Panasonic lett a Matsushita Electric Industrial-ból

0

Korábban már hírül adtuk, hogy a Panasonic márkanevet is magában tömörítő, japán Matsushita cégcsoport idén ősztől legismertebb brandjének nevén működik tovább. A névváltoztatás kézenfekvő, hiszen a céget így is sokan egyszerűen csak Panasonicként ismerték. Október elsejétől a Matsushita Electric Industrial Co. Ltd név megszűnt létezni – illetve már csak történelem – a cégcsoport új neve Panasonic Corporation.

Ezzel egy időben a vállalat egyéb terméknevei, így a japán háztartási gépeiken feltűnő National márka is megszűnik, bár a név átvezetése 2010-ig tart majd.

A céget 90 éve, 1918-ban alapították Matsushita Electric Housewares Manufacturing Works néven, és 1935-től működött legutóbbi nevén. A Panasonic márka 1955-ben tűnt fel először az üzletekben, majd fokozatosan a vállalat legismertebb brandjévé vált.

Sajtóközlemény:

A Matsushita Electric új neve: Panasonic Corporation

Japán, Oszaka – 2008. október 1-jétől a Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. új neve Panasonic Corporation, és a New York-i tőzsdén használatos rövidítése MC-ről PC-re változik. A névváltozás a csoport néhány vállalatát is érinti, amelyek nevében eddig a Matsushita vagy a National szerepelt. A név megváltozásával egy időben a Panasonic Japánban a márka Nationalról Panasonicra módosítását is megkezdte, amely a tervek szerint 2010. márciusára fejeződik be.

A vállalat 1918-as megalapításakor a Matsushita Electric Housewares Manufacturing Works (elektromos háztartási készülékgyártó művek) nevet viselte, amely 1929-ben módosult Matsushita Electric Manufacturing Works-re. Miután a cég 1935-ben részvénytársasággá alakult, neve Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. lett. A National és a Panasonic márkaneveket hosszú ideje használta már a vállalat, amikor 2003-ban az a döntés született, hogy a Panasonic váljon a társaság világpiaci márkájelzésévé az új márkaszlogennel: “Panasonic ideas for life”.

A név megváltozásával és a márka egyesítésével a vállalat megerősítette azt a törekvését, hogy a három különböző név – Matsushita, Naitonal és Panasonic – alatt elért eredményeket az egységes Panasonic márkanév alatt összpontosítva megnövelje a márka értékét.

A Panasonic Corporation világszerte fenntartja, és a gyakorlatba ülteti vezetési filozófiáját. A vállalat a Matsushita Csoporttól megörökli, és tovább is fejleszti vállalati kultúráját. A Panasonic alkalmazottai a világ minden részén egyesítik erőiket a közös vezetési filozófia égisze alatt, és együtt igyekeznek valóra váltani a közös célt, hogy a Panasonic Corporation globális szinten kiváló vállalattá váljon.

A Panasonicról
A Panasonic Corporation az egész világon vezető szereplőnek számít fogyasztói, üzleti és ipari igények széles skáláját szolgáló elektronikus termékek fejlesztése és gyártása terén. A vállalat, melynek központja a japán Oszakában található, a 2008. március 31-ével végződő üzleti évben 9,07 trillió jenes (kb. 90,7 milliárd dolláros) konszolidált árbevételről számolt be. A Vállalat részvényeit jegyzik a tokiói, oszakai, nagoyai és New York-i tőzsdén. A Vállalattal és a Panasonic márkával kapcsolatos további információkért keresse fel a vállalat weboldalát a http://www.panasonic.net címen.

PANASONIC SOUTH-EAST EUROPE KFT.
A 14 évvel ezelőtt alapított társaság a Panasonic Közép-Európa 100 százalékos tulajdonában van. A 93 munkatárssal dolgozó, 9 ország értékesítési feladatait ellátó regionális központ, termékeit viszonteladókon keresztül értékesíti. Magyarországon elsősorban szórakoztatóelektronikai termékeket forgalmaz, melyeket a Panasonic márkától megszokott innováció és kiváló minőség jellemez. A Panasonic South-East Europe Kft. több szegmensben is piaci helyzetét tekintve előkelő helyet foglal el, egyebek mellett a plazmatelevíziók, DVD-felvevők, valamint a digitális fényképezőgépek és videokamerák területén.