Canon PowerShot G11

0

A Canon több új modellel együtt bejelentette a PowetShot G10 utódát, a G11-et.

A Canon PowerShot G11 – elődjének 14,7 Mpixeles CCD-jével szemben – 10 Mpixeles, nagy érzékenységű, 1/1,7″ típusú CCD-vel és 5×-ös zoomátfogású objektívvel érkezik a boltok polcaira. A használható gyújtótávolság kisfilmes értékre átváltva 28-140 mm. Az érzékenységet ISO80 és ISO3200 közé állíthatjuk.

Jó hír, hogy a könnyebb fotózás érdekében visszahozták a kihajtható kijelzőt. A PowerShot G11-re 2,8″-os LCD került, mely 461 ezer pontból áll.
A gép természetesen támogatja a RAW formátumú fotózást, és szinte minden paramétere kézileg is módosítható.

Sorozat módban maximum 1,1 kép/mp-es sebességet érhetünk el. Videót VGA felbontásban rögzíthetünk a G11-gyel, maximum 1 óráig (illetve 4 GB-ig).

A Canon PowerShot G11 főbb jellemzői:

  • CCD: 10 Mpixel, 1/1,7″
  • ISO80-1600 érzékenység, 2 Mpixelen ISO3200
    ISO80-3200 érzékenység, 2,5 Mpixelen kevés fény módban max. ISO12800
  • Objektív: 5x-ös zoomátfogás, 28-140 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-4,5 fényerő, 1 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső
  • fém burkolat
  • LCD: 2,8″ 461e pixel, kihajtható, elforgatható
  • 640×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 4 GB-ig
  • 9 pontos AiAF FlexiZone automatikus élességállítás, kézi élességállítás
  • SD/SDHC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (390 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A Canon legújabb digitális kompakt fényképezőgépe – a Kettős zajcsökkentési rendszerrel ellátott PowerShot G11

London, Egyesült Királyság, 2009. augusztus 19.: A Canon a mai napon jelentette be az új PowerShot G11 digitális kompakt fényképezőgépnek, a többszörös díjnyertes PowerShot G10 utódjának forgalomba hozatalát.

A PowerShot G11 újdonságai között található a nagyfelbontású, kihajtható LCD képernyő és a továbbfejlesztett zajcsökkentési funkció. A Canon új Kettős zajcsökkentési rendszere a nagy érzékenységű, 10.0 megapixeles képérzékelőt és a továbbfejlesztett DIGIC 4 képfeldolgozó processzort használja a képzaj nagymértékű csökkentésére és a képminőség javítására. A Kettős zajcsökkentési rendszer lehetővé teszi a teljes felbontású képek készítését – akár ISO 3200 érzékenységgel – kevés fényben is. Ezzel a korábbinál is könnyebbé vált a kiváló minőségű fényképek készítése gyenge megvilágításban, vagy akár éjszaka. A mozgás okozta elmosódás is jelentősen csökkenthető.

Rugalmas felvételkészítési lehetőségek a kihajtható LCD-vel
A PowerShot G11 már az új, kihajtható, 2,8″-os PureColor II VA LCD-vel rendelkezik – amelyet közvetlenül a vásárlói visszajelzések alapján terveztek. A kihajtható képernyőnek köszönhetően a PowerShot G11 minden felvételkészítési helyzetben ideálisan alkalmazható, például sajtófotózáskor, ahol az optikai kereső használata nem mindig előnyös. A változtatható betekintési szögű képernyő tökéletesen használható kreatív és makró felvételkészítéshez, a felbontása 461000 képpont, és természetes színekkel jeleníti meg a képet megfelelő részletességgel, a felvételkészítés előtt és után.

A felső kategóriás Canon objektív tökéletes minőségű képet ad, 5-szörös nagy-látószögű (28 mm) zoommal és optikai képstabilizátorral rendelkezik. Ezzel lehetségessé válik a kézben tartott fényképezőgéppel a felvételkészítés akár 4 lépéssel hosszabb záridők alkalmazása mellett is, szemben a hagyományos modellek esetén – és ezzel sötétben vagy kisebb ISO érzékenységgel is kiváló fényképek készíthetők.

DIGIC 4 – továbbfejlesztett, javított és bővített funkciókkal
A professzionális fotósok és az amatőrök is kihasználhatják a DIGIC 4 képfeldolgozó technológiájának továbbfejlesztett funkcióit a PowerShot G11 fényképezőgéppel.

Az új funkciók egyike az Intelligens kontraszt-korrekciós (i-Contrast) technológia, amely optimalizálja a képek dinamika tartományát, ezzel segít elkerülni a túlexponált részeket, a sötét területek részletgazdagságának megtartása mellett. Az i-Contrast ideálisan használható kevés fényben, ahol a jelenet sötét és világos részei között jelentős az eltérés, például kültéri portréfelvételek esetén. Az új Kevés fénymód használatával alacsony zajszint érhető el kisebb felbontásban, nagyobb ISO tartományban – a beltéri és kevés fényben történő fényképezéshez ideális módban a felhasználó 2,5 megapixeles képeket készíthet akár 12800-as ISO érzékenységgel és 2,4 kép/mp-es sebességgel.

A PowerShot G11 tartalmaz egy beépített 3-lépéses neutrális (ND) szűrőt, a fehér-egyensúly pedig finom-hangolható, így pontosabban visszaadhatók a természetes és mesterséges fény változásai, például a különböző izzólámpás megvilágítások eltérő színtónusai. A fényképezőgépen történő finomhangolások elvégzésével jelentős idő takarítható meg az utómunkák végzésénél, és ezzel több idő fordítható a kreatív munkára.

Intelligens Automata mód – most még intelligensebb
A DIGIC 4 rendelkezik az Intelligens Automata móddal is a Témafelismerő technológiával. A PowerShot G11 automatikusan elemzi a jelenetet és összehasonlítja 22 téma típussal, az optimális beállítás alkalmazásához. Ez kiváló lehetőséget biztosít azoknak, akik nem kívánnak a beállításokkal vesződni, csak fókuszálni és exponálni szeretnének. Az Intelligens Automata mód érzékeli az emberek mozgását is a képen, és aktiválja a Szervo AF/AE funkciót, amellyel az élességet és az expozíciót az adott alanyra rögzíti. A felhasználó rendelkezésére áll a Gyors felvétel mód is, amelynél az optikai kereső használható az élességállításra és a kompozícióra az exponálás késésének csökkentése érdekében.

Nagyszerű funkciók profi felvételek készítéséhez
A PowerShot G11 a funkciók és tartozékok kivételesen széles választékát nyújtja a profik és az amatőrök számára a felvétel-készítési lehetőségek nagymértékű bővítéséhez. A digitális fényképezőgép képes RAW formátumú képek rögzítésére, valamint kompatibilis a Canon Digital Photo Professional (DPP) szoftverével, így a fényképek tökéletesen beilleszthetők a fotós munkafolyamatokba.

A PowerShot G11 fényképezőgéphez a Canon tartozékok széles választéka használható, többek között: Speedlite 270EX, 430EX II és 580EX II vakuk; Macro Twin Lite MT-24EX és Macro Ring Lite MR-14EX vakuk bővített felvétel-készítési opciókkal; ST-E2 Speedlite jeladó, Speedlite rögzítőbilincs és RS-60E3 távkioldó. Víz alatti fényképezéshez a PowerShot G11-hez kiválóan használható a különleges WP-DC34 vízhatlan tok, amely 40 m mélységig biztosítja a fényképezőgép víz alatti védelmét és teljes funkcionalitását. A PowerShot G11 rendelkezik HDMI porttal is, amelynek segítségével a felhasználó megoszthatja felvételeit barátaival és családtagjaival egy kompatibilis TV-n vagy képernyőn az opcionális HDMI kábel használatával.