HP Photosmart Premium with TouchSmart Web

0

Talán a világ leghosszabb nevű nyomtató címre is pályázhatna a Hewlett-Packard új készüléke, a HP Photosmart Premium with TouchSmart Web.

Az új nyomtató tartalmazza a TouchSmart Web technológiát, mely közvetlenül a készülékről teszi lehetővé webes tartalmak nyomtatását, miután a printert internetre csatlakoztattuk.
A könnyebb kezelés érdekében nagy méretű érintőképernyő is került a gépre.

Sajtóközlemény:

A HP bemutatja a világ első webre csatlakozó otthoni nyomtatóját

Az új nyomtatási platform érintőképernyős HP-alkalmazásokkal dolgozik

SAN FRANCISCO, 2009. június 22. – A HP ma bemutatta a világ első webre csatlakozó nyomtatóját, a TouchSmart Web technológiára épülő HP Photosmart Premiumot (HP Photosmart Premium with TouchSmart Web). A webes jellemzőket közvetlenül a nyomtatón nyújtó és TouchSmart technológiával kombináló nyomtató felhasználói PC nélkül is gyorsan és egyszerűen elérhetik a népszerű tartalmakat az érintőképernyőn.

A digitális generáció és az intelligens háztartások számára tervezett HP Photosmart Premium a HP nyomtatási alkalmazásait futtató, teljesen webalapú nyomtatási platform. A nagyméretű, könnyen kezelhető TouchSmart panelen megjelenített alkalmazások – a többi internetre csatlakoztatott eszköznél megszokott módon – gyors hozzáférést nyújtanak a szórakoztató, tájékoztató és személyes tartalmakhoz. A nyomtatóra előtelepített alkalmazásokon kívül a felhasználók később – érdeklődésük és szükségletek szerint – további alkalmazásokat tölthetnek le az eszközre. Egyetlen ujjmozdulattal böngészhetnek, megtekinthetik a népszerű webhelyeket, és a kiválasztott nyomtatási alkalmazást megérintve testre szabhatják és jól olvasható formátumban bármikor kinyomtathatják a kívánt tartalmat.

Az igény szerinti tartalomszolgáltató platform fejlesztésekor az USA Today, a Google, a Fandango, a Coupons Inc., a DreamWorks Animation, a Nickelodeon, a Web Sudoku és a Weather News Inc. voltak a HP első alkalmazáspartnerei. Szoftvereik használói néhány érintéssel hozzáférhetnek a testre szabott napi hírekhez, a térképekhez, kuponokhoz, kifestőkhöz, mozijegyekhez, receptekhez vagy egyedi naptárukhoz. A fotók megtekintésének, nyomtatásának és feltöltésének támogatására az új nyomtatók közvetlen elérést biztosítanak gazdájuk Snapfish felhasználói fiókjához. A rendszerből a HP Creative Studio projektjei is elérhetők. 2009 végétől a felhasználók saját nyomtatási alkalmazásokat is létrehozhatnak és megoszthatnak másokkal.

„Huszonöt évvel ezelőtt mi találtuk fel az otthoni nyomtatást, most pedig az internetes tartalom mennyiségének robbanásszerű növekedésében rejlő lehetőséget kiaknázva, teljesen új, érintésvezérelt, webalapú platformmal újítjuk meg a kategóriát” – jelentette ki Vyomesh Joshi, a HP Képalkotási és Nyomtatási divíziójának alelnöke. „Felhasználóink néhány érintéssel hozzájutnak a kívánt tartalomhoz, testre szabhatják a nyomtatási folyamatot, saját alkalmazásokat készíthetnek, és könnyen beállíthatják a vezeték nélküli csatlakozást. Ezek a lehetőségek alapjaiban formálják át a nyomtatási szokásokat.”

Ingyenesen elérhető HP nyomtatási alkalmazások a bevezetés időpontjában
A szórakoztatóipar és a hírvilág vezető szereplői kínálnak elsőként ingyenes nyomtatási alkalmazásokat a TouchSmart Web technológiára épülő HP Photosmart Premium platformon. Az otthoni felhasználók kinyomtathatják az USA Today valós időben frissített és érdeklődés szerint testre szabott napi, heti vagy havi híreit (pl. politikai és a sporthíreket).

A Google Maps alkalmazás térképet nyomtat a felhasználók által megadott úticél alapján, a Google Calendar pedig hűtőre vagy falitáblára kitehető heti programot készít számukra.

A Coupons Inc. alkalmazásával a felhasználók összeválogathatják és kényelmesen, egy oldalra kinyomtathatják a bevásárlásaiknál használható kuponokat. A recepttárból gyorsan és egyszerűen kiválaszthatják az elkészíteni kívánt étel receptjét.

A Fandango jóvoltából az új platform felhasználói végigböngészhetik a közelükben található mozik műsorát, és akár otthon vagy az irodában előre megvásárolhatják és kinyomtathatják jegyüket. Ezzel a megoldással kényelmesebb és egyszerűbb a moziba járás. Miután elkészítették jegyüket az új HP nyomtatóval, máris útnak indulhatnak a Fandango 16 ezer USA-beli mozijának valamelyikébe.

A nyomtató érintésalapú hozzáférést nyújt az elfoglalt családoknak a DreamWorks Animation és a Nickelodeon kifestőihez és sablonjaihoz. A DreamWorks Animation nyomtatási alkalmazásaival a felhasználó számítógép közbeiktatása nélkül is megtekintheti az új filmek bemutatóit.

A Weather News Inc. heti előrejelzéssel segíti a sokat utazó felhasználókat programjuk megtervezésében, akik a Web Sudoku alkalmazásával akár agyserkentő feladványokat nyomtathatnak a könnyed mobil szórakozáshoz.

A világ első webre csatlakozó nyomtatója
A TouchSmart Web technológiára épülő HP Photosmart Premium kivételesen nagy, 11 centiméteres képátlójú érintőképernyővel rendelkezik – jelenleg ez a legnagyobb LCD kijelző a többfunkciós tintasugaras nyomtatók piacán.

A nyomtatási, faxolási, másolási és szkennelési funkcionalitást nyújtó platform tökéletes eszköz a sokoldalú háztartások számára: lézerminőségű szöveges dokumentumokat és laborminőségű fotókat készít. A vezetékes és vezeték nélküli csatlakozási opciók teljes skálájával rugalmas, szabad nyomtatást tesz lehetővé WiFi-csatlakozású PC-ről, Bluetooth® eszközről és – a HP iPrint Photo alkalmazással – iPhone™ és iPod Touch™ mobiltelefonokról.(4)

Az ENERGY STAR® tanúsítással rendelkező többfunkciós rendszer kétoldalas nyomtatással segíti a papírmegtakarítást. A gép szállítására használt, újrahasznosított műanyagból készült, innovatív, újrafelhasználható táska a csomagolási hulladék mennyiségét is csökkenti.

Ár és piaci bevezetés
A TouchSmart Web technológiára épülő HP Photosmart Premium idén ősszel kerül piacra Észak-Amerikában, 399 dollár ajánlott végfelhasználói áron. A magyarországi forgalomba helyezésről a cég később dönt.

HP Total Care
A HP Total Care program díjnyertes szolgáltatásokat, megoldásokat és támogatást kínál a HP termékeihez – garanciaidőn belül és azon túl. Az új HP Photosmart Premium felhasználóinak biztosított, ingyenesen hívató zöld számon gyorsan elérhetők a HP felkészült szakemberei, akik segítenek a maximumot kihozni a nyomtatóból. A HP támogatási csapata 7×24 órában rendelkezésre áll – telefonon, e-mailen vagy valós idejű chaten. Ízelítő a HP online támogatási opcióiból: felhasználói támogatófórumok, ingyenes online tanfolyamok, dedikált videócsatorna, PC Tune-up Center és az ASP (Association of Support Professionals) szakmai szervezet által nemrég 2009 tíz legjobb támogatási webhelye közé választott, megújult HP Customer Care.

A HP Printer Check szolgáltatás keretében az ügyfelek nyomtatódiagnosztikai segítséghez és meghajtóprogram-frissítésekhez is hozzájuthatnak. Bővebben: www.hp.com/go/totalcare