naturArt – Az Év Természetfotósa 2009

0

A Magyar Természetfotósok Szövettsége idén ismét meghirdette „Az Év Természetfotósa” pályázatot, melyre 12 kategóriában lehet nevezni.
A nevezéseket 1400 illetve állóképnél 1000 pixel szélességű, digitális képformátumban kell eljuttatni a szervezőknek, legkésőbb 2009. április 27-ig.

Sajtóközlemény:

„naturArt – Az Év Természetfotósa 2009” pályázati felhívás

Hazánk és tágabb környezetünk természeti értékeinek, csodálatos tájainak, egyedülálló élővilágának és a természet megragadott ritka pillanatainak bemutatásán keresztül, a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, a „naturArt” Magyar Természetfotósok Szövetsége Közhasznú Egyesület támogatóival közösen meghirdetik hagyományos természetfotó pályázatukat „naturArt -Az Év Természetfotósa 2009” címmel az alábbi kategóriákban:

1. Kezünkben a Föld,
2. A madarak viselkedése,
3. Az emlősök viselkedése,
4. Az állatok viselkedése,
5. Az állatok szemtől szemben,
6. Vadon élő növények és gombák,
7. Kompozíció, forma és kísérletezés,
8. Tájak,
9. Élet a vízfelszín alatt,
10. Napnyugtától napkeltéig,
11. Vadállatok ellenőrzött körülmények között,
12. Ifjúsági kategória (felső korhatár 18 év).

A kategóriákon túl pályázni lehet a Dr. Tildy Zoltán-díjra, amelyet annak a 24 év alatti pályázónak ítélnek oda, aki a legszínvonalasabb kollekciót küldi be a „Madarak viselkedése” kategóriában. Pályázni lehet továbbá, bármelyik kategóriában, a három leginkább humoros felvételre. Újdonság, hogy a legszebb magyarországi tájkép is különdíjat kap.

„Az Év Természetfotósa 2009” címet a legkiemelkedőbb kollekciót beküldő egyéni pályázó nyeri el. A zsűri által legjobbnak ítélt felvétel az „Az Év Természetfotója 2009” díjat kapja. Az ifjúsági kategória győztese az „Az Év Ifjú Természetfotósa 2009” címet nyeri el. A kategóriák díjazottjai pénz, illetve tárgyjutalomban részesülnek, és támogatóink ezen túlmenően számos értékes különdíjat is felajánlottak. A díjak összesen mintegy bruttó 2.000.000 Ft értékűek.

A pályázat nyilvános, arra hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek olyan analóg és digitális úton készített felvételekkel, melyek a kiírók pályázatain díjazva, illetve kiállítva még nem szerepeltek. Pályázni az eredeti (dia, vagy nyers formátumú) képről készített, kisméretű (hosszabbik oldalán fekvő képnél 1400, álló képnél 1000 pixeles ) JPEG formátumú képekkel lehet, ezek kerülnek elbírálásra. Követelmény, hogy a beküldött felvételek hiteles mondanivalót tükrözzenek, etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatóak, valamint természetes körülmények között készüljenek! A körülmények szempontjából kivétel a 11. kategória, amelynél állatkertben, vadasparkban, akváriumban, terráriumban készült felvételek nevezhetők.

Pályázati cím: naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége 1123 Budapest Táltos u. 15/B.

Pályázati anyagok beérkezési határideje: 2009. április 27.
Nyilvános + on-line zsűrizés: 2009. május 16.