PocketWizard MiniTT1 és FlexTT5

0

A PcketWizard két rádiós vakuvezérlőt jelentett be, melyek TTL rendszerekben is kompromisszum nélkül használhatók.
Első körben Canon E-TTL II változat lesz megvásárolható, de a gyártó Nikon rendszerhez is ígér fejlesztést.

MiniTT1

MiniTT1

A PocketWizard MiniTT1 transmittert a fényképezőgép vakupapucsába kell csúsztatni. Tetején kialakított vakupapucsába közvetlenül illeszthetünk rendszer- vagy közéépontos vakut. A fő cél azonban a távolabbi villanók kezelése és vezérlése. A ControlTL rendszer ezt valósítja meg, ráadásul teljes E-TTL II támogatással.
A rendszer alapesetben 1/500 mp-es vakuszinkronidőt használ, de FP/High-Sync módban akár 1/8000 mp-es zársebességet is használhatunk a kép szélének elsötétedése nélkül.

MiniTT1

FlexTT5

A MiniTT1-et bármelyik PocketWizard vevőegységgel használhatjuk, de az E-TTL II támogatást csak a FlexTT5 adó-vevő kínálja.
A FlexTT5 természetesen nem csak a MiniTT1-gyel, hanem bármely más PocketWizard transmitterrel használhatjuk, de E-TTL II rendszerben a kompromisszum nélküli munkához ajánlott a MiniTT1 és FlexTT5 párosítás.

FlexTT5

FlexTT5

A FlexTT5 két előre definiált konfigurációban használható, melyek közül az oldalt elhelyezett C1/C2 kapcsolóval válthatunk. E konfigurációkban mintegy 20 TTL csatorna valamelyikét állíthatjuk be, így könnyen tlaálhatunk olyan frekvenciát, ahol nincsenek nemkívánatos interferenciák (a konfiguráció megváltoztatásához számítógépre és USB kábelre van szükség). Természetesen nem csak TTL módban használhatjuk ezeket az eszközöket, manuális vakuzáshoz (pl. studióvakukhoz) 32 csatorna áll rendelkezésre.

FlexTT5

FlexTT5

A nagy sebességű vakuszinkron alkalmazását (FP/HighSync) a FlexTT5 is támogatja.

A PocketWizard MiniTT1 transmitter 270 euroért, a FlexTT5 transceiver 300 euróért lesz megvásárolható.