Canon Speedlite 270EX

0

Az EOS-500D-vel egy időben egy kompakt külső vakut is bejelentett a Canon a Speedlite sorozatból. A 270EX típusszámú apróság a korábbi 220EX-et váltja majd. A cég elsősorban azoknak ajánlja a vakut, akik szeretnék megduplázni DSLR (vagy kompakt) fényképezőgépük vakuteljesítményét, de nem akarnak túlságosan nagy méretű külső villanót.

A 270EX 27-es kulcsszámú, vagyis teljesítménye kb. duplája a most bejelentett EOS-500D beépített vakujának. A gyártó gyors töltési időt, és az elődhöz képest csendesebb működést ígér. Az új modell legnagyobb előnye, hogy apró mérete ellenére a vakufej a nagyokhoz hasonlóan (max 90 fokban) felfelé billenthető, így az indirekt világítás is megoldható. A Canon Speedlite 270 EX 2 db AA méretű elemmel vagy akkumulátorral táplálható.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Frissül a Canon vakuk választéka a kompakt Speedlite 270EX modellel

Amstelveen, Hollandia, 2009. március 25.: A Canon bejelentette az új, belépő szintű, EOS és PowerShot fényképezőgépekhez készült Speedlite 270EX vaku forgalomba hozatalát. A népszerű Speedlite 220EX utódjaként a Speedlite 270EX azoknak a fotósoknak készült, akik szeretnék bővíteni lehetőségeiket a beépített vakun túl, és ugyanakkor kis méretű, zsebben elférő vakuval szeretnék kiegészíteni EOS-1D vagy EOS 5D sorozatú fényképezőgépeiket. A kompakt Speedlite 270EX az elődje sikerére épít, és kategóriájához képest szokatlanul nagy teljesítménnyel rendelkezik.

A Speedlite 270EX egy sor olyan funkcióval rendelkezik, amelyek a beépített vakuval nem elérhetők, és amelyekkel az új vaku jelentős versenyelőnyt élvezhet a belépő szintű vakuk piacán. Ilyen többek között a zoom fej, amely a hatékony fényelosztásban segít, és az indirekt fej, amely lehetővé teszi, hogy a mennyezetről visszaverődő vakufény lágyabb tónusokat és mélységet hozzon létre a felvételen. A modern vezérlőáramkör szinte teljesen csendes töltést tesz lehetővé ugyanannyi idő alatt, mint elődje, míg az energiaellátást csak 2 db AA elem biztosítja.

A vaku főbb jellemzői:

  • Nagy teljesítmény, 27m-es kulcsszám
  • Gyors, csendes töltés
  • Kézi teljesítménybeállítás (a fényképezőgép menüjéből)
  • Speedlite vezérlés a kompatibilis fényképezőgépek menüjéből
  • Zoom fej
  • Indirekt vakufej