Canon Pixma MX320 és MX330

0

Fényképezőgépei mellett ma két új multifunkcionális nyomtató is bejelentett a Canon, melyek főleg kis és közepes nyomtatási-másolási igényű, otthoni irodák kiegészítőiként állják meg helyüket. A Pixma MX320 és MX330 1200 dpi felbontású lapolvasást, színes és fekete-fehér, tintasugaras nyomtatást és másolást, valamitn fax szolgáltatást kínál. Az MX330 modell a plusz másolási funkcióin kívül egy 1,8” képátlójú LCD kijelzővel is rendelkezik.

Canon Pixma MX320

Canon Pixma MX330

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Univerzális otthoni iroda: két új Canon multifunkciós készülék

Hollandia, Amstelveen, 2009. február 18.: A Canon a mai napon bejelentette két új PIXMA tintasugaras, multifunkciós készülék megjelenését. A modern, elegáns megjelenésű PIXMA MX320 és PIXMA MX330 – a PIXMA MX300 és PIXMA MX310 utódjaként – az otthoni irodák számára készültek, ezért nyomtatási, másolási, lapolvasási, faxolási és automatikus lapadagolási funkcióval rendelkeznek, igen kedvező árszinttel. A PIXMA MX320 funkcionalitásán túl a PIXMA MX330 egy 4,5 cm-es (1.8”-os) TFT kijelzővel és néhány további másolási funkcióval rendelkezik.

Gyors, részletes, pontos

Mindkét modell használható többféle lapolvasási és másolási feladatra. Az 1200dpi lapolvasási felbontásnak köszönhetően a PIXMA MX320 és a PIXMA MX330 készülékekkel beolvasott fotók elég részletgazdagok ahhoz, hogy beolvasás után kinagyíthatók legyenek. A kötegelt lapolvasást és másolást segíti a 30 lapos automatikus dokumentumadagoló (ADF).

A Canon készülékek az eredetihez hű másolatokat készítenek a precíziós színleképzés alkalmazásával. Többoldalas dokumentumok esetén használható a leválogatás, a 2-ről 1-re, illetve 4-ről 1-re történő másolási funkció, ezzel papír és idő takarítható meg. Adott fotóból másodpercek alatt létrehozható a hordozható, digitális változata, a közvetlenül USB memóriára történő beolvasásával.

Újratervezett formák

A PIXMA MX320 és a PIXMA MX330 elegáns új formákat kapott a tervezés során. Az automatikus lapadagoló és a vezérlőpanel beépült a fedélbe, és így a funkciók bármikor, egyszerűen és azonnal elérhetők.

Super G3 fax

Mindkét modell rendelkezik nagysebességű Super G3 fax funkciókkal. Önálló faxként, de számítógéphez csatlakoztatva is használhatók, és 33,6 kbps sebességgel küldenek el mono és színes dokumentumokat. Az automatikus dokumentumadagolónak köszönhetően több lap is könnyedén elküldhető egymás után.

Húsz faxszám be is programozható gyorstárcsázáshoz, a faxok körözvényadással több címzetthez is eljuttathatók, és továbbfejlesztett biztonsági funkciók is rendelkezésre állnak. A papír kifogyása esetén a belső faxmemória 50 beérkező oldalt képes tárolni.

Kiváló fotó- és dokumentumnyomtatás másodpercek alatt

A készülékek a fotókat és a dokumentumokat is a Canon FINE technológiájával nyomtatják ki, amely külön fekete tintát használ a szövegnyomtatáshoz, és külön egy CMY festék alapú színes nyomtatókazettát a fotólabor-minőségű fotók és színes grafikák nyomtatásához.

A nagy sebesség és ugyanakkor a kiváló minőség együttesen jellemzik a FINE nyomtatási rendszert. Egy laborminőségű, 10×15 cm méretű szegély nélküli fotó kinyomtatási ideje 45 másodperc, míg a dokumentumnyomtatási sebességek az ISO/IEC 24734 ESAT szerint 7,5 ipm (mono) és 4,5 ipm (színes). A 4 színből álló tintarendszer 4800x1200dpi felbontást tesz lehetővé, a 2 pl-es tintacseppek pedig élénk, szemcsementes képeket eredményeznek. A nyomatokat a fakulástól a Canon ChromaLife100+ rendszere védi meg, amely csodaszép, 300 év1 élettartamú fotókat eredményez.

Könnyű használat

A PIXMA MX320 önálló készülékként is használható a könnyen olvasható, pontmátrixos LCD kijelző segítségével. A másolási és egyéb önálló funkciókhoz a PIXMA MX330 egy 4,5 cm-es (1.8”-os) TFT képernyőt alkalmaz. Mindkét modellhez közvetlenül csatlakoztatható digitális fényképezőgép a PictBridge porton keresztül.

Mindkét modellhez jár a Canon MP Navigator EX szoftvere, amellyel a beolvasott képek és dokumentumok kezelhetők, konvertálhatók PDF-re, átrendezhetők az oldalak, jelszó rendelhető a PDF dokumentumhoz, és a program rendelkezik 15 nyelvű optikai karakterfelismerő (OCR) és szöveges kereső funkcióval.

A készülékekhez mellékelik az Easy-PhotoPrint EX szoftvert is, amellyel a fotók Automatikus vörösszem-korrekció és Automatikus fotójavítás után kinyomtathatók.

“Az otthoni irodákban a felhasználók egyre több fotót nyomtatnak. Ennek az igénynek a kielégítésére a legalkalmasabb ez az új készülék, amely a funkció és a képminőség kiváló kombinációját nyújtja.” – mondta Rainer Fuehres, a Canon Consumer Imaging, Europe vezetője.

Főbb jellemzők: PIXMA MX320 és PIXMA MX330:

  • Nyomtatás, másolás, lapolvasás, fax és 30 lapos automatikus dokumentumadagoló
  • Gyors dokumentumnyomtatás: 7,5 ipm (mono) és 4,5 ipm (színes)
  • Gyorsindítás funkció, és automatikusan nyíló papírgyűjtő tálca
  • 4,5 cm-es (1.8”-os) színes TFT kijelző (csak PIXMA MX330)
  • 4800x1200dpi felbontás és 2 pl-es tintacseppek a FINE technológiával
  • Másolás és nyomtatás modern másolási technológiával
  • ChromaLife100+
  • Fotólabor-minőségű, 10×15 cm-es szegély nélküli nyomatok 45 másodperc alatt
  • Automatikus fotójavítás és Vörösszem-korrekció a Canon Easy-PhotoPrint EX szoftverével
  • PictBridge-kompatibilitás