Őszi fények

0

A Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódóan fotópályázatot írt ki a Kegyeleti Múzeum. A pályázat témája az őszi hangulat.

Nevezni A4 méretű papírképekkel lehet legkésőbb 2009. október 31. éjfélig.

Sajtóközlemény:

Az ősz, az elcsendesedő természet sajátos fényei, az elmúlás a témája annak a fotópályázatnak, amelyet a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. által működtetett Kegyeleti Múzeum ír ki a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódva.

Az általános és középiskolás diákok számára meghirdetett pályázat célja, hogy a fiatalok fedezzék fel az őszi táj szépségét, esetleg a hozzájuk legközelebb eső sírkertek őszi hangulatát, tegyenek sétákat a szépen gondozott, parkosított emlékhelyeken. Ugyanakkor a pályázaton való részvételnek nem feltétele a temetők megörökítése, bármilyen természetben készült fotó elfogadható.

A legjobb alkotásokból a pályázat kiírója kiállítást rendez a Múzeumok Őszi Fesztiváljának programjaihoz kapcsolódva, a Művészetek találkozása programpont keretében.

Pályázati feltételek
Az Őszi fények című fotópályázatra felső tagozatos (7–8. osztály) és középiskolás (9–12. osztály) diákok jelentkezését várják.

Pályaműként csak olyan alkotás küldhető be, amely más pályázaton még nem vett részt. Kérjük, hogy a fényképek hátulján jól olvashatóan tüntessék fel az alkotás címét, a pályázó nevét, pontos postacímét, telefonszámát (illetve a szülő, gondviselő vagy felkészítő pedagógus telefonszámát), osztályát, születési adatait (év, hónap, nap), az iskola nevét és címét, valamint a felkészítő pedagógus nevét, e-mail címét.

A sorozat egy képnek számít, de minimum 3, maximum 5 képből kell állnia.

A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítjük.

Formai és technikai követelmények
Legföljebb 3 darab papíralapú, fekete-fehér vagy színes pályázati anyagot lehet beküldeni, amelyeket minimum 21×29,5 cm-es méretben (A4) kell elkészíteni. Hagyományos, ezüstalapú fényképek és digitális fotók, nyomatok egyaránt szerepelhetnek a pályaművek között. A fotókat nem szükséges keretezni, kasírozni, kartonra ragasztani.

A képeket DVD-n vagy CD-n is be kell küldeni. Elfogadott formátum: JPEG (a tömörítés ne legyen Adobe PhotoShop jpeg 8-nál nagyobb mértékű!), 6 megapixel minimális felbontással.

A pályázat benyújtásának módja
Kérjük, hogy a küldeményeket gondosan – kemény kartonlapok közé – csomagolva és ha lehet, ajánlott levélben postázzák a jelentkezők.

A pályázat postázásával a pályázó (vagy törvényes képviselője) hozzájárul ahhoz, hogy a pályaművet a Kegyeleti Múzeum kiállításon mutassa be.

A beküldött műveket nem küldjük vissza. A pályaművek 2010. január 31-ig átvehetők a Kegyeleti Múzeumban (Fiumei úti Sírkert, 1086 Budapest, Fiumei út 16.).

A pályázat beadási határideje
A pályázatok postára adási határideje: 2009. október 31. éjfél.
A határidő lejárta után elküldött pályázatokat a zsűri nem veszi figyelembe.

A kiállítás megnyitásának tervezett időpontja
2009. november 14. 18.30 óra (A Múzeumok Őszi Éjszakája keretében)

A kiállítás helyszíne
Kegyeleti Múzeum, Fiumei úti Sírkert (1086 Budapest, Fiumei út 16.)

Nyeremények
1. díj: 20 000 forintos ajándékutalvány 2. díj: 10 000 forintos ajándékutalvány 3. díj: 5 000 forintos ajándékutalvány

A nyeremények átadásának módja
A nyertes pályázók nyereményeiket a kiállítás megnyitóján vehetik át. A vidéki pályázók és egy kísérő útiköltségét a pályázat kiírója fedezi.

További információk
A pályázattal kapcsolatban a kiíró nevében részletes felvilágosítást nyújt Gulyás Erika a 06-30-565-7684 telefonszámon vagy a gulyas.erika@issues.hu e-mail címen.