Canon Pixma MX860 nyomtató

0

A most bejelentett Canon Pixma MX860 minden szolgáltatással rendelkezik, amelyre a egy komolyabb multifunkciós nyomtatónak szüksége lehet. Az 1 pl-es cseppmérettel és 9600 dpi felbontással dolgozó printer, fekete-fehérben és színesben másol, lapolvas, faxol, de Ethernet porttal és Wi-Fi kommunikációval is felszerelték. A tintasugaras nyomtató 5 alapszínt tartalmaz, melyek külön cserélhetők és hosszú élettartamú nyomatokat adó ChromaLife+ tintákkal töltöttek. A készülékre egy 6,2 cm-es LCD kijelző is került.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Kiváló otthoni és irodai készülék: a Canon új Wi-Fi kompatibilis multifunkciós készüléke

Hollandia, Amstelveen, 2009. február 18.: A Canon a mai nappal bővíti PIXMA termékválasztékát egy új, hálózathoz kapcsolható irodai multifunkciós készülékkel. A PIXMA MX850 és a PIXMA MX700 készülékek utódja a PIXMA MX860, amely a Canon modern nyomtatóművével, automatikus duplex lapolvasási és másolási funkciókkal, nagysebességű, 35 lapos dokumentumadagolóval, és Super G3 faxszal rendelkezik. A Wi-Fi és Ethernet csatlakozás segítségével egyszerre több felhasználó is élvezheti a PIXMA MX860 kiváló képalkotását, és használhatja irodai funkcióit.

Nagy termelékenység

A nagy sebességű, automatikus duplex dokumentumadagolónak köszönhetően a PIXMA MX860 egymás utáni kétoldalas dokumentumokat is képes beolvasni, illetve másolni. A beépített duplex egységgel lehetséges nyomtatni vagy másolni a papír mindkét oldalára, míg a kétutas lapadagolási lehetőséggel sima és fejléces papír egyszerre is betölthető.

A PIXMA MX860 még tovább bővíti a termelékenységet: a 2400 dpi felbontású CIS lapolvasóval gyorsan és kiváló minőségben lehet fotókat és dokumentumokat beolvasni. A beolvasási funkciók között megtalálható a Push-scan, amellyel a beolvasott dokumentum a hálózat tetszőleges számítógépére elküldhető, és a Beolvasás PDF-be, amellyel a beolvasott szöveges anyag kereshető PDF dokumentummá alakítható.

A Canon készülékek az eredetihez hű másolatokat készítenek a precíziós színleképzés alkalmazásával. A másolási és egyéb funkciókhoz szinte azonnali hozzáférést biztosít a Gyorsindítás technológia, amellyel a PIXMA MX860 bekapcsolás után másodpercek alatt üzemkész állapotba kerül.

Újratervezett formák

A PIXMA MX860 elegáns új formákat kapott a tervezés során. Az automatikus lapadagoló és a vezérlőpanel beépült a fedélbe, és így a funkciók bármikor, egyszerűen és azonnal elérhetők.

Super G3 fax és hálózati kapcsolat

A PIXMA MX860 önálló faxként, de számítógéphez csatlakoztatva is használható, és 33,6 kbps sebességgel küldi el a mono és színes dokumentumokat. A 35 lapos dokumentumadagolóval több oldal is könnyedén elküldhető egymás után. A felhasználó alkalmazhat egygombos gyorstárcsázást, küldhet dokumentumot egyszerre több címzettnek is körözvényadás segítségével, és használhatja a modern biztonsági funkciókat is.

A PIXMA MX860 kiválóan integrálható az otthoni és irodai hálózatba, a beépített Ethernet-csatolóval (vezetékes LAN), vagy Wi-Fi alkalmazásával. Így egyszerre több felhasználó is hozzáférhet a faxolási, nyomtatási, másolási és lapolvasási funkciókhoz.

Kiváló minőségű nyomtatás

A kiváló nyomtatási minőség a Canon FINE nyomtatófejének köszönhető, amely igen gyors is. A dokumentumnyomtatási sebességek az ISO/IEC 24734 ESAT szerint 8,4 ipm (mono) és 5,6 ipm (színes), míg egy fotólabor-minőségű, 10×15 cm-es szegély nélküli fotót kb. 41 másodperc alatt nyomtat ki. Az 1 pl-es tintacseppek 9600 dpi sűrűségben történő elhelyezésével szemcsementes és árnyalatokban gazdag fotónyomatok hozhatók létre. A Canon bővített ChromaLife100+ rendszere több mint 300 év1 élettartamú fotókat eredményez.

A fotók kiváló színvisszaadásához és a kontúros, éles szövegek nyomtatásához a PIXMA MX860 öt színenként cserélhető tintapatront használ: a festék és pigment alapú fekete tinták biztosítják a dokumentumok és a fotók tökéletes nyomtatását is. A külön tintatartályok csökkentik a hulladékképződést is: csak a kifogyott színt kell cserélni.

Könnyű képkezelés

A PIXMA MX860 készülékhez a Canon intuitív szoftvereket mellékel, amelyek megkönnyítik az üzlettel kapcsolatos műveleteket és a fotónyomtatás optimalizálását. Az MP Navigator EX programmal a dokumentumok beolvashatók és tárolhatók, a szövegek felismerhetők az optikai karakterfelismerő funkcióval (OCR), és a PDF készítés során fájlok jelszóval is védhetők. Az Automatikus lapolvasási módban a készülék felismeri az eredeti dokumentum típusát, és az optimalizált beállítások egy gombnyomással tárolhatók.

A Canon Easy-PhotoPrint EX szoftverével fotók nyomtathatók, Automatikus vörösszem-korrekcióval és Automatikus fotójavítással. A fotók kinyomtathatók közvetlenül PictBridge-kompatibilis digitális fényképezőgépről, és a legtöbb memóriakártyáról2 is a beépített kártyafoglalatok segítségével. A 6,2 cm-es színes TFT kijelzőn a nyomtatás előtt a képek meg is tekinthetők.

“A hálózattal rendelkező kisebb és otthoni irodák számára a PIXMA MX860 kiváló megoldást nyújt,” mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging, Europe vezetője. “Nincs még egy irodai multifunkciós készülék, amely ilyen kiváló képminőséget nyújtana hálózati funkciókkal együtt egy egységen belül.”

Főbb jellemzők:

  • Otthoni irodai tintasugaras multifunkciós készülék: Gyors nyomtató, 2400dpi lapolvasó, másoló, és Super G3 Fax
  • Wi-Fi és Ethernet-kapcsolat
  • Lézernyomtatóhoz hasonló sebességek – 8,4 ipm (mono) és 5,6 ipm (színes)
  • 35 lapos duplex dokumentumadagoló
  • Automatikus kétoldalas nyomtatás és másolás 2 utas papíradagolási lehetőséggel
  • 5 színenként cserélhető tintapatron, költségcsökkentés és hulladék minimalizálása
  • 9600 dpi nyomtatási felbontás, és fotólabor-minőség az 1 pl-es tintacseppekkel
  • ChromaLife100+ rendszer, csodaszép, hosszú élettartamú fotók
  • 6,2 cm-es színes TFT kijelző, fotók megjelenítése a memóriakártyáról
  • Automatikus fotójavítás funkció, és PictBridge nyomtatás