Ausztrália – fotópályázat

0

Amatőr fotósoknak írt ki a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Ausztráliáról szóló fotópályázatot.
Nevezni az elmúlt 5 évben Ausztráliában készült felvételekkel lehet 2009. január 31-ig. A képeket 2000 pixel oldalhosszúságú digitális képként kell beküldeni.

Sajtóközlemény:

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus 2009-re meghirdeti nemzetközi digitális fotópályázatát Ausztrália címmel. A pályázat védnökei: Magyarország canberrai nagykövetsége, Magyarország sydneyi főkonzulátusa és Ausztrália budapesti nagykövetsége.

A pályázat célja, hogy az utazás közben szerzett vizuális élményeket minél többen megörökítsék és egy fotókiállítás keretében másoknak is bemutathassák. 2009-ben azokat a felvételeket várjuk, amelyek az elmúlt öt esztendőben AUSZTRÁLIÁBAN készültek. Ezekből – kellő mennyiség és minőség esetén – kiállítást tervezünk Ausztráliában és Budapesten, illetve fotóalbumot jelentetünk meg.

Részvételi feltételek
1. A fotópályázaton amatőrfotósok részvételét várjuk életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Részvételre biztatjuk azokat a turistákat, akik bel- és külföldi útjaik során sokat fényképeztek, de még sohasem jutott eszükbe nyilvánosság előtt szerepelni az eredetileg családi fotóalbumokba szánt fényképekkel.

2. A pályázat témája kötetlen. Műemlékfotók, portrék, eseményfotók, tájképek, természet- és állatfotók, városképek, makro-felvételek, hangulatképek, stb. egyaránt beküldhetők, függetlenül attól, hogy Ausztrália mely pontján készültek.

3. Szerzőnként beküldhető maximum 10 digitális vagy digitalizált felvétel JPEG formátumban. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen. Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, kivágás), de nem változtathat tartalmán. Fantáziakép nem pályázhat.

4. A pályaműveket emailben lehet beküldeni a gyoril@mmi.hu címre. Egy küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 3 Mb. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők.

5. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezhetnek a szerzők, amelyek öt évnél nem régebben készültek és a korábbi Utazás a világ körül c. fotókiállításon még nem mutatták be őket, továbbá nem jelentek meg semmilyen könyvben.

6. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteniük, amelyet a szervezők bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a fényképek címében feltüntetett leírással. A nevezési lap 2008. december 15-étől letölthető a www.mafosz.hu oldalról, a fotópályázatok menüpontból. Az aláírt nevezési lap beszkennelve e-mailban is leadható a fényképekkel azonos címen.

7. Díjazás: 1-5. díj: 5.000- 5.000 Ft értékű fotóművészeti album.

8. Pályázati naptár:
A fotók beküldésének határideje: 2009. január 31.
Zsűrizés: 2009. február 14-ig.
Értesítés a zsűrizés eredményéről, a kiállítás helyszínéről és megnyitójának időpontjáról: 2009. március 1-ig.
A fotókiállítás bemutatói Ausztráliában és Magyarországon: 2009. április 30-ig.

További információ kérhető a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus munkatársától, Győri Lajostól. Postacím: 1011 Bp., Corvin tér 8.
Tel.: (1) 225-6033, Fax: (1) 226-6030;
e-mail: gyoril@mmi.hu
Nevezési lap ugyanitt igényelhető vagy letölthető a www.mafosz.hu címről.