Halottaiból feltámada: Canon PowerShot S90

0

A Canon új modellt jelentett be a már-már feledésbe merült PowerShot S szériába. Az új tag az S90 nevet viseli.

Igen impresszív és ígeretes gép jelent meg ma a Canon kínálatában. A PowerShot S90 a korábbi S-sorozat folytatásaként prémium ultrakompakt gépnek nevezhető. Az S90 olyan különleges paraméterekkel és szolgáltatásokkal várja a fotósokat, mint a 28-105 mm-nek megfelelő gyújtótávolságúra állítható, f/2,0-4,9 nagyfényerejű stabilizált zoomobjektív, az objektív tubus körül kialakított elektronikus gyűrű, a 3″-os, 461 ezer szubpixeles LCD, az ISO80-tól akár ISO3200-ig, 1/3 Fé lépésekben állítható érzékenység és a RAW formátum. A gép a szintén ma bejelentett PowerShot G11-ével javarészt megegyező, 1/1,7″ típusú 10 Mpixeles CCD-t kapta.

A korona sajnos nem került még fel az S szériára, pedig HD videó funkcióval kibővítve verhetetlen masina jött volna létre. Az S90 VGA felbontásban képes mozgóképeket felvenni.

A Canon PowerShot S90 főbb jellemzői:

  • CCD: 10 Mpixel, 1/1,7″
  • ISO80-3200 érzékenység, 1/3 Fé lépésekben
  • Objektív: 3,75x-es zoomátfogás, 28-105 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,0-4,9 fényerő, 5 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • LCD: 3″ 461e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 4 GB-ig
  • 9 pontos AiAF FlexiZone automatikus élességállítás, kézi élességállítás
  • SD/SDHC kártyahely
  • JPEG, RAW, RAW+JPEG
  • Lítium-ion akkumulátor (220 kép egy feltöltéssel)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A zsebben elférő erőgép – újra itt a PowerShot S-sorozat

London, Egyesült Királyság, 2009. augusztus 19.: A Canon a mai napon jelentette be a PowerShot S-sorozat legújabb tagjának, a PowerShot S90-nek a megjelenését. A PowerShot S90 is a PowerShot S-sorozat hagyományainak nyomdokait követi a meggyőző, teljesen manuális funkciókkal, amelyek kiválóan alkalmazhatók és tökéletes képminőséget eredményeznek: Kettős zajcsökkentési rendszer f/2.0 nagy-látószögű objektívvel, 3.0″-os PureColor II LCD képernyővel és új, intuitív objektív vezérlőgyűrűvel.

Kivételes képminőség minden helyzetben
A PowerShot S90 a Canon Kettős zajcsökkentési rendszerét, egy 10 megapixeles képérzékelőt és az új DIGIC 4 képfeldolgozó processzort használja. A felhasználó teljes felbontású fényképeket készíthet – még kevésbé előnyös megvilágítási helyzetekben is – a Kettős zajcsökkentési rendszerrel, amely a rendelkezésre álló fényt maximálisan kihasználja a képzaj csökkentése mellett. Ez különösen portréfotózáskor hasznos kevés fényben, valamint tájképek készítésénél, ahol még 3200-as ISO érzékenységgel is készíthető minőségi, nagyfelbontású felvétel. A DIGIC 4 az i-Contrast funkció továbbfejlesztett változatát tartalmazza: a Canon Intelligens kontraszt-korrekciós technológiáját, amely szélesebb dinamika tartomány alkalmazásával csökkenti a túlexponált területek kialakulásának veszélyét a sötét területek részletgazdagságának megtartása mellett.

Az f/2.0 fényerő
A Canon nagy, f/2.0 fényerejű objektívet épített a PowerShot S90 fényképezőgépbe, amellyel a Kettős zajcsökkentési rendszer teljes mértékben kihasználható. Az f/2.0 objektív kétszer annyi fényt enged a fényképezőgépbe, mint egy f/2.8 objektív, ezzel rövidebb záridők használhatók az elmosódás csökkentésére, illetve a kisebb mélységélesség elérésére. A fényképezőgép optikai képstabilizátorral is rendelkezik, amely a lencseeltolás módszerét alkalmazva minimalizálja a remegést és az elmosódást. A felhasználónak ezzel akár 4 lépéses előnyt biztosít a kevésbé fejlett fényképezőgépekkel szemben.

A tökéletes felvétel elkészítéséhez a PowerShot S90 fényképezőgép 3,0 colos PureColor II LCD kijelzője használható. Segítségével könnyen megkomponálható a felvétel és megtekinthetők a kész képek. Kivételesen nagy betekintési szöggel, 461000 képpontos felbontással és nagyszerű színvisszaadással rendelkezik.

Előkelő teljesítmény, szenzációsan könnyű kezelés
Az ilyen kategóriájú fényképezőgépekhez illően a PowerShot S90 széleskörű manuális és automata funkciókkal rendelkezik a kreatív szabadság kihasználása érdekében.

A PowerShot S90 intuitív vezérlőgyűrűjével és az objektívtubus tövénél elhelyezett választókapcsoló balra-jobbra fordításával elvégezhetők a különböző funkciók beállításai. A vezérlőgyűrű akár manuális zoomként is használható 28 mm, 35 mm, 50 mm, 85 mm és 105 mm lépésekben. A valódi sokoldalúság érdekében további beállítások is hozzárendelhetők, például ISO (1/3 Fé lépésekben), záridő, rekesz, élesség és expozíció kompenzáció állítások. A vezérlőgyűrű segítségével a fényképezőgép kezelése sokkal egyszerűbb, hiszen használatával gyorsan lehet választani a menük, funkciók és képek közül. Nosztalgia módban a vezérlőgyűrűvel régies effektus adható hozzá a felvételhez, a halvány fakulástól egészen a szemcsés fekete-fehérig.

Intelligens témafelismerés
A kreatívabb irányítás érdekében a felhasználó választhat a Különleges Téma módok közül (a vezérlőtárcsa SCN állásában), amelyek különböző felvétel-készítési helyzetek alapbeállításait tartalmazzák. Ezek kiválóan használhatók kreatív effektusok hozzáadásához, vagy rossz megvilágítási körülmények közötti fényképezés esetén. Az új Kevés fény módban 2,5 megapixeles, alacsony felbontású képek készíthetők kevés fényben, akár 12800-as ISO érzékenységgel, 2,4 kép/mp-es sebességgel.

A felhasználó egy sor kreatív mód közül választhat, például: Blende-előválasztás AE, Záridő-előválasztás AE, Program AE, Manuális és Egyedi módok. A különböző beállítások kiválasztása és használata könnyebb, mint valaha, a továbbfejlesztett menürendszernek és a legtöbb beállítással működő Súgó és tippek funkciónak köszönhetően.

A PowerShot S90 lehetővé teszi a fehéregyensúly-beállítások finomhangolását, és a különböző típusú izzószálas, fluoreszcens és egyéb megvilágítási körülmények kompenzálását.

A gyors és könnyű felvételek készítéséhez az Intelligens Automata mód áll rendelkezésre a Témafelismerő technológiával. Ez kiválasztja a jelenet típusát a 22 gyári beállításból, és optimális értékeket ad az egyes beállításoknak. Kiválóan használható egyszerű felvételkészítéshez a technikai részletek ismerete nélkül. Az Intelligens Automata mód méri az emberek vagy tárgyak mozgását is a képen, és aktiválja a Szervo AF/AE funkciót, amellyel az élességet és az expozíciót az adott alanyra rögzíti.

Ezenkívül a PowerShot S90 fényképezőgéppel lehetséges RAW formátumú képeket készíteni, amelyek a mellékelt Digital Photo Professional (DPP) szoftver segítségével integrálhatók a felhasználó digitális munkafolyamatába. Könnyű a felvételek megosztása családtagokkal és barátokkal a HDMI csatlakozónak köszönhetően, amellyel a fényképezőgép kompatibilis TV készülékhez csatlakoztatható az opcionális kábel segítségével.

A komoly örökséggel és meggyőző funkcióválasztékkal rendelkező PowerShot S90 ideális kompakt fényképezőgép a műszaki termékeket és a fotózást kedvelőknek egyaránt.