Canon EF 100mm/F2,8 L Macro IS USM

0

Az új makróobjektív elsőként alkalmazza a gyártó Hybrid IS rendszerét, amely hatékonyabb stabilizálást ígér. Mindez 1:1 leképezési aránynál 2 Fé-nyi, nagyobb tárgytávolságnál 4 Fé-nyi előnyt is hordozhat. Az ultra alacsony szórású lencsetagot is tartalmazó objektív a jelenlegi 100 mm-es makróobjektív felsőbb kategóriás társaként jelenik meg, méghozzá szeptember végén, 1049 dolláros áron.

Sajtóközlemény:

A Canon bejelenti az első Hibryd képstabilizátorral rendelkező EF objektív megérkezését

London, UK, 2009 Szeptember 1.: A Canon a mai napon bejelentette a nagy teljesítményű EF 100mm f/2.8L Macro IS USM objektívjét, amely a Canon objektívsorozat zászlóshajójának a méltán híres L sorozatnak az új tagja. Az EF 100mm f/2.8L Macro IS USM az első olyan makró objektív a teljes EOS objektívkínálatban, amelyben képstabilizátor található. Ezzel lehetővé válik, hogy a fotósok pompás közeli képeket készítsenek állvány-használat nélkül.

A nagyteljesítményű, középkategóriás tele makróobjektív, azoknak a fotósoknak fejlesztették ki, akik a legmagasabb optikai minőség hívei. Az új Hybrid IS rendszer 4-lépéses korrekciója biztosítja, hogy a kamera bemozdulásából eredő elmosódást kompenzálja normál használat mellett. A Hybrid IS korrigálja az eltolásból eredő mozgásokat – melyek a közeli felvételeknél problémát jelentenek a fotósok számára, valamint a szögelmozdulásokat is a 2 lépéses kompenzációval 1.0x nagyításnál.

Az EF 100mm f/2.8L Macro IS USM Ultra alacsony szórású (UD) lencséi kiküszöbölik a színtorzulási hibákat a kiváló minőség érdekében. A nagy kontrasztú képek esetén a Super Spectra bevonat feladata a megjelenő szellemképeket és csillogásokat kompenzálni a fantasztikus képminőség elérésének érdekében. A kilenc -lamellás kör alakú blendekialakítás engedi a témát élesen kirajzolódni, mialatt a háttér egyenletesen elmosódik. A nagysebességű gyűrű típusú USM autofókusz gyorsan eléri a kívánt élességet. Az objektív ezeken kívül rendelkezik egy 3 pozíciós távolságkorlátozóval a tökéletes fókusz-távolság beállításhoz.

Ez az L szériás objektív por és nedvesség elleni védelemmel rendelkezik. A kínálatban az EF 100mm f/2.8 USM Macro előtt elhelyezkedő EF 100mm f/2.8L Macro IS USM a kiegészítők teljes választékával kompatibilis: állvány-gyűrű, Macro Lite adapter 67, ET-73 napellenző valamint az EF12 II és EF25 II közgyűrűk. Az állványgyűrű adapter nélküli csatlakoztatást tesz lehetővé, a gyors elfordítással készíthető portré vagy tájképek készítésénél, így nem kell a képkivágást újra beállítani. A Macro Lite adapter segítségével lehetőség van használni az MR-14EX és MT-24EX vakukat.