Adobe Photoshop Lightroom 3 beta

0

Az Adobe tavaly július végén dobta piacra az Adobe Lightroom RAW feldolgozó és képmenedzselő alkalmazásának második változatát. Az azóta többször frissült szoftver elsősorban az új fényképezőgépek RAW fájljaival, illetve néhány hiba javításával gazdagodott. Hamarosan azonban nagyobb lépés következik a program történetében, hiszen még idén megjelenhet a Lightroom 3. verziója, amelynek béta változata már ki is próbálható.

Az új változatban módosult a képek importálása, átdolgozták a sokat szidott zajszűrő és élesítő algoritmust, kibővítették a diaporáma készítési lehetőségeket, valamint közvetlen online publikálási lehetőség is beépítésre került, amellyel pl. flickr-re tölthetünk fel.
Ezeken túlmenően a képfeldolgozás során képzajt is adhatunk fotóinkhoz (filmes szemcsézettség hatás), valamint két új peremsötétedés mód is segít képeink természetes hatásúvá varázsolásában.

Az új diaporáma készítő modul immár videófájlba is képes exportálni, amely zenei aláfestést is tartalmazhat. A béta változatban H.264 tömörítésű MP4 fájlok hozhatók létre, maximum 1080p felbontásban.
Az új vízjelezési funkciónak köszönhetően közvetlenül a képre kerülhetnek szerzői jogi információink szöveges, vagy grafikus formában. Ennek méretét és pozícióját is módosíthatjuk.

Az Adobe Lightroom 3 beta ingyen letölthető az Adobe Labs oldaláról. A béta programot 2010. áprilisig használhatjuk.