Örökítsd meg az Örökkévalóságnak

0

Az ipartörténeti jelentőságű Tűzraktár jelenlegi állapotát megörökítendő fotópályázatot írt ki az a cég, amely ennek helyén új épületkomplexumot fog felépíteni.
A digitális vagy papírképeket november 20-ig kell eljuttatni a kiíró címére.
A fotózáshoz az épületet október 2. és november 15. között tartják nyitva.

Sajtóközlemény:

Örökítsd meg az Örökkévalóságnak

A belső-ferencvárosi városrehabilitáció keretein belül háromcsillagos szállodát, irodaházat és üzleteket épít a Gestor Csoporthoz és a BPI Hungary-hez tartozó projektcég. Az új komplexum a Tűzoltó utca és a Thaly Kálmán utca sarkán álló, régebben Tűzraktár néven ismert épület helyén áll majd.
Az ipartörténeti jelentőségű gyárkomplexum átépítése előtt a beruházó szeretné megörökíteni fotók formájában is a korábban nonprofit kultúrközpontként is működő épület jelenlegi állapotát, ezért a G13 Galériával karöltve fotópályázatot ír ki.

Pályázati és részvételi feltételek
A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól és lakóhelytől függetlenül.

A pályázaton való részvétel módja
Pályázni max. 5 db-os sorozattal lehet.

A fotók leadhatók:
1. digitális (tif, raw vagy jó minőségű jpg, legalább 3 megapixeles) formában: – CD-n vagy DVD-n, a „Gestor RE kft: 1036 Budapest, Lajos u. 93-99 D lépcsőház 4/3. (Fotópályázat)” címre postai úton vagy személyesen a G13 Galériában (1075 Budapest, Király u. 13.) 2008. november 18.-19. 13-19h között.
2. előhívott (papír) formában a fenti címre (minimum 40×50 cm). Ez esetben a képekről digitális másolat készül.

Az épület fotózásra rendelkezésre bocsátott időszaka:
2008. október 2 – 2008. november 15.
A jelentkezési lap kitöltését követően lehet a következő email címen bejelentkezni időpontra a fotók elkészítésére: fotopalyazat@thegallery.hu
A fotók és a jelentkezési lap olyan csomagolásban küldendők be, amely védi azokat a károsodástól.
A kiíró nem felel a beküldött csomagok sérülése vagy elvesztése miatt bekövetkező károkért. Leadáshoz mellékelni kell a jelentkezési lapot.

A fotók beérkezésének határideje:
2008. november 20.
A fel nem használt képeket át lehet venni a G13 Galériában november 28. 13-19h és 29.11-15h-ig.

Elbírálás, díjak
A legjobb képeket zsűri választja ki.

A zsűri tagjai:
Kasza Gábor (fotográfus, az FFS titkára),
Gerő András (Gestor csoport),
Bray-Mezey Franciska (a G13 Galéria vezetője)

A pályázaton való részvétel előfeltétele, hogy a pályázó elfogadja a nevezési feltételeket és kitöltse a jelentkezési lapot.
A díjazott személyek neveit a kiíró a www.thegallery.hu, valamint a www.g13.hu oldalon közzéteszi, valamint a díjazottak a jelentkezései lapon feltüntetett elérhetőségek valamelyikére értesítést kapnak (legkésőbb november 26-ig).

A díjak kiosztására 2008. november 27.-én a G13 Galérában (1075 Budapest, Király u. 13.) a legjobb képekből megrendezésre kerülő kiállításon kerül sor. A díjazottnak személyazonosságát igazolnia kell a díj átvételekor.

Díjazás
1. hely: 250.000 Ft
2. hely: 50.000 Ft

Szerzői és szomszédos jogok
A pályázati kiírásnak megfelelően csak első felhasználásúnak minősülő fotók vehetnek részt, ezért a pályázó tudomásul veszi, hogy szerzői jogdíj őket a jelen pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban nem illeti meg.
A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja.
A pályázó elfogadja, hogy a pályázati anyagként leadott fotókat a kiíró kiadványaiban, illetve egyéb módon ellenszolgáltatás nélkül felhasználja, publikálja.
Minden pályázati anyagként leadott fotó készítője nevével együtt megjelenik a www.thegallery.hu honlapján.
A pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t vagy fotót be kell mutatnia.
A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát.
További információk kérhetők: Bérczi Linda, 061 878 1309, linda@g13.hu