Canon EOS-5D Mark II frissítés érkezik

0

A Canon hamarosan szoftverfrissítést ad ki EOS-5D Mark II tükörreflexes fényképezőgépéhez, mely az első, Full HD videofelvétellel felszerelt DSLR volt a piacon. Az új firmware olyan friss képességekkel ruházza fel a gépet, mint a mozgókép felvétel alatti rekeszállítási lehetőség (az optika által engedélyezett teljes tartományban), a kézi záridő állítás (1/30-1/400 mp között) valamint az érzékenység manuális beállítása (ISO100-6400 között, és Hi1 értékre).

A firmware egyelőre még fejlesztés alatt áll, de június 2-tól ingyenesen letölthető a Canon európai szervízoldaláról.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Canon engedélyezi az expozíció manuális vezérlését videó módban az EOS 5D Mark II fényképezőgépen

Egyesült Királyság, LONDON, 2009. május 27.

A Canon ma bejelentette, hogy kibocsát egy eszközszoftver-frissítést az EOS 5D Mark II fényképezőgéphez, amellyel lehetővé teszi az expozíció manuális vezérlését videofelvétel közben. Az új eszközszoftver 2009. június 2-től lesz letölthető a Canon Europe webhelyéről.

Az EOS 5D Mark II fényképezőgép 2008. szeptemberi forgalomba hozatala óta a Canon kutatás-fejlesztési részlege figyelemmel kísérte a felhasználók felmerülő igényeit, és bővítette a fényképezőgép videókkal kapcsolatos funkcionalitását.

Az új eszközszoftver lehetővé teszi az EOS 5D Mark II használóinak a még kiválóbb videók készítését, a következő manuális vezérlési lehetőségek használatával:

  • Teljes rekeszérték-tartomány
  • ISO érzékenység: Auto, 100 – 6400 és H1
  • Záridők: 1/30 – 1/4000 másodperc

Az EOS 5D Mark II felső kategóriás, 21,1 megapixeles fényképezőgép beépített HD videó felvételi funkciókkal; amelyek egy sor vadonatúj lehetőséget nyújtanak a sajtófotósoknak és hírszerkesztő fotósoknak. A forgalomba hozatala óta a fényképezőgépet nagyszámú professzionális fotós vásárolta meg különböző célokból, többek között stúdió, esküvői, természet- és úti fotózáshoz. A vásárlók visszajelzései alapján a Canon javította a professzionális videó funkciókat, és ezzel utat nyitott az EOS 5D Mark II videós és fotós felhasználói számára az új lehetőségek kihasználásában.