Canon TS-E 17mm F4L és TS-E 24mm F3,5L II

0

A Canon két új TS-E objektívvel bővítette jelenlegi, háromtagú kínálatát. A TS-E 24mm F3,5L II a korábbi 24mm-es, hasonló fényerejű változat külsőleg és belsőleg is megújult utódja. Az előd 11 lencsetagja helyett itt 16-ot kapunk. Különleges, aszférikus és UD lencsetagok segítik az színhiba kiküszöbölését, a legfrissebb SWC és Super Spectra bevonatok pedig a kontrasztos, becsillanásmentes képminőség elérését. A TS-E 24mm F3,5L II +/- 8,5 fokban dönthető (Tilt), és +/- 12 mm-el eltolható (Shift), vagyis egy kicsit nagyobb beállítási lehetőséget kínál, mint elődje. A objektívház 90 fokonként, az optikai tengely körül elforgatható, bármely beállításban. Az ideális háttérelmosást a kör alakú rekesznyílás teszi lehetővé.

Canon TS-E 24mm F3,5L II

Canon TS-E 24mm F3,5L II

Társa a TS-E 17mm F4L különlegesen nagy, 104 fokos látószöget kínál ebben a perspektíva korrekciós objektívek között. Képességeiben megegyezik a 24mm-es optikával. Itt is a legújabb SWC és Super Spectra bevonatok, köt alakú blendenyílás, valamint aszférikus és UD lencsetagok felelnek a kifogástalan képminőségért. Ezúttal a döntés funkciót +/-6,5 fokban, az eltolást +/- 12 mm-ben határozta meg a gyártó. Az objektívház a bajonett előtt szintén 90 fokonként, teljesen körbefordítható, így a döntés és eltolás, bármely irányban lehetséges.

Canon TS-E 17mm F4L

Canon TS-E 17mm F4L

A két TS-E optika részletes technikai adatai a lenti linken olvashatók.

Az objektíveken kívül egy új cirkuláris polárszűrő szériát is bejelentett ma a Canon, PL-C B néven, mely sorozatban 52, 58, 67, 72, 77 és 82 mm-es filterek állnak a vásárlók rendelkezésére.

Sajtóközlemény:

A Canon két új taggal egészíti ki dönthető és eltolható objektívjeinek sorát

A Canon piacra bocsátotta új, 17 milliméteres dönthető és eltolható objektívjét, melynek látószöge a legnagyobb a világon a 35 mm-es formátumú fotográfiában.
A 24 milliméteres dönthető és eltolható objektív mozgási tartománya az összes közül a legnagyobb

Hollandia, Amstelveen, 2009. február 18. A Canon ma bejelentette két új dönthető és eltolható objektívjének piacra hozatalát, az ultra nagy-látószügű TS-E 17mm f/4L és a TS-E 24mm f/3.5L II-ét, mely a népszerű TS-E 24mm f/3.5L utódja.

A ma kapható eltolható/dönthető objektívek közül a 17 miliméteres TS-E 17mm f/4L látószöge a legnagyobb, képminősége a kép teljes területén kiváló, ami ideálissá teszi épületek és tájak fotózásához. Az előd sikerére alapozva a TS-E 24mm f/3.5L II és a TS-E 17mm f/4L SWC (sub-wavelength structure coating, hullámhossznál kisebb szerkezet) bevonattal készül. A Canon szabadalmaztatott bevonata minimalizálja az objektív belsejében keletkező visszaverődések okozta fényszórást és szellemképet.

A Canon volt az első gyártó, mely dönthető és eltolható objektívet kínált 35 milliméteres fényképezőgéphez. Most 36 éves tapasztalattal a háta mögött megalkotta a TS-E 17mm f/4L és a TS-E 24mm f/3.5L II objektíveket, melyeken a döntés és eltolás iránya egymástól függetlenül elforgatható. Ezzel az élesség síkja jobban befolyásolható, a nagyformátumú fényképezőgépekéhez hasonló mozgással. A Canon forradalmian új döntés/eltolás forgatómechanizmusa leghasznosabb a termékek perspektívikus fotózásánál, amikor meghatározott képkivágás és élességi sík szükséges.

Az új objektíveket a tervezők – ösztönözve a profi fotósoktól érkező visszajelzésektől – úgy készítették, hogy a képminőség, a felbontás, a kontraszt és a torzítás szempontjából a legjobbak legyenek. A nagy precizitású aszférikus frontlencsének köszönhetően a torzítás – mely általános minden nagy-látószögű objektívnél – abszolút minimális, még a képszéleken is. A TS-E 17mm f/4L és TS-E 24mm f/3.5L II objektívekben több UD lencse van a színhibák csökkentésére, és a fókuszáló mechanizmust is tökéletesítették.

A Canon ma bemutatta változatosan használható polárszűrő sorozatát (52 – 72 mm) is. A többcélú PL-C B szűrők csökkentik az üveg és víz felületéről valamint a sötétkék égboltról érkező fényvisszaverődést. A PL-C B 52, 58, 67, 72, 77 és 82 millilméteres méretben kaphatók. Az objektívvédő sapkát akkor is fel lehet tenni, ha az szűrő az objektíven van, tehát a szűrő védelme is biztosítva van.

A TS-E 17mm f/4L és a TS-E 24mm f/3.5L II objektívek fő jellemzői:

  • A dönthető és eltolható objektívek minden Canon EOS fényképezőgépre feltehetők
  • Ultra nagy, és nagy-látószög, 17 mm, illetve 24 mm fókusztávolság
  • Precíziós lencsetagok, hogy kicsi legyen a torzítás és nagy a felbontás a képszéleken is
  • ± 6,5° döntés és ±12 mm eltolás (TS-E 17mm f/4L), ± 8,5° döntés és ±12 mm eltolás (TS-E 24mm f/3.5L II)
  • A döntő és eltoló szerkezetet +/-90°-ban el lehet forgatni, hogy az eltolás bármelyik irányban lehetséges legyen
  • Aszférikus és UD tagok a színhiba minimalizálására
  • SWC és „super-spectra” bevonat minimalizálja a szellemképet és a fényszórást
  • Kör alakú blendekialakítás a csúcsfények szebb megjelenítéséért
  • A TS-E 17mm f/4L lebegő fókuszáló szerkezete gondoskodik a kitűnő képminőségről a teljes élességtartományban.