Canon ultrakompaktok: Digital IXUS 120 IS és IXUS 200 IS

0

A Canon nem hagyta érintetlenül az ultrakompakt masinák kategóriáját sem, s rögtön két új modellt is útjára bocsátott Digital IXUS családnév alatt.

Canon Digital IXUS 120 IS

Canon Digital IXUS 120 IS

A Canon Digital IXUS 120 IS és IXUS 200 IS egyaránt 1/2,3″ típusú 12,1 Mpixeles CCD-vel dolgozik. Különbség köztük főként az objektívben és az LCD méretében található.

Canon Digital IXUS 120 IS

Canon Digital IXUS 120 IS

Canon Digital IXUS 120 IS

Canon Digital IXUS 120 IS

Míg az IXUS 120 IS stabilizált, 28-112 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú 4×-es zoomobjektívet és 2,7″-os 230 ezer szubpixeles LCD-t kapott, az IXUS 200 IS 5×-ös zoomos, stabilizált, 24-120 mm-nek megfelelő optikával és 3″-os, 230 ezer szubpixeles érintésérzékeny LCD-vel büszkélkedhet.
Mindkét gép képes HD filmek rögzítésére, 30 kép/mp frissítéssel. A videók H.264 tömörítéssel kerülnek a kártyára, maximális felbontásnál 10 perc időtartamban (VGA méretben 1 órás időtartamban).

Canon Digital IXUS 200 IS

Canon Digital IXUS 200 IS

Canon Digital IXUS 200 IS

Canon Digital IXUS 200 IS

Az érzékenységet ISO80 és ISO1600 közé állíthatjuk, de használhatunk ISO3200 érzékenységű témamódot is. Az IXUS 200 IS ún. Touch Focus élességállítási módot is kínál, amely a 3″-os érintőképernyőn megjelenített kép megérintett pontjára állítja az élességet.

Canon Digital IXUS 120 IS

Canon Digital IXUS 200 IS

A Canon Digital IXUS 120 IS és 200 IS főbb jellemzői:

  • CCD: 12 Mpixel, 1/2,3″
  • ISO80-1600 érzékenység, témamódban 2 Mpixelen ISO3200 is
  • Objektív:
    • IXUS 120 IS: 4x-es zoomátfogás, 28-112 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-5,8 fényerő, 3 cm makró közelpont
    • IXUS 200 IS: 5x-ös zoomátfogás, 24-120 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-5,8 fényerő, 5 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • LCD:
    • IXUS 120 IS: 2,7″, 230e pixel
    • IXUS 200 IS: 3″, 230e pixel, széles formátumú, érintésérzékeny
  • 1280×720 pixeles HD videórögzítés (30 kép/mp) max. 10 percig
  • 9 pontos AiAF FlexiZone automatikus élességállítás, IXUS 200 IS-nél Touch AF (LCD érintésére), nincs kézi élességállítás
  • SD/SDHC kártyahely
  • Lítium-ion akkumulátor (IXUS 120 IS: 220 kép, IXUS 200 IS: 240 kép egy feltöltéssel)
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

A részletes specifikációkat adatlapjaink tartalmazzák, melyek linkjei hírünk alatt találhatók.

Sajtóközlemény:

Megérinthető elegancia és minőség – a Canon első érintőképernyős és a legvékonyabb nagy-látószögű Digital IXUS modelljei

London, Egyesült Királyság, 2009. augusztus 19.: A Canon a mai napon jelentette be két új Digital IXUS fényképezőgép megjelenését, amelyek a korábbiaknál is magasabb szintű eleganciát, előkelő stílust és technikai tudást kölcsönöznek a Digital IXUS termékcsaládnak.

A Digital IXUS 200 IS az első gép, amely a meggyőző 24 mm-es ultra nagy-látószögű 5-szörös zoom objektív mellett egy 3 colos PureColor II Touch érintőképernyőt tartalmaz. Az új Digital IXUS 120 IS modell az eddigi legvékonyabb nagy-látószögű Digital IXUS fényképezőgép – a 28 mm-es nagy-látószögű 4x zoom objektívje egy elegáns vázban helyezkedik el.

Digital IXUS 200 IS: A megérinthető ultra nagy-látószögű technológia
A Digital IXUS 200 IS fényképezőgéppel könnyebb a lélegzetelállító képek készítése, mint valaha. A 24 mm-es ultra nagy-látószögű 5x zoom objektívvel, és az optikai képstabilizátorral a széles tájképek vagy közeli csoportképek készítése csak egy gombnyomás. A képminőséget a 12,1 megapixeles képérzékelő és a gyors, intelligens DIGIC 4 processzor biztosítja, amely kiváló minőségű, természetes színvisszaadású képet állít elő.

A Digital IXUS 200 IS egy meggyőző megjelenésű 3.0 colos PureColor II Touch érintőképernyőt tartalmaz. Az érintőképernyős technológia a hagyományos vezérlőgombokkal együttműködve megkönnyíti a fényképezőgép használatát, intuitív felhasználói élményt biztosít, és lehetővé teszi egy sor vezérlőelem érintésre történő elérését. Az Érintés AF funkcióval például a képernyő érintésével jelölhetők ki tárgyak vagy személyek a képen, amelyeket azután a fényképezőgép követ és automatikusan hozzájuk igazítja az élességet – ezzel is segítve a tökéletes képek készítését.

A nagyméretű, jól látható ikonokkal könnyen és gyorsan kiválaszthatók a fényképezési és vaku módok, míg a függőleges állású exponáló funkcióval a felhasználó egyszerűen a képernyő megérintésével exponálhat. Az Érintési műveletek funkcióval a felhasználó egyes mozdulatokat gyakran használt funkciókhoz rendelhet, ilyen például a képek címkézése, törlése, elforgatása vagy védelme. A képek böngészése könnyebb, mint valaha: elég az ujját végighúznia a képernyőn, és a fényképezőgép a mozdulat sebességének megfelelő sebességgel fogja váltogatni a képeket. A Digital IXUS 200 IS fényképezőgépen a fotók megtekintését segíti az Aktív képernyő is, amelynek használatakor a fényképezőgép mozgatásával és megdöntésével lehet lapozni a képek között, és indítható el a videolejátszás.

A legmodernebb, mégis könnyen használható funkciókkal rendelkező Digital IXUS 200 IS hihetetlenül elegáns megjelenésű, fém váza karcsú, és négyféle színben kapható: kék, arany, lila és ezüst.

Digital IXUS 120 IS – ultra vékony, intelligens és elegáns
A Digital IXUS 200 IS mellett megjelent a vadonatúj Digital IXUS 120 IS fényképezőgép is, amely az eddigi legvékonyabb nagy-látószögű Digital IXUS modell. A vékony váz ellenére a fényképezőgép meggyőzően nagy-látószögű (28 mm-es) 4x optikai zoom objektívet, 12,1 megapixeles képérzékelőt és DIGIC 4 processzort tartalmaz.

A Digital IXUS 120 IS kijelzője egy 2,7 colos PureColor LCD II. A nagy fényerejű és tiszta képet adó kijelző több szögből is látható, így a kompozíció és a felvételek lejátszása könnyű és egyszerű. A PureColor LCD II kijelző ujjlenyomat- és karcálló védelemmel rendelkezik.

A Digital IXUS 120 IS fényképezőgéppel egyszerűen készíthetők nagyszerű fotók. Az optikai képstabilizátor csökkenti a fényképezőgép bemozdulása által okozott képelmosódás kialakulásának esélyét; így a felhasználó teljes nagyítás mellett fotózhat, akár éjszaka is, állvány használata nélkül. Az ISO Automatikus mód és a Mozgásérzékelő technológia szintén segítenek az elmosódásmentes fényképek készítésében azzal, hogy az ISO érzékenységet a mozgások kompenzálására módosítják, így a mozgó témák is kiválóan fényképezhetőkké válnak.

A Digital IXUS 120 IS vékony, nagy-látószögű váza könnyen elfér egy zsebben vagy kézitáskában, és négyféle, fekete, kék, barna és ezüst színben kapható, így a megjelenés is hangsúlyozza a belül található modern technológiát.

HD videók készítése
Mindkét fényképezőgép képes a szélesvásznú, nagyfelbontású HD videók rögzítésére 720p felbontással. A videók könnyen megoszthatók családtagokkal és barátokkal, ha a fényképezőgépet kompatibilis HD képernyőhöz csatlakoztatja a HDMI mini porton keresztül.

Automatikus működés, könnyű használat
A nagyszerű fényképek készítésének megkönnyítésére a Digital IXUS 200 IS és a Digital IXUS 120 IS is rendelkezik az Intelligens Automata móddal és a Témafelismerő technológiával. Ez automatikusan felismeri az arcokat, a távolságokat, a mozgást, a színeket és a fényerőt a képen, és a 22 gyári beállítás közül kiválasztja az optimálisat. Az Intelligens Automata technológiát segíti a Szervo AE/AF funkció, amely követi a mozgást a képen, és utána állítja az élességet és az expozíciót a tökéletes kép elkészítéséhez.

A 12,1 megapixeles képérzékelővel a kép minden apró részlete rögzíthető, és így mindkét fényképezőgéppel olyan fotók készíthetők, amelyekből nagyméretű képek nyomtathatók, illetve a felbontás romlása nélkül kinagyíthatók és kivághatók belőlük kisebb részletek.

A két gép felhasználói felülete tartalmazza a Súgó és tippek funkciót. A funkciók rövid leírásával ez a funkció segíti a fényképezőgép kezelését, és bátorítja a felhasználót a különböző funkciók felfedezésére.

Tökéletes portrék: Arcfelismerés technológiák
A Digital IXUS 200 IS és a Digital IXUS 120 IS is egy sor Arcfelismerés technológiát alkalmaz a tökéletes családi vagy társasági fotók készítéséhez. Az Arcfelismerés WB úgy állítja be a fehéregyensúlyt, hogy a természetes bőrszín biztosított legyen szokatlan megvilágítási környezetben is, míg az Arcfelismerés AF/AE/FE/WB funkciók biztosítják a témának a megfelelő élességet és expozíciót. Mindkét gépen elérhető az Arcra induló önkioldó is, amely kiválóan használható önarckép vagy csoportkép készítésénél. Használatakor a gép csak egy extra arcnak a képen történő megjelenése után indítja a két másodperces számlálót. Mindkét modellen megtalálható az i-Contrast is, amely automatikusan kezeli a nehezebb megvilágítási helyzeteket, és megakadályozza a túlexponált területek megjelenését, a sötétebb területek részletgazdagságának megőrzése mellett. Ez a funkció sokat segíthet nehezebb fényképezési helyzetekben, például hátulról megvilágított téma esetén napsütéses időben.
Az új technológiákat alkalmazó, könnyen használható és elegáns megjelenésű Digital IXUS 200 IS és Digital IXUS 120 IS fényképezőgépekkel kiváló minőségű felvételek készíthetők bármilyen helyzetben.

Kiegészítő információk – Digital IXUS 200 IS és Digital IXUS 120 IS

Nyomtatás
A Digital IXUS 200 IS és Digital IXUS 120 IS nyomtatási menüvel rendelkezik, mellyel a nyomtatási funkciók könnyen elérhetők. A PictBridge funkció segítségével PC nélkül is nyomtathat olyan nyomtatóra, mely megfelel ennek a szabványnak. A fényképezőgépek felismerik a DPOF fájlokat, és nyomtatóhoz való csatlakozáskor átváltanak a nyomtatási előrendelés képernyőre.

Nyelvek
Mindkét modell 26 nyelvű felhasználói felülettel rendelkezik: Angol, Arab, Cseh, Dán, Farsi, Finn, Francia, Görög, Holland, Japán, Kínai (egyszerűsített), Kínai (hagyományos), Koreai, Lengyel, Magyar, Német, Norvég, Olasz, Orosz, Portugál, Román, Spanyol, Svéd, Thai, Török, Ukrán

A használható memóriakártyák
Az SD, SDHC és MMC memóriakártyákon kívül mindkét modell támogatja az MMCplus és HC MMCplus kártyák használatát is.

Szoftver és a CANON iMAGE GATEWAY
A Digital IXUS 200 IS és a Digital IXUS 120 IS fényképezőgépekhez a következő Canon szoftvereket mellékelik:
– ZoomBrowser EX 6.4 (Windows), ImageBrowser 6.4 (Macintosh): képek, filmek rendezésére és szerkesztésére, diavetítésre és digitális fotóalbumok létrehozására.
– PhotoStitch 3.1 (Windows), PhotoStitch 3.2 (Mac): panorámaképek létrehozására több képből.

A csomagban lévő szoftver Windows Vista (SP1 és SP2 is) / XP SP2-3 és Macintosh OS X v10.4-10.5 kompatibilis.A fényképezőgép képes a meghajtó nélküli átvitelre PTP-vel Windows XP és Macintosh OS X esetén, és MTP-vel videók és képek átvitelére Windows Vista rendszerbe.

Mindkét modell vásárlói ingyenes tagságra jogosultak a CANON iMAGE GATEWAY internetes fotómegosztó szolgáltatásban. A felhasználók élvezhetik az új funkciók nyújtotta lehetőségeket, például az októberben 2GB-ra bővített tárolókapacitást, amelynek hála több száz kiváló minőségű felvétel tölthető fel a webhelyre. Az online fotóalbumok mostantól mobiltelefonon is megtekinthetők az új mobiltelefonos böngésző funkció segítségével.