Szenzorporosodás ellen

0

A Dust-Aid bejelentette a Dust-Shield, a Dust-Swabs Sensor Light és a Dust-Jet termékeit.

Mindhárom közül a legérdekesebb a Dust-Shield, hiszen ez nem a már meglévő szenzorpiszok eltávolítására szolgál, hanem már a megelőzés a feladata. Az optikailag tiszta polimerből álló fóliát a tükörakna elé kell felragasztani, amely így objektívcsere alkalmával meggátolja a por bejutását. Ez persze nem véd a tüköraknába már bejutott porszemek szenzorra rakódásától, de mindenesetre egy új gép vásárlásakor hatékony védelmet nyújthat a jövőre nézve.

Második új termékük a már porosodott szenzorok tisztítására szolgál. A Dust-Swabs Sensor Light ötletesen egy kis lámpához rögzíthető, amely így segít megvilágítani a képérzékelőt, hogy jobban láthassuk, hol van még feltapadt porszem.
A félkör alakban megformázott szenzortisztító meggátolja, hogy tisztítás során a tükörakna széléhez érjünk vele.

Harmadik új szenzortisztító segédeszköz a Dust-jet, amely a szenzorral történő közvetlen kontaktus nélkül próbál segíteni. A biztonságos módszer természetesen a más jól ismert és alkalmazott körtefecskendő, amely itt egy szűrővel egészül ki, hogy ne porral teli levegőt fújjunk a tüköraknába. Azért, hogy beszíváskor se kerülhessen por a szűrőre, a rendszert szelepekkel is ellátták, így szíváskor fentről, kifújáskor csak lentről történik levegőáramlás. Az egyes szűrőket könnyedén cserélhetjük is, hogy mindig tisztán tarthassuk eszközünket.