Frissített ultrazoom: Canon PowerShot SX120 IS

0

A Canon bejelentette a PowerShot SX110 IS utódát, a 10 Mpixeles SX120 IS-t.

A Canon PowerShot SX120 IS jobbára az előd képességeire alapoz, de a képérzékelőt a korábbi 9 Mpixelesről 10 Mpixelesre cserélte a gyártó.
Az objektív maradt a régi, 36-360 mm-nek megfelelő gyújtótávolságra beállítható 10×-es zoomátfogású, f/2,8-4,3 fényerővel.
Az érzékenység tartomány is változatlan: ISO80-1600-ig állíthatjuk be.
Videókat továbbra is csak VGA felbontásban rögzíthetünk ezzel a géppel. Aki HD-re vágyik, annak a szintén megújult SX20 IS-t ajánljuk figyelmébe.

A Canon PowerShot SX120 IS főbb jellemzői:

  • CCD: 10 Mpixel, 1/2,5″
  • ISO80-1600 érzékenység, ISO3200 megfelelő témamódban
  • Objektív: 10x-es zoomátfogás, 36-360 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-4,3 fényerő, 1 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • LCD: 3″ 230e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 4 GB-ig
  • 9 pontos AiAF FlexiZone automatikus élességállítás, kézi élességállítás
  • SD/SDHC kártyahely
  • 2 db AA elem/akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

10-szeres optikai zoom objektív, szuper teljesítmény, könnyű használat: az új Canon PowerShot SX120 IS fényképezőgép

London, Egyesült Királyság, 2009. augusztus 19.: A Canon a mai napon jelentette be a vadonatúj, könnyen használható digitális kompakt PowerShot SX120 IS fényképezőgépet. Az új modell 10-szeres optikai zoom objektívvel, nagy képfelbontással, DIGIC 4 képfeldolgozó processzorral és Intelligens Automata móddal rendelkezik, amellyel könnyebb a kiváló minőségű felvételek készítése, mint valaha.

Az új PowerShot SX120 IS meggyőző teljesítményt és funkciókat nyújt, és a nagy népszerűségnek örvendő elődjének, a PowerShot SX110 IS modellnek a sikerére épít, míg a formatervezésénél ergonomikus íveket és egy tetszetős, fekete bevonatot alkalmaztak.

Modern technológia rugalmas zoommal
A PowerShot SX120 IS fényképezőgép sokféle típusú jelenetnél és helyzetben alkalmazható ideális módon. A 10-szeres optikai zoom kiválóan használható családi utazások vagy iskolai sportesemények alkalmával, ahol gyakran van szükség extra nagyításra.

A megfelelően éles képek biztosításához a PowerShot SX120 IS speciális technológiákat alkalmaz, amelyek csökkentik a fényképezőgép mozgásából adódó elmosódást. A Canon Képstabilizátor, Automatikus ISO és Mozgásérzékelő technológiái együtt alkotják az elmosódás elleni megoldások összességét. A részletgazdag képek készítéséhez a PowerShot SX120 IS fényképezőgép 10 megapixeles képérzékelővel valamint a nagy teljesítményű és intelligens DIGIC 4 processzorral rendelkezik, mely utóbbi gyors reagálási időket és természetes színvisszaadást biztosít. A DIGIC 4 könnyedén kezeli a nehéz fényviszonyokat is az i-Contrast technológiával, amely megakadályozza a túlexponált területek kialakulását, a sötétebb területek részletgazdagságának megőrzése mellett.

Egyszerű használat, részletes vezérlési lehetőségekkel
A problémamentes felvételkészítéshez a PowerShot SX120 IS rendelkezik a Témafelismerő technológiát alkalmazó Intelligens automata és Könnyű felvételi módokkal. A fényképezőgép elemzi a jelenetben szereplő személyeket, a téma távolságokat, fényerőt és színeket, majd automatikusan kiválasztja a 18 gyári beállításból a legmegfelelőbbet az optimális eredmények eléréséhez. Ezzel a felhasználónak csak a kompozícióra kell figyelnie, a részletes beállításokat a fényképezőgép elvégzi.

A felvételek ellenőrzése és megtekintése is igen egyszerű a nagy fényerejű, 3,0″-os, nagy betekintési szögű LCD-nek köszönhetően.

A tapasztaltabb felhasználók számára részletes beállítási lehetőségek állnak rendelkezésre az olyan felvételi módokban, mint a Blende-előválasztás és a Záridő-előválasztás. Teljes manuális mód is rendelkezésre áll azok számára, akik szeretnének kísérletezni a beállításokkal.

A fényképezőgép VGA videofelvételeket is készít hanggal, ezért a felhasználó a fényképek mellett mozgóképek formájában is rögzítheti az eseményeket.

Tökéletes portrék Arcfelismerés technológiával
A PowerShot SX120 IS is tartalmazza a legújabb DIGIC 4 Arcfelismerő technológiát, amely akár 35 arcot is érzékel a jelenetben, és az élességet és az expozíciós beállításokat ezekre optimalizálja a megfelelő felvétel elkészítése érdekében. A technológia használja az Automatikus vörösszem-korrekciót, az Arcfelismerés AF/AE/FE funkciót és az Arcra induló önkioldót. Ez utóbbi megoldás nagyszerűen használható csoportfelvételek és önarcképek készítésénél, amikor a fényképezőgép addig vár az exponálással, amíg egy újabb arc is megjelenik a képen. Az arcokat akkor is felismeri, ha szögben helyezkednek el a géphez képest, így az élesség és az expozíció akkor is helyes lesz, ha a személy nem néz közvetlenül a fényképezőgépbe. Az Arckiválasztás és követés funkció lehetővé teszi egy arc kijelölését a felvétel fő témájának. A fényképezőgép ezután követi az arcot, ha mozog a képen belül, ez kiválóan alkalmazható például csoportfelvételeknél egy adott személy kiemelésére.

A PowerShot SX120 IS fényképezőgéppel bármilyen tudású felhasználó kiváló felvételeket készíthet, használata a bonyolult funkciók mellett is egyszerű.