HD videófelvétellel: Canon PowerShot SX20 IS

0

Komoly ultrazoom fényképezőgépet jelentett be a Canon.

A Canon PowerShot SX20 IS a tavaly megjelent SX10 IS utódmodellje, nagyobb felbontással és RAW formátum támogatással.

A gép 1/2,3″ típusú, 12,1 millió pixeles CCD-t használ, objetkíve megegyezik az SX10 IS-ben alkalmazottal, vagyis 28-560 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú, 20×-os zoomátfogású, f/2,8-5,7 fényerejű. A képek komponálását 2,5″-os kihajtható és elfordítható LCD-n, vagy elektronikus keresőben végezhetjük. Az LCD 230 ezer, míg az EVF 235 ezer képpont felbontású.

A gép tetejére Canon rendszervakukat is illeszthetünk, ezen kívül a RAW formátum támogatása is növeli a gép felxibilitását.

A fényképezőgép részletes sajtóanyagát a sajtóbemutató után közöljük (még a mai napon).

A Canon PowerShot SX20 IS főbb jellemzői:

  • CCD: 12 Mpixel, 1/2,3″
  • ISO80-1600 érzékenység, ISO3200 megfelelő témamódban
  • Objektív: 20x-os zoomátfogás, 28-560 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-5,7 fényerő, 1 cm makró közelpont
  • elektronikus kereső 235e pixel
  • LCD: 2,5″ 230e pixel
  • 1280×720 pixeles HD videórögzítés (30 kép/mp) max. 30 percig
  • 9 pontos AiAF FlexiZone automatikus élességállítás, kézi élességállítás
  • SD/SDHC kártyahely
  • 4 db AA elem/akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A Canon közelebb hozza a részleteket az új, nagy-látószögű szuperzoomos PowerShot SX20 IS fényképezőgéppel

London, Egyesült Királyság, 2009. augusztus 19.: A Canon a mai napon jelentette be az új PowerShot SX20 IS digitális kompakt fényképezőgép megjelenését, amely a 20-szoros nagy-látószögű szuperzoomos objektívjével a korábbiaknál is közelebb hozza a részleteket.

A Canon PowerShot SX20 IS a korábbi modelleknél több kreatív opciót biztosít a 2,5″-os változtatható betekintési szögű PureColor LCD kijelzővel és a teljeskörű manuális vezérlési lehetőségekkel. Az SX10 IS modell utódjaként ez a sokoldalú fényképezőgép már nagyfelbontású és kiváló minőségű HD videók (720p) rögzítésére is képes.

A PowerShot SX20 IS fényképezőgép 20-szoros nagy-látószögű (28 mm-es) optikai zoomot tartalmaz, amelynek átfogása 28 mm-től 560 mm-ig terjed, így kiemelkedő rugalmasságot biztosít a kompozíció során. Az objektívben ultraszonikus motor (USM) és hangtekercses motor (VCM) is működik, amelyek a gyors, csendes autofókuszért és a zoomolásért felelősek, és lehetővé teszik a fényképezőgép zavaró hatás nélküli használatát állóképek és videók készítésénél egyaránt. A nagy-látószögű objektívvel a fényképezőgép kiválóan alkalmas természetfotók vagy sportfotók készítésére.

A 12,1 megapixeles képérzékelő a kép minden területét hihetetlen részletességgel képezi le, a DIGIC 4 processzor pedig kiváló minőségben, gyors reagálási időkkel és zajcsökkentés alkalmazásával dolgozza fel a képérzékelőről kapott képadatokat. A felvételek készítését segíti az optikai képstabilizátor, amely csökkenti a bemozdulásokból adódó képelmosódást. Ez akár 4 lépéses előnyt is biztosít a felhasználó számára a kevés fényben történő fotózásnál, amellyel lehetségessé válik a fényképezőgép beltéri vagy éjszakai használata vaku nélkül.

Kreatív szabadság és nagyfelbontású videó
A kreatív lehetőségek maximális kihasználásához a PowerShot SX20 IS egy változtatható betekintési szögű 2,5 colos PureColor VA LCD kijelzőt tartalmaz, amely felvételkészítési helyzetek széles körében alkalmazható a makró fotózástól egészen az utcai fotózásig, és ezzel maximális rugalmasságot enged a kép komponálása során.

Az LCD kijelző a nagyfelbontású videók rögzítésénél is kiválóan használható. A PowerShot SX20 IS fényképezőgép HD videók rögzítésére is képes 720p felbontásban, és a külön videó gombbal állókép módban azonnal elérhetők a rögzített videofelvételek, illetve videofelvétel közben közvetlenül fényképek készíthetők. A beépített HDMI mini porttal a felvételek kompatibilis TV-n lejátszhatók. A digitális HDMI csatlakozás számos előnyt kínál, elsősorban megőrzi a kép fantasztikus részletgazdagságát, és a PowerShot SX20 IS gép CD-minőségű sztereó hangját is a jelátvitel során.

Bővített funkciók, maximálisan könnyű használat
A tapasztaltabb felhasználók saját beállításokat alkalmazhatnak, és teljes manuális vezérlés is rendelkezésükre áll, ezért a PowerShot SX20 IS kiváló univerzális eszköz bármilyen tudású fotós számára.

A PowerShot SX20 IS a könnyű használat érdekében tartalmazza az Intelligens Automata módot Témafelismerő technológiával. Ez automatikusan felismeri az arcokat, a távolságokat, a mozgást, a színeket és a fényerőt a képen, és a 22 gyári beállítás közül kiválasztja az optimálisat.

Az Arcfelismerés, Arcra induló önkioldó és az Automatikus vörösszem-korrekció funkciók még könnyebbé teszik a fényképezést. Ezenkívül a PowerShot SX20 IS az elmosódást csökkenti a Mozgásérzékelő technológiával és a Szervo AF/AE funkcióval, amely lehetővé teszi az alany kiválasztását, miközben a gép folyamatosan korrigálja az élességet és az expozíciót. A Folyamatos Fényképezés AF funkció az egyes felvételek között állítja be az élességet a folyamatos képtisztaság biztosítása érdekében, ez ideális például repülő madarak vagy motorsport-események fényképezése során.

A felhasználók rendelkezésére áll a felhasználó felület Súgó és tippek funkciója is. A funkciók rövid leírása segít a fényképezőgép kezelésében, és bátorítja a felhasználót a funkciók felfedezésére – és ezzel a jobb felvételek készítésére. A PowerShot SX20 IS tartalmazza az i-Contrast funkció új, bővített verzióját is: A Canon Intelligens kontraszt-korrekciós technológiáját, amely ideálisan használható a rosszabb megvilágítási körülmények között. Az i-Contrast optimalizálja a dinamikus tartományt a túlexponált részek elkerülésére, a sötétebb területek részlet-gazdagságának megtartása mellett. Ideális például a kültéri portréfelvételek készítésénél, ahol az árnyékos és napos területek szélsőséges értékei megnehezítik a kiegyensúlyozott felvételek készítését.

A PowerShot SX20 IS beépített vakupapuccsal rendelkezik, amelynek segítségével opcionális tartozékok teljes választéka, többek között a Speedlite EX vakuk (270EX, 220EX, 430EX II, 580EX II), az ST-E2 Speedlite jeladó és az OC-E3 külső kábel csatlakoztatható.