Hama újdonságok

0

A Hama jópár újdonsággak készült a nemrég kapuit záró Photokinára.

Fényképezőgép tokok

Elsősorban kis méretű, kompakt és ultrakompakt fényképezőgépekhez ajánlja kemény tokjait a Hama. A színes burkolatú fényképezőgépekhez színes tokok dukálnak. Ezt az elvet szem előtt tartva hozt létre a gyártó ezeket az új tokokat, melyek zöld, narancs, kék, rózsaszín, fekete-vörös, fekete és fehét színben lesznek megvásárolhatók.
A tokok háromféle méretben kerülnek forgalomba:

  • 6 x 2,5 x 9,5 cm
  • 6,5 x 3 x 10,5 cm
  • 7 x 4 x 10,5 cm

Az enyhe ütések elleni védelem biztosításán túl a tokok memóriakártyáknak is helyet biztosítanak.

Hama Grenada

Fotós válltáska szériát is bemutatott a Hama, mely 4 kisebb táskát tartalmaz a kompakt gépek tulajdonosainak, valamint 5 nagyobb méretűt a tükörreflexes gépekkel dolgozóknak.
A táska méretének függvényében a belső kialakítás átvariálható, külön rekeszek kialakításával. Emellett külső tartórekeszek is illeszthetők a táskához.

A csak fotós felszerelést befogadó változatok mellett a Grenada család notebook-okat is elrejteni képes modelleket is tartalmaz.

Hama Defender

Komolyabb felszereléssel rendelkezőknek készülnek a Hama Defender hátitáskái, melyekbe több objektív és egyéb kiegészítő is elfér a váz mellett.
A Defende 220 típusjelű modell 15,4″-os kijelzőjű notebook befogadására is alkalmas. Emellett ez a változat nem csak háton hordható, hanem különleges kialakítású derékszíjának köszönhetően akár előre is húzható, így fotózás közben is kényelmesen cserélhetjük objektívünket a táskában lévővel.
A Defender táskák cseppálló kivitelű poliészter szövetből készülnek, melyet 3 réteg PU bevonat egészít ki.

Méretek:

  • belső: 30 x 17 x 41 cm
  • notebook: 30 x 4,5 x 38 cm
  • külső: 31 x 32 x 47 cm
  • tömeg: 3300 g

Hama memóriakárty tartó

Néhány kártya a mobiltelefonhoz, néhány a multkori nyaralás képeivel, néhány az MP3 lejátszónkhoz, ráadásként még néhány USB flash meghajtó… Örületbe kergett.
A megőrülés ellen használjon Hama Memory Organizer-t.
Legalábbis a Hama így gondolja.
A cég új, műanyagból készült memóriakártya tartója több feladatot is ellát. Egyrészt rendszerezi memóriakártyáinkat, védelmet biztosít számukra, valamint könnyű elérhetőséget kínál USB-s memóriáink számára is.
A kártyatároló fekete és fehér színben kapható.

Hama rádiós távkioldó

Ha különleges pillanatokat szeretnénk megörökíteni, amikor a fotós jelenléte nélkül készülhetnek felvételek, vagy ha éjszakai fotózásra indulunk, esetleg szimplán csak szükségét érezzük a távoli kioldásnak, akkor nekünk készültek a Hama új rádiós távkioldói.

A vezeték nélküli kioldó 433 MHz-es frekvenciasávon dolgozik, mindegyik eszköz 4-4 csatornára állítható be. Hatótávolságuk cirka 30 méter.
Különböző gépekhez különböző távkioldókat ajánl a gyártó:
CA-1 az RS-60-E3 csatlakozós Canon EOS 1000D, 450D, 400D, 350D, 300D, 30, 33, 50, 300, 500 modelljeihez, a Pentax K20D, K10D, D5, MZ6 gépeihez és a Samsung GX20 és GX10 vázaihoz.
CA-2 az RS-80-N3 csatlakozóval Canon EOS 50D, 40D, 30D, 20D, 10D, 5D és 1Ds modellekhez.
NI-1 az MC-30 csatlakozóval szerelt Nikon D700, D300, D200, D100 (csak porté markolattal), D3, D2X sorozathoz, D2H sorozathoz, D1X sorozathoz.
NI-2 az MC-DC1 csatlakozóval a Nikon D70, D80 és D90 vázakhoz.
SO-1 az RS-S1AM-E3 csatalkozással Sony Alpha DSLR 700, 350, 300, 200, 100 modelljeihez.

Hama Duplex

A Hama Duplex egy univerzális hálózati adapter, amelynek segítségével 3, 5, 6, 9 és 12V-os egyenfeszültésggel táplálhatjuk készülékeinket, valamint rendelkezik egy USB aljzattal is az USB-s eszközök töltéséhez. A kicsiny készülék nem foglal sok helyet utazótáskánkban, mégis jópár készülék áramellátására alkalmas 6 különböző csatlakozójának köszönhetően.
Kapcsolóüzemű működési módja miatt a bemeneti feszültség tág határok között változhat (100-240V) anélkül, hogy bármit is állítanunk kellene.

Hama Delta Plus

A Hama Delta Plus nem csak egyszerűen egy AA/AAA akkumulátortöltő. Annál sokkal több.
Delta -V töltési metódusa garantálja, hogy akkumulátoraink a lehető legjobb töltöttséget érjék el anélkül, hogy azok károsodnának. A töltéshez hálózati feszültség vagy 12V-os autós csatlakozó is rendelkezésre áll.

Ezen felül a Hama Delta Plus 3 USB kimenettel is rendelkezik, amely akkor is képes táplálni a rá csatlakoztatott készülékeket, ha nincs a közelünkben hálózati konnektor, vagy autós csatlakozó. Ez esetben a töltőbe helyezett 4 akku szolgáltatja az elektromos energiát, melyet átalakítás után az USB kimenetekre küld a készülék.

A Hama Delta Plus csomagban is megvásárolható, amelyben négy Ready-For-Power hibrid NiMH akkumulátort is mellékelnek.