Fejlesztés alatt: Tamron SP AF60mm f/2.0 Di-II MACRO

0

A Tamron új makróobjektív fejlesztését jelentette be.

Az SP AF60mm f/2.0 Di-II MACRO kifejezetten APS-C szenzorméretű digitális tükörrelfexes gépekhez készül. Fényereje kiváló, f/2,0 lesz, amely a jelenlegi DX formátumú makróobjektívekhez képest 1 Fé-kel jobb. Ez lesz az első ilyen gyújtótávolságú makróobjektív, amely ennyire kiváló fényerővel büszkélkedhet. A leképezési arány közelpontnál (10 cm-nél) eléri az 1:1-et, így igazi makróobjetkívről van tehát szó.

Az optika tervezésénél 2 alacsony szórású (LD) lencsetagot is felhasználtak a különböző optikai hibák csökkentésére. A becsillanások ellen BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) többrétegű bevonatot alkalmaztak.
Az objektív belső élességállítású, így nem változik annak hossza a végtelen és a közelpont közötti fókuszáláskor. Az élesség egyébként folyamatosan állítható kézzel is, ehhez nincs szükség az objektíven semmiféle kapcsoló átállítására.

Az új objektív megjelenési dátuma egyelőre nem ismert. Eső körben Canon, Nikon (beépített fókuszmotorral) és Sony bajonettes változatban gyártják majd.