Canon XEED SX800 projektor

0

A Canon a CES-en bemutatott XEED SX800 projektorral szeretne belépni a nagy felbontású vetítők piacára. Az LCOS technológiát használó projektor 3000 lumen fényerejű és 900:1 kontrasztarányt biztosít. Maximális felbontása 1400 x 105 pixel (SXGA+).

Kiváló képminőségét többek között a harmadik generációját taposó AISYS optikai rendszernek és a legújabb fejlesztésű Canon 1,5x zoom objektívnek köszönheti, amely egyben kényelmesebb elhelyezést is biztosít. Az objektív Tilt funkcióval is rendelkezik, így magasabbról is trapéz korrekció nélkül élvezhető a helyes geometriájú vetített kép.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Canon bemutatta legújabb SXGA+ projektorát

Amstelveen, Hollandia, 2009. január 9. A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta új XEED SX800 modelljét, amellyel belép a nagyfelbontású kivetítők piacára. A belépő szintű, nagyteljesítményű SXGA+ projektor kedvező áron kínálja a nagyfelbontású képek kivetítését. A Canon három kulcsfontosságú technológiájának – az új LCOS paneleknek, a Canon AISYS optikai rendszernek, valamint az újonnan bevezetett Canon 1.5x zoom vetítő objektívnek – köszönhetően a képminőség, a teljesítmény és a tartósság az új modellek legjellemzőbb tulajdonsága.

Az SX800 ideális a részletes prezentációk – például műszaki rajzok, aprólékos műalkotások vagy nagyfelbontású (HD) filmek – bemutatására, mivel meglepő tisztasággal és pontossággal vetít kiváló, nagyfelbontású (1400×1050 képpontos) SXGA+ képet. A lámpa 3000 lumen fényerőt biztosít, az élén színek és a természetes, valósághű képek vetítése pedig a 900:1 kontrasztaránynak köszönhető.

“Szeretnénk mindenki számára elérhetővé tenni az SXGA+ projektorokat. A hagyományos XGA kivetítőkkel szemben a képminőség és élesség tekintetében egyértelműek az előnyök. A nagyfelbontású képet adó számítógépek korában az SXGA+ projektor nem luxuscikk többé, hanem használati eszköz. Legújabb termékünk ráadásul igen kedvező áron érhető el” – mondta Alan Dempster, a Canon Europe európai termékspecialistája.

Kiváló képalkotás

A három 0.55”-os LCOS (szilíciumra épített folyadékkristályos) panelnek köszönhetően egyszerre érhető el a kiváló képminőség és az SXGA+ felbontás. Az LCOS paneleken a képpontok között nincs hézag, amely a hagyományos LCD esetén a „rácseffektust” okozza. Ellentétben az egy áramkörös DLP technológiát alkalmazó termékeknél előforduló „szivárvány effektussal”, a folyamatos színátmenetek is biztosítottak. A projektor a képet tökéletes élességgel, tisztasággal és színhűséggel vetíti.

Modern műszaki megoldások

A harmadik generációs AISYS technológia optimalizálja az LCOS panelek, a zoom objektív és a 230 W-os lámpa teljesítményét. A lencsék új elrendezésének köszönhetően a fényforrás fényével egyenletesebb megvilágítás érhető el. Az AISYS növeli a sugárzó és a spektroszkópikus hatásfokot, amely így kiváló színvisszaadást és a nagyobb fényerőt eredményez.

Kiváló optika

Az SX800 a Canon 1.5x zoom vetítő objektívjével és a 0.55”-os reflektív LCD (LCOS) panelekkel rendelkezik. A lencsehibák korrigálásával és a felbontás javításával a vetítő-objektív maximális mértékben csökkenti a vetített kép torzítását, amely így tökéletes geometriájú. Az objektív offszetje 10:0, és a vetített kép alsó élét az optikai tengelyre helyezi, ezért szükségtelen a projektor megdöntése, és így a trapézkorrekció is.

Könnyű beállítások

Az utazó felhasználók kényelmének érdekében az SX800 rendelkezik egy Automatikus beállítás funkcióval is. Abban az esetben, ha a projektort mégis meg kell dönteni, az Automatikus trapézkorrekció gombnyomásra tökéletes négyzetes képet hoz létre. Az Automatikus bemenetválasztás megkeresi a bemenő jelet, és engedélyezi a kívánt csatlakozó használatát.

Stílusos kialakítás

Elegáns fehér burkolatával az SX800 tökéletesen illeszkedik bármilyen környezetbe, akár plafonra történő rögzítés esetén is. A plafonrögzítő bilincs lehetővé teszi a leszerelés nélküli könnyű és gyors lámpacserét is, mivel a projektor biztonságosan leengedhető az egyik oldalon.

Az SX800 kedvező árának köszönhetően az elegáns stílust és a nagyfelbontású képet egyre több vásárló engedheti meg magának.

Az SX800 legfontosabb jellemzői:

  • Canon 0.55”-os reflektív LCD (LCOS) panelek
  • Harmadik generációs AISYS optikai rendszer
  • 3000 lumen fényerő
  • 900:1 kontrasztarány
  • 1.5x zoom objektív
  • Automatikus trapézkorrekció és Automatikus bemenetválasztás
  • Új plafonrögzítés könnyű lámpacserével
  • Elegáns kialakítás