Sanyo Xacti DMX-HD2000, CA9, CG10, FH11 és WH1

0

A Sanyo megújítja évek óta forgalmazott Xacti hibrid kamera/fényképezőgépeit, melyek legfőbb tulajdonságai között ezúttal a HD minőségű videó és a vízállóság szerepel. Ebben a kategóriában így egyedülállónak számítanak e modellek.

Sanyo Xacti DMX-HD2000

A gyártónál már hagyományos, „pisztolymarkolatú” fényképezőgép/kamera, mely Full HD, vagyis 1920 x 1080p videofelvételre képes. A normál felvételi sebesség mellett választhatunk 240 és 600 kocka/mp-es gyors, illetve 1/4 és 1/10 sebességű lassú felvételt is. A gyártó leírása alapján ez a gép rendelkezik a leghosszabb felvételi idővel, mely 135 perc. A HD2000-be teljesen megújult képfeldolgozó rendszer került és akkumulátor élettartama is hosszabb az elődjénél.

Ha fényképezőgépként használjuk 8 megapixeles állóképek készíthetők, de interpolációs algoritmusa révén 12 megapixeles fotók is kinyerhetők a készülékből. Sorozatban 6 kép/mp sebességre képes 8 megapixelen, 9 kép erejéig, de elérhető a 12 kép/mp sebesség is, ha 4 megapixelen használjuk.

A készülék 16x-os Advanced zoom szolgáltatással rendelkezik, mely kisfilmes értéken 44-710 mm-nek megfelelő látószöget kínál.

Akkumulátort és külön dokkolóegységet is kapunk hozzá. Memóriáját SD, vagy SDHC kártyákkal bővíthetjük.

A Sanyo Xacti DMX-HD200 február elején kerül a boltokba pezsgő arany és fekete színben.

Sanyo Xacti DMX-FH11

Képességeiben megegyezik a HD2000 modellel, de teljesen más külső kialakítású kameráról van szó, melyhez 8 GB belső memória jár (32 GB-ig bővíthető SDHC kártyával), a külső dokkolóegység viszont nem része a csomagnak.

A Sanyo Xacti DMX-FH11 csak fekete színben lesz kapható, 2009 április végétől.

Sanyo Xacti DMX-HD2000

Sanyo Xacti DMX-FH11

Sanyo Xacti DMX-CA9

A bevezetőben említett vízállóság a CA9 egyik fő ismérve, melynek köszönhetően ez a világ első HD (1280 x 720p) felbontású, vízálló videokamerája. Szigetelt fémváza 1,5 méter mélységig biztosít kellő védelmet a víz ellen, amely nem igazán a búvárkodás, inkább síelés, vagy esőben fotózás/videózás során lehet hasznos.

Állókép felbontása 9 megapixel, mely természetesen a víz alatt, vagy videózás közben is használható. A készülékben Ant-Shake remegés korrekció és Arcfelismerő szolgáltatás található.

A fekete, piros és zöld színben megjelenő Sanyo Xacti DMX-CA9 forgalmazásának kezdete 2009 március közepe.

Sanyo Xacti DMX-WH1

Az előzőhöz hasonló képességű, de hagyományos videokamera külsejű modell. Videofelvétel közben szintén HD minőségben dolgozhatunk, és vízálló vázat kapunk, amely itt 3 méter mélységig használható.

A WH1 optikai zoomátfogása 30x-os, felvételi ideje pedig 200 perc. A készülék szintén március közepén kerül forgalomba fehér és sárga színváltozatban.

Sanyo Xacti DMX-CA9

Sanyo Xacti DMX-WH1

Sanyo Xacti DMX-CG10

Sanyo Xacti DMX-CG10

A Sanyo kompakt HD modelljeinek legújabbja a CG10, mely piacvezető, 10 megapixeles állókép (interpolálva 12 megapixel) felbontással és HD minőségű, 1280 x 720 képpontos videofelvételi képességgel rendelkezik. A videók MPEG-4 AVC/H.264 kódolással kerülnek rögzítésre.

A kisméretű vázba szerelt kamera mindössze 171 grammot nyom, mely a korábbi modellhez képest 10%-al könnyebb és 2,5%-al kisebb. A gépet kézremegés korrekcióval és arcfelismeréssel is ellátták, melyek mozgó- és állóképe felvétel közben is használhatók. Extra szolgáltatása az úgynevezett 3D DNR digitális zajszűrés, mely tisztább, zajmentesebb videókat eredményez.

Oldalán egy – a méretéhez képest nagy – 3”-os, 230 000 képpontos, széles képernyős LCD kijelző található.

Az üzletekben fekete, rózsaszín és kék színben találkozhatunk majd a DMX- CG10-el. Forgalmazása február végén kezdődik.