai fotós közösség az elmúlt két évben a Panasonic kiválasztott partnereként részt vett a LUMIX fotópályázat közönségszavazásának lebonyolításában, aminek keretében a site felhasználói dönthettek a közönségdíjak sorsáról.

Minden kedves felhasználónknak köszönjük, hogy képei feltöltésével és értékelések írásával hozzájárult a közösség építéséhez, egyben tartásához. Köszönjük továbbá azoknak a cégeknek, akik anyagilag biztosították a Fotózz!hu működését, illetve a moderátoroknak, akik szabadidejüket nem sajnálva segítették a site karbantartását.

Az 5. évforduló alkalmából 2008. október 1. 8:00 és 2008. október 2. 8:00 között, részletességtől függetlenül minden szabályosan pontozott értékelésre, melyet a kép feltöltője hasznosnak jelöl, tripla kredit jár!

Ezen felül a nap legaktívabb értékelői a szokásos 6, 3 és 2 kredit helyett az október 1-i aktivitás alapján éjfélkor 20, 10 és 6 kreditet kapnak.